Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator memorii 24cxx

Postări Recomandate

Tot cu PonyProg funcționează schemele astea pe serial și paralel. E foarte importantă alimentarea separată a memoriilor, nu din portul folosit.Am folosit câțiva ani un astfel de programator fără probleme. Era varianta cea mai simplificată, doar cu diode 1N4148, rezistențe și Zenner de 4,7V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Varianta pe serial , RS232  , mufă DB9 ?

Totusi , nu inteleg de ce nu imi functionează complet varianta pe port paralel cu două tranzistoare  de la lancos .Memoriile 24C64 nu le recunoaște . Am alimentare de 5 volți separată , nu din port , circuitul este executat corect ... ar fi și culmea să-l faci gresit la cât este de simplu ...

O voi testa si pe ultima postată  de Spitfire , când voi avea timp , să văd dacă functionează ...

Link spre comentariu

Era varianta cu RS232, căreia i-am făcut însă alimentare de 5V separată, i-am dat-o în cele din urmă cuiva care voia să reprogrameze ceva sonde medicale cu timp de funcționare limitat prin soft...  Acum folosesc o clonă PicKit2 fiindcă are mai multe posibilități și fiu-meu mai lucrează cu ceva PIC-uri....

post-21106-139829781942_thumb.jpg
Link spre comentariu

Incearca cu ICprog sa vezi ca merge.Eu detin un astfel de programator cu 2 tranzistori pe care il folosesc de vre-o 15 ani si functioneaza perfect cu memoriile 24CXX chiar daca nu are alimentare.Pe linga asta poate programa si pic16f84.Era proiectat pentru a programa wafer card .

Daca vrei postez si schema lui.

Link spre comentariu

Era varianta cu RS232, căreia i-am făcut însă alimentare de 5V separată, i-am dat-o în cele din urmă cuiva care voia să reprogrameze ceva sonde medicale cu timp de funcționare limitat prin soft...  Acum folosesc o clonă PicKit2 fiindcă are mai multe posibilități și fiu-meu mai lucrează cu ceva PIC-uri....

Din păcate  , nu am RS232 la laptop .Insă am port paralel .

Incearca cu ICprog sa vezi ca merge.Eu detin un astfel de programator cu 2 tranzistori pe care il folosesc de vre-o 15 ani si functioneaza perfect cu memoriile 24CXX chiar daca nu are alimentare.Pe linga asta poate programa si pic16f84.Era proiectat pentru a programa wafer card .

Daca vrei postez si schema lui.

Să ințeleg că ICProg funcționează cu asta   http://www.lancos.com/e2p/easyI2Cbus.gif ?

Postează și schema aia . Poate va fi de folos cândva ...

Link spre comentariu

Am făcut deja asta . Am construit varianta cu două tranzistoare de la Lancos , pe port paralel ,cu alimentare separata prin intermediul unui LM7805 de 100 miliamperi . Functionează partial , și nu cu toate memoriile de tip 24CXX .De exemplu , memoriile 24C64 nici nu le recunoaște . Am incercat ambele variante PonyProg , și degeaba ...

Portul paralel al laptopului  este așa  

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări