Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie CB wireless?

svsu

Postări Recomandate

Am montat cuiva o statie Albrecht AE6110. Boon. Reglata, toate bune si frumoase. Tipul cand a vazut-o, respectiv probat-o a ramas foarte mirat, dar nu in sens pozitiv (dimensiuni, alte caltati) ci ca asta nu e ce vrea el. Ca el vrea o statie cum a vazut la cineva, cica wireless. Adica cica in baza talpii antenei era toata statia iar comunicarea se facea prin bluetooth. Eu nu am auzit de asa ceva. Doar de microfoane wireless am auzit. Voi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rx-Tx

3

• svsu

3

• yo9hrb

1

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Tipul insista ca a vazut aceasta scula pe un Mercedes ML. Si avea o antena mica fara conexiune fizica cu restul,  iar el vorbea de la o chestie gen microfon wireless.

Editat de svsu
Link spre comentariu

Tipul cand a vazut-o, respectiv probat-o a ramas foarte mirat, dar nu in sens pozitiv (dimensiuni, alte caltati) ci ca asta nu e ce vrea el. Ca el vrea o statie cum a vazut la cineva, cica wireless. Adica cica in baza talpii antenei era toata statia iar comunicarea se facea prin bluetooth.

Asa mai sunt unii copii, vad avioane si dupaia plang si se tavalesc pe jos ca vor si ei desi habar n-au ce-i aia.

Exista statie CB cu microfon detasabil. Practic e un PTT fara cablu de conexiune cu statia. Are si difuzor incorporat, astfel ca statia poate fi montata undeva in bord sau sub, iar ptt ul e suficient pt comunicare.

Am vazut asa ceva la fabricanti ca Lafayette si Uniden

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Interesant microfonul wireless! Dar acesta este doar un accesoriu pentru statia CB, deci nu inlocuieste complet statia. Sunt curios daca chiar exista o statie CB de genul acela ce ne-a descris initiatorul topic-ului. Eu cumva nu-mi pot imagina ca un mini-acumulator din talpa unei antene reuseste sa alimenteze o statie CB pentru o perioada mai lunga de timp... Sau este o jucarie care emite cu putere mica, sau clientul respectiv al colegului de forum nu a inteles bine ce este ceea ce a vazut. Nu stiu nici cum ar rezista acumulatorul respectiv la temperaturi mici / mari (iarna / vara)...

Link spre comentariu

Mai exista de la TTi niste statii ce au accesorii conectate prin bluetooth, poate aia o fi vazut omul.. 

E greu sa-l lamuresti pe unu care vede ceva dar nu stie ce vede si incearca sa puna detalii din imaginatia lui ca sa explice ce a vazut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări