neagu Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Cu ceva timp in urma am construit un programator dupa o schema de pe internet, nu a fost folosit pana acum dar cand l-am pus in functiune (facut setari) ma atentioneaza : Device Not Responding (-16), Am verificat cu atentie cablajul, legatura cu mufa serial de la laptop si tot nu vrea. Daca are cineva o ideie as fi multumit sa o aflu. Programul este Ponyprog. Atasez schema mai jos. Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Dar ce program folosesti? ponyprog? este bine setat ? Link spre comentariu
neagu Postat August 18, 2016 Autor Partajează Postat August 18, 2016 (editat) Am urmarit un filmulet pe youtube cum se fac setarile si am urmat pasi, ponyprog este programul. O fi alte setari fata de ce am vazut in filmulet . Puteti sa ma ajutati cu pasi ce trebuie facuti? Editat August 18, 2016 de neagu Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Nu sunt sigur acum.Dar conteaza cum setezi,aici pe saitul oficial sunt date:http://www.lancos.com/e2p/ponyprog2000.html#s2.5.5.Dupa ce ai setat interfata ai dat probe?Daca este confirmat test ok este bine interfata.Daca nu trebuie porturile setate. Link spre comentariu
neagu Postat August 18, 2016 Autor Partajează Postat August 18, 2016 Am dat citire memorie (am pus una functionala) si apare eror....... Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Dar cind ai facut probe iti dadea "test ok"? Link spre comentariu
Spitfire Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Schema aia e o porcarie, portul serial nu e conceput sa alimenteze nimic, ci doar sa transmita/receptioneze date. Mai bine o mesteriti pe aceasta, si flositi pentru alimentare orice sursa de 5V(baterie externa GSM, incarcator de mobil USB, etc).Functioneaza sigur. http://imgur.com/a/Srz8Y Link spre comentariu
neagu Postat August 18, 2016 Autor Partajează Postat August 18, 2016 Va multumesc mult de raspunsuri, voi construi schema data si voi veni cu noi informatii. Respect. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Sper ca intelegeti usor ce e acolo, la pinul 8 al memoriei se conecteaza plusul alimentarii, iar minusul se pune la masa montajului. Se poate alimenta si din portul USB al PC-ului, cu un cablu+mufa USB acesta furnizeaza 5V/500mA, arhisuficient pentru programarea acestei memorii. Link spre comentariu
neagu Postat August 18, 2016 Autor Partajează Postat August 18, 2016 Am facut schema de mai sus cu alimentarea separat si functioneaza bine. VA MULTUMESC. Link spre comentariu
winstyle Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 (editat) Eu am făcut varianta pentru port paralel , cu tranzistoare . Nu functionează cu toate memoriile . de tip 24C . De exemplu , pare să functioneze bine cu 24C08 , dar cu 24C64 , nu functionează .Nu o citește complet , și nu o poate scrie ... Am incercat și cu memorie nouă . Aceeasi problemă . Editat August 18, 2016 de winstyle Link spre comentariu
Spitfire Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Daca ati luat +5V tot din pinul 2 al portului LPT, nu e de mirare...iar tranzistorii din acel programator(daca e vorba de varianta de pe site-ul nemtesc) nu fac nimic acolo, stau degeaba. Link spre comentariu
winstyle Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Nu . Am folosit un LM7805 de 100 miliamperi , alimentat la rândul lui de la un alimentator de 9 volti . Iar schema este asta : http://www.lancos.com/e2p/easyI2Cbus.gif Link spre comentariu
Spitfire Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 (editat) Pai da...alta schema nefericita! Daca nu aveti port serial, ci doar paralel, asta e functionala. Editat August 19, 2016 de Spitfire Link spre comentariu
winstyle Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Am un laptop mai vechi , Toshiba Satellite A30 ,pe care vreau să-l folosesc pentru a scrie memorii . Oricum nu este bun la altceva . Laptopul nu are port serial cu 9 pini , are doar paralel și USB . Am găsit acea schema postată de lancos și mi-a stârnit curiozitatea . Voiam să văd dacă functionează ... Schema aia functionează tot cu Ponyprog ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum