Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator de 50W simplu, pentru incepatori si pentru nostalgici

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VEF

6

• M.Adrian

2

• ex.escu

1

• 1q2w3

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Condensatorul poate fi mai mare insa rezistenta R4 da amplificarea, daca o maresti trebuie si semnal de amplitudine mai mare la intrare pentru a obtine puterea nominala.

Link spre comentariu

Ce modificari ar trebui facute la schema asta de pramplificator ca sa o pot folosi  la amplificatorul de 50 w  cu  Uint=1.4V . Ca sursa de semnal vreau sa folosesc un casetofon sau un telefon 

Posted Image

Am ales-o pentru ca este mai simpla dar am mai gasit si alta la fel de simpla din Tehnium 1/82 din articolul cu amplificatorul de 100w de care s-a mai discutat aici  care s-ar potrivi perfect cu amplificatorul dar are piese cu valori greu de gasit ce ziceti care ar fi mai buna 

Link spre comentariu

Nu mai trebuie facuta nici o modificare sa se potriveasca cu amplificatorul  si cu sursa de semnal  pe care vreau sa o folosesc (telefon/casetofon) ?

Editat de VEF
Link spre comentariu

Posibil sa fie nevoie sa reduceti amplificarea -cresterea R6- si foarte probabil o rezistenta serie cu condul de intrare de la 50K in sus....veti constata la teste....daca puneti potentiometru de volum , puneti-l la iesire ....50K....cursorul spre final inseriat cu o rezistenta de 1...5K.....spor!

PS. Alimentare 18....24V.

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Vreau sa ii pun si un corector de ton am gasit o schema ce ar trebui sa mai modific ca sa folosesc condensatoare de 470, 47 si 4.7 nf ca numai destea am .

Daca alimentez amplificatorul la 30v cam ce putere o sa am la iesire?

Posted Image

Editat de VEF
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu stiu ce se intimpla cu attachmentele de nu se mai vad, repostez aici schema oficiala.

Am vaga impresie ca ultimele imagini postate nu au fost cu mine logat pe postimage, si nu se mai vad.

Deci cine pune imagini cu hostingul  www.postimage.org   , este recomandat sa va faceti un cont, se pare ca se pierd dupa o perioada de timp...

Posted Image

As ruga pe cineva din staff, daca poate copia link-ul de aici al attachmentului si sa-l puna in prima postare din topic, este urit ca prima postare sa nu aibe ce trebuie, multumesc.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări