nico_2010 Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Subiectul va fi mutat. Nu are nicio legatura cu Arduino. Link spre comentariu
digix Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 (editat) Intr-un bigudiu din plastic pui doua tije inoxidabile (se gasesc prin floppy sa cd-roame vechi). Toata constructia se umple cu ghips pentru ornamete, inclusiv punctele de joctiune cu cablurile de legatura. Rezulta un cilindru cu doua fire. Amplasarea sa fie intr-o carcasa cu expunere la ploaie dar care sa permita si ventilatia pentru uscare. Nu da erori la cateva picaturi, protectie buna la coroziune, Editat August 18, 2016 de digix Link spre comentariu
Vizitator andreyfitza Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 De roua de vei lovi indiferent de ce metoda vei alege. O denumire mai exacta ar fi senzor de precipitatii ca pana la urma asta cred ca urmaresti. Dacavrei sa monitorizezi ploaia pentru ca te incurca, automat ca te va incurca si orice alta forma de precipitatii. Eu as folosi senzorul acela care pare un strain gauge (cel pe care il faci din cablaj) impreuna cu DHT11 si un moving average filter. In majoritatea timpului as citi doar datele de la senzorul de umiditate/temperatura (dht11 are si senzor ptr temp) la un interval de 1-5 minute, le-as adauga la moving average filter, iar in momentul in care media umiditatii este peste x si media temperaturi sub y, as incerca sa citesc si celalat senzor. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 (editat) eu ma gandeam sa incalzesc placuta aia daca temperatura e mai mica de xx grade. sau..sa calculez cu senzor de umiditate/temperatura, punctul de roua. as putea folosii tabelul asta.. oricum mai am putin pana ajung la partea asta...am pierdut o zi doar cu un meniu, care sa nu foloseasca delay() sau ar mai fi o varianta sa "citesc" fulgerele la distanta , si preventiv inchid geamurile. Editat August 19, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator andreyfitza Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Nu stiu cum faci sa eviti delay-ul, dar eu folosesc o librarie c++ in care am un timmer. Codul e ceva de genul: if (default_read_time > (micros()-last_read_time) ) read last_read_time=micros() Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 intr-un meniu in general, am vazut ca se tine procesorul in sectorul ala cu while, fara sa mai proceseze altceva decat meniul... ori eu nu pot in aplicatia asta, si nu e doar chestie de millis(). trebuie gandit in felul sa ruleze in bucla meniul. incearca, si o sa intelegi. Link spre comentariu
Mircea Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Teoretic, caci nu spui totul despre meniu, ar trebui sa consideri lucrul cu meniul doar cand utilizatorul vrea sa schimbe ceva (apasat buton, rotit encoder). Refresh-ul displayului il faci numai daca ceva se schimba. Indiferent ca e o valoare citita sau un apasat de buton.Intreruperea e baza la lucrul in "timp real". Cum ai rezolvat cu detectia de ploaie? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 (editat) nu am rezolvat inca, pentru ca sunt in faza cu PCB, plantat, cutie... dar cred ca vreau sa captez descărcările electrice. cum citesti cu intreruperile... analogRead() ? Editat August 20, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Pai citirile analogice dureaza cat dureaza, nu prea ai ce face. Dar update-ul repetat si inutil al displayului il poti evita daca valoarea nu s-a schimbat.Plus ca nu merita citire la fiecare usec/msec. La secunda sau mai mult este rezonabil in cazul unui sistem de monitorizare (pe baza unei intreruperi ca sa nu ai delay-uri).Intreruperile sunt pentru butoane si orice operatie ciclica. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 se poate si analog in intreruperi, dar nu mai rezista 328,am si decodări ir de la 3 senzori, fastpwm activat.. in fine, l-am dibuit eu cumva. revenind la topic.. dacă citesc descărcările electrice.. o sa știu chiar înainte sa ploua.. dar sincer nu stiu daca e o regula sa fie descarcari, la fiecare ploaie.. parca sunt tot timpul cate ceva.. Link spre comentariu
Mircea Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Eu zic sa te concentrezi pe solutia pluviometrului. Poate mai tarziu vrei sa stii si cat ploua.Intreruperi ADC cand se termina conversia sau daca valoarea e diferita? Link spre comentariu
Vizitator andreyfitza Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Nu vad de ce ar trebui sa tii loop-ul intr-o anumita bucla pentru meniu.Ce garantie ai ca in pluviometru vor ajunge suficiente picaturi de ploaie cat sa "declanseze" o masuratoare? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 21, 2016 Partajează Postat August 21, 2016 cand se termina conversia. oricum e ultimul lucru in general sa activez fastADC. tot timpul am avut probleme cu asta... cel putin eu. pana la urma, nu-i asa ca nu-i atat de banal sa sti daca ploua sau nu ? ) deci in proiectul asta sigur nu imi pasa cat ploua cantitativ...nu are nici un sens. am in cap doua variante ramase. fie captez descarcarile electrice, fie...folosesc banalul pcb si un OP, dar il montez pe un radiator pe care-l incalzesc la anumite temperaturi... cred ca pana la urma , varianta asta banala, ultima, bate pe toate...chiar daca e cam retro. Link spre comentariu
manolo Postat August 21, 2016 Partajează Postat August 21, 2016 Inca doua idei ,un fir de fibra naturala care cind se uda intra la apa,adica se scurteaza avind un capat fix ,celalalt inchide un circuit , a doua o cutie de rezonanta asa de marimea unui castron si inauntru un senzor de zgomot ,caci e vorba aia "bate ploaia" sau daca avem o membrana mai sensibiloasa un senzor de miscare. Link spre comentariu
Vizitator andreyfitza Postat August 21, 2016 Partajează Postat August 21, 2016 (editat) cand se termina conversia. oricum e ultimul lucru in general sa activez fastADC. tot timpul am avut probleme cu asta... cel putin eu. pana la urma, nu-i asa ca nu-i atat de banal sa sti daca ploua sau nu ? ) deci in proiectul asta sigur nu imi pasa cat ploua cantitativ...nu are nici un sens. am in cap doua variante ramase. fie captez descarcarile electrice, fie...folosesc banalul pcb si un OP, dar il montez pe un radiator pe care-l incalzesc la anumite temperaturi... cred ca pana la urma , varianta asta banala, ultima, bate pe toate...chiar daca e cam retro. Nu e chiar atat de banala. Cauta rain sensor pe google sa vezi ca se poate cumpara acel pcb. Vechii navigatori foloseau barometrul pentru a prezice vremea (cred ca este folosit si in vremurile noastre). Scaderea presiunii atmosferice indica precipitatii, mai ales vara. Editat August 21, 2016 de andreyfitza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum