Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100w 2n3773 alimentare diferentiala

Postări Recomandate

Schema nu mai este disponibila in postul lui Leco dar banuiesc ca este vorba de un strap (scurtcircuit) intre cursorul semireglabilului de curent si capatul de sus al semireglabilului.

Daca despre strapul asta este vorba, atunci pretejeaza etajul final in caz de intrerupere a contactului de cursor la trimer.

Bine asa , ca sa stim in viitor cu ce sa pierdem vremea :) !

Unora le plac antichitatile.....vezi numai citi impatimiti de tuburi sint,..... chiar daca nu toate schemele pe tuburi sint antichitati... :hdgfhgdf

Mai este o chestie, pina nu ai ascultat ceva super performant, care sa te dea pe spate, neavind termen de comparatie, te poti multumi si cu scheme mai antice.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Va rog sa mi spunefi daca exista posibilitatea sa mi se arda finalii la amplificator pentru ca nu am montat tranzistorul din superdioda pe radiatorul finalilor.As dori si o explicatie sa inteleg de ce, iar in cazul in care e obligatorie montarea lui pe radiatorul finalilor cu ce BD pot inlocui un BC548 sa l pot monta mai usor pe radiator

Chiar in acest topic a vorbit Leco despre strap: http://www.elforum.info/topic/118090-amplificator-100w-2n3773-alimentare-diferentiala/?p=1413171

Si arata cam asa:

Posted Image

Cu ce ai topit pasta decapanta pe cablaj sa ramana traseele cositorite? Eu am incercat in cuptor si iese super dar placuta capata o culoare caramizie de la caldura.
Link spre comentariu

Schema nu mai este disponibila in postul lui Leco dar banuiesc ca este vorba de un strap (scurtcircuit) intre cursorul semireglabilului de curent si capatul de sus al semireglabilului.Daca despre strapul asta este vorba, atunci pretejeaza etajul final in caz de intrerupere a contactului de cursor la trimer. Unora le plac antichitatile.....vezi numai citi impatimiti de tuburi sint,..... chiar daca nu toate schemele pe tuburi sint antichitati... :hdgfhgdfMai este o chestie, pina nu ai ascultat ceva super performant, care sa te dea pe spate, neavind termen de comparatie, te poti multumi si cu scheme mai antice.

Da ai dreptate, sunt scheme mult mai bune dar eu nu am deloc studii in domeniu decat ce am citit pe net de unde nu pot sa inteleg fara ajutor totul asa ca ma limitez la ce pot.Pentru mine e o ocupatie a timpului liber.Prefer asta decat in fata blocului la baut cu baietii.
Link spre comentariu

Proiectul ZAL al lui Dudikov de aici de pe forum este simplu, bine documentat, are si cablaj in mai multe variante TESTATE - foarte important, foloseste piese uzuale si iarasi foarte important poti primi suport de la mai multi useri de aici de pe forum.

Chiar nu inteleg de ce se tot descopera scheme de acum sute de ani si se incearca sa se obtina cu ele mii de wati cu piese gasite prin funduri de sertare.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu trebuie sa intelegi nimic .

Un amplificator de genul celui de aici http://www.elforum.info/topic/118090-amplificator-100w-2n3773-alimentare-diferentiala/page-2?do=findComment&comment=1471510 , bine realizat , bate lejer la koor orice amplificator de genul celui pe care il lauzi mai sus .

Sa-ti reamintesc un secret : amprenta sonora mai aproape de cea naturala , studiaza FFT-urile si eventual foloseste drept comparatie FFT-ul unui 300B in montaj SE .

O fi schema recomandata de tine mai moderna , dar trebuie umblat pe ici , pe colo :) .

Link spre comentariu

Cu ce ai topit pasta decapanta pe cablaj sa ramana traseele cositorite? Eu am incercat in cuptor si iese super dar placuta capata o culoare caramizie de la caldura.

Poza nu imi apartine. E luata de pe internet doar pentru a arata ce este un strap.

Link spre comentariu

Normal cat trebuie sa fie minim puterea disipata a unui tranzistor dintr-o superdioda . Am o schema in crae se foloseste in superdioda un bc 109 cu as vrea sa il inlocuiesc cu un bc 639 cu Pd 0,8 w nu pot sa pun un bd ca n-am cum sa-l izolez fata de radiator am saibe izolante dar n-am folie de mica m-am mai gandit la ceva sa-l montez trazistorul bd invers mi-ar fi mai usor dar nu stiu daca e bine. Intreb tot aici ca sa nu mai dechid un topic nou .

Editat de VEF
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări