Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau o schema de filtru mai special

Vizitator Nigga

Postări Recomandate

Vizitator Nigga

Vreau sa imi fac o pereche de sateliti noi si vreau sa scot frecventele sub 70-80Hz ca oricum la un difuzor de 10'' nu se simte bassul si lucreaza mai lejer fara aceste frecvente(cred). Daca are cineva o schema il rog sa o posteze...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

1

• Dj_Cc

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La frecventele alea scazute nu se foloseste filtre pasive pt ca costa mult componentele,ies mari bobinele etc.Scheme de filtre active sunt destule cauta si tu cu search,chiar la Vasile pe site este la ceea ce-ti recomanda Dj-CC.In lipsa de idei poti folosi un filtru ord 1 cu panta de taiere de 6db ,adica un cond in serie cu boxa pus pe firul de plus cu valori intre 150-200uF.Se obtine din doua de 330-470uf polarizate,le legi in serie cu plusul si pe la minusuri le legi cum am zis..Ai grija sa iei conzi mai de calitate si cu tens cat mai mari de lucru,peste 160V.Nu este cea mai buna solutie dar este cea mai simpla.Se poate mari valoare condens dar nu cred ca-i nevoie.Totusi este preferabil un filtru activ pus inainte de amplificare,poti face orice ordin vrei si nu lucreaza in putere,fiind astfel mai ieftin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări