Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

controller cnc cu microcontroler pic, a mai facut cineva?

Postări Recomandate

Cand m-am apucat eu, grbl era la versiounea 0.8 si ceva (j parca). Pana am ajuns cu portarea sa functioneze cat de cat, grbl a ajuns la versiunea 0.9 (si altceva, c parca).

Cum varianta 0.9 are cateva functii care ma interesau si pentru ca diferentele intre varianta 0.8 si 0.9 sunt destul de mari (si "structurale"), am renuntat la varianta mea, cu STM (ar fi insemnat s-o iau de la capat cu portarea) si am cumparat un arduino :rade:

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Viteza de lucru a lui Atmega328, inima Arduino Uno/Mini, este cea care limiteaza viteza motoarelor.

Trecand pe un Cortex M3 cu o viteza de 72MHz se poate creste viteza semnificativ.

Probabil ca o sa ma apuc si eu de portarea GRBL pe un STM32F103, la un moment dat. 

Sunt chiar curios cum o sa mearga pentru tine portarea.

Link spre comentariu

STM-ul meu stie doar 48MHz.

Cand m-am apucat de portare, aveam mai multe "extensii" in cap - afisor SPI, de nokia 3310, de exemplu), numai ca intre timp mi-a cam trecut, asa ca nu cred ca mai fac ceva la proiectul asta.

Extensia grbl la care ma gandesc mai nou e un ESP8266 care sa-l faca "wireless" - sa pot comunica cu grbl prin retea. Exista deja niste idei asemanatoare, dar nu sunt chiar ce vreau eu sa fie.

Daca reusesc sa fac chestia asta sa mearga, pot face foarte unsor alte module (tastatura/jogger, de exemplu). Problema e ca trebuie sa ma apuc de ele. :rade:

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Stai sa apara module cu ESP32 si documentatia aferenta  :d atunci sa vezi performanta (dual core 240MHz).

Dar ezit putin din cauza ca toata partea de 'wireless' lucreaza in background si pot aparea probleme vis a vis de generarea pulsurilor. Din cate stiu se acorda prioritate maxima comunicatiei.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări