Vizitator stefanutz30 Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 (editat) am si eu nevoie de un sfat:am un pick-up vechi si as dori sa reduc viteza de rotatia a platanului, eventual viteza sa fie variabila cu ajutorul unui potentiometru ... sau ceva similardin fabrica el are 2 viteze, 33 si 45 .. dar imi trebuie viteza mai mica, deoarece il voi folosi pentru a realiza cateva filmari la 360 grade pentru niste produse pot face asa ceva pe partea electrica, electronica ? Editat August 16, 2016 de stefanutz30 Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Acela pare un motor de curent continuu, cu magnet permanent.Dacă e așa se poate regla turația în limite foarte largi cu un montaj simplu.Poți chiar să-l alimentezi cu un stabilizator reglabil cu LM317. Măsoară-i tensiunea de alimentare a motorașului prima dată. Link spre comentariu
Vizitator stefanutz30 Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 o sa incerc sa imprumut un aparat de masura sa vad ce tensiune are motorasul. Vreo solutie ca la incepatori exista ? Ca pentru incepatori care nu au tinut niciodata un pistol de lipit in mana .. Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Ai cumva un alimentator cu mai multe tensiuni selectabile prin comutator ? Poți seta o tensiune mică, de exemplu 3V și alimentezi cu ea direct la borne motorașul. Ceva ca ăsta http://www.clubafaceri.ro/files/clients/56/74998/33/alimentator-universal-multiplu-3---45---6---75---9---12v-500ma-3414742_big.jpg Pick-upul are un regulator de turație performant, dar nu poate fi reglat foarte ușor pentru alte turații mult mai mici, mai ales dacă nu ai niciun fel de experiență.De aceea un alimentator reglabil e cel mai ușor de utilizat. Link spre comentariu
Vizitator stefanutz30 Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 nu am ... dar ma duc la primul magazin si cumpar! trebuie sa mai verific si altceva inafara de voltaj variabil ? amperajul conteaza ? Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Să aibă curentul maxim de circa 1A pe cât posibil, fiindcă nu știm cam cât consumă acel motoraș. Link spre comentariu
lrai Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Mai bine cumperi un stand rotativ gata facut mai ales daca il folosesti pt. filmari. Asa ceva e sub 100 ron si arata mai bine ca un pick-up. https://www.youtube.com/watch?v=D3hTSYARZa4 Link spre comentariu
Vizitator stefanutz30 Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 de unde sa cumpar asa ceva la pret sub 100 lei ? din cautarile mele am gasit numai mizeria asta de masuta care este pe baterii si are diametru mic de 18 cm pentru platan ceea nu-mi este suficient si oricum cu taxe vamale ajung la 150 lei si nu are decat 2 viteze Link spre comentariu
Vizitator stefanutz30 Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 (editat) Acela pare un motor de curent continuu, cu magnet permanent.Dacă e așa se poate regla turația în limite foarte largi cu un montaj simplu.Poți chiar să-l alimentezi cu un stabilizator reglabil cu LM317. Măsoară-i tensiunea de alimentare a motorașului prima dată. am verificat tensiunea de alimentare si intra 1.9 v pe pozitia 33 si 2.4 v cand apas butonul de 45 (rotatii presupun ca sunt) ce pot face mai departe sa am viteza variabila si cam de 2 ori mai mica? stabilizator reglabil cu LM317 ... habar nu am de asa ceva nu merge sa pun un semireglabil sau ceva asemanator ? Editat August 17, 2016 de stefanutz30 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 Intercalezi o rezistenta bobinata sau un reostat cum erau la difuzoare de radioficare pe unul din firele de la motor. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 (editat) am verificat tensiunea de alimentare si intra 1.9 v pe pozitia 33 .. ce pot face mai departe sa am viteza variabila si cam de 2 ori mai mica? Daca nu aveti notiuni de electronica, mai bine renuntati, deoarece motorul trebuie deconectat de la circuitul de reglaj care va incerca in permanenta sa mentina turatia la valoarea preselectata si comparata cu informatia traductorului de turatie. P.S. Pare un aparat Unitra G602 Editat August 17, 2016 de miron1947 Link spre comentariu
lrai Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 sper sa nu se considere reclama 30 cm platanul sper ca e suficient. http://www.autoart.ro/macheta/342/Stand-Rotativ-30cm-diametru http://www.micromodele.ro/Stand-rotativ-cu-oglinda-12-inci-30-cm-expunere-machete-88012?manufacturer_id=24 Link spre comentariu
validae Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 Am spus în postarea #4 că pick-upul are deja un regulator de turație performant (nu e chiar așa simplu de modificat), dar și că motorul trebuie alimentat separat de acesta, printr-un simplu variator de tensiune. Un LM 317, o rezistență și un potențiometru liniar de 5 - 10kOhmi nu e mare lucru. Dacă îți completezi la profil domiciliul, poate te ajută un coleg de forum din vecinătate să construiești acel simplu variator de tensiune, toate piesele costă sub 10 Lei, montajul se poate face ,,în aer,, direct pe sursa originală a pick-upului.... Link spre comentariu
Vizitator stefanutz30 Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 (editat) Pare un aparat Unitra G602 Unitra G602 (druga varijanta).gif Da este un Electromures PDEM 02. Deci fara cunostinte de electronica nu voi reusi sa-l fac. O sa apelez la un electronist din zona mea, daca zici ca piesele nu ar costa mult. O sa-i spun electronistului sa deconecteze motorul de la circuitul de reglaj. Spre deosebire de cele cumparate as avea avantajul reglajului de viteza si am nevoie deoarece nu stiu acum ce viteza imi trebuie pentru a filma video sau fotografia cadru cu cadru. Voi face mai multe teste si am nevoie de reglaj de viteza. Multumesc pentru sfaturi. Intotdeauna am gasit ajutor aici pe acest forum. Va anunt ce rezolv. Editat August 17, 2016 de stefanutz30 Link spre comentariu
Vizitator stefanutz30 Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 (editat) Am vorbit la telefon cu un electronist si el spunea ca solutia LM 317, o rezistență și un potențiometru se vor incalzi in maxim 1 ora de folosire si in scurt timp vor ceda; el recomanda sa caut un transformator 220 - 110 v / 200 W si in felul asta voi obtine viteze de 2 ori mai mici un transformator desta ma costa 80 lei ... si tot nu obtin viteza variabila :( ce sa fac ? P.S. - sunt din Bucuresti, sector 3 Editat August 17, 2016 de stefanutz30 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum