validae Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Tot cu PonyProg funcționează schemele astea pe serial și paralel. E foarte importantă alimentarea separată a memoriilor, nu din portul folosit.Am folosit câțiva ani un astfel de programator fără probleme. Era varianta cea mai simplificată, doar cu diode 1N4148, rezistențe și Zenner de 4,7V. Link spre comentariu
winstyle Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Varianta pe serial , RS232 , mufă DB9 ? Totusi , nu inteleg de ce nu imi functionează complet varianta pe port paralel cu două tranzistoare de la lancos .Memoriile 24C64 nu le recunoaște . Am alimentare de 5 volți separată , nu din port , circuitul este executat corect ... ar fi și culmea să-l faci gresit la cât este de simplu ... O voi testa si pe ultima postată de Spitfire , când voi avea timp , să văd dacă functionează ... Link spre comentariu
validae Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Era varianta cu RS232, căreia i-am făcut însă alimentare de 5V separată, i-am dat-o în cele din urmă cuiva care voia să reprogrameze ceva sonde medicale cu timp de funcționare limitat prin soft... Acum folosesc o clonă PicKit2 fiindcă are mai multe posibilități și fiu-meu mai lucrează cu ceva PIC-uri.... Link spre comentariu
gymy Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Incearca cu ICprog sa vezi ca merge.Eu detin un astfel de programator cu 2 tranzistori pe care il folosesc de vre-o 15 ani si functioneaza perfect cu memoriile 24CXX chiar daca nu are alimentare.Pe linga asta poate programa si pic16f84.Era proiectat pentru a programa wafer card . Daca vrei postez si schema lui. Link spre comentariu
winstyle Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Era varianta cu RS232, căreia i-am făcut însă alimentare de 5V separată, i-am dat-o în cele din urmă cuiva care voia să reprogrameze ceva sonde medicale cu timp de funcționare limitat prin soft... Acum folosesc o clonă PicKit2 fiindcă are mai multe posibilități și fiu-meu mai lucrează cu ceva PIC-uri.... Din păcate , nu am RS232 la laptop .Insă am port paralel . Incearca cu ICprog sa vezi ca merge.Eu detin un astfel de programator cu 2 tranzistori pe care il folosesc de vre-o 15 ani si functioneaza perfect cu memoriile 24CXX chiar daca nu are alimentare.Pe linga asta poate programa si pic16f84.Era proiectat pentru a programa wafer card . Daca vrei postez si schema lui. Să ințeleg că ICProg funcționează cu asta http://www.lancos.com/e2p/easyI2Cbus.gif ? Postează și schema aia . Poate va fi de folos cândva ... Link spre comentariu
validae Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Folosește atunci varianta cu port paralel, dar îi dai 5V separat memoriei printr-un stabilizator, schema e aici: http://technosains.com/24CxxEEPROMprogrammer.htm Link spre comentariu
winstyle Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Am făcut deja asta . Am construit varianta cu două tranzistoare de la Lancos , pe port paralel ,cu alimentare separata prin intermediul unui LM7805 de 100 miliamperi . Functionează partial , și nu cu toate memoriile de tip 24CXX .De exemplu , memoriile 24C64 nici nu le recunoaște . Am incercat ambele variante PonyProg , și degeaba ... Portul paralel al laptopului este așa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum