Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator memorii 24cxx

Postări Recomandate

Cu ceva timp in urma am construit un programator dupa o schema de pe internet, nu a fost folosit pana acum dar cand l-am pus in functiune (facut setari) ma atentioneaza : Device Not Responding (-16), Am verificat cu atentie cablajul, legatura cu mufa serial de la laptop si tot nu vrea. Daca are cineva o ideie as fi multumit sa o aflu. Programul este Ponyprog. Atasez schema mai jos.

post-254953-0-05220500-1471502433_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sper ca intelegeti usor ce e acolo, la pinul 8 al memoriei se conecteaza plusul alimentarii, iar minusul se pune la masa montajului. Se poate alimenta si din portul USB al PC-ului, cu un cablu+mufa USB acesta furnizeaza 5V/500mA, arhisuficient pentru programarea acestei memorii.

Link spre comentariu

Eu am făcut varianta pentru port paralel , cu tranzistoare . Nu functionează cu toate memoriile . de tip 24C . De exemplu , pare să functioneze bine cu 24C08 , dar cu 24C64  , nu functionează .Nu o citește complet , și nu o poate scrie ... Am incercat și cu memorie nouă . Aceeasi problemă .

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Am un laptop mai vechi , Toshiba Satellite A30 ,pe care vreau să-l folosesc pentru a scrie memorii . Oricum nu este bun la altceva . Laptopul nu are port serial cu 9 pini , are doar paralel și USB . Am găsit acea schema  postată de lancos și mi-a stârnit curiozitatea . Voiam să văd dacă functionează ... 

Schema aia functionează tot cu Ponyprog ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări