Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LM1036 sau corector cu OPA2134

Palade Vlad

Postări Recomandate

Salut. As vrea sa stiu ce ar fi mai recomandat din punct de vedere al calitatii sunetului:-corector de ton cu LM1036-corector de ton cu OPA2134(sau alt Ao de calitate) cu potentiometri Alps/Piher si condensatori de calitate.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Palade Vlad

3

• Filipone

1

• andiy

1

• andreius

1

Top autori în acest subiect

Si ca sa nu deschid alt topic, intreb tot aici:Este mai bine ca pcb-urile preamplificatoarelor sa aiba ground-plane, sau nu?Multumesc.

Din cate am citit eu e bine sa aiba oricare ground plane, dar atata timp cat nu se formeaza prin el bucle de masa asa ca trebuie sa fii foarte atent. La preamplificatoare motivul ar fi ca reduce zgomotul preluat prin radiatie electromangnetica de catre traseele de pcb lungi. Dar daca ai trasee scurte si condesatori de decuplare pe alimentare, pentru un preamplificator audio ground-plane-ul e o fitza.Filipone
Link spre comentariu

Salut. As vrea sa stiu ce ar fi mai recomandat din punct de vedere al calitatii sunetului:

-corector de ton cu LM1036

-corector de ton cu OPA2134(sau alt Ao de calitate) cu potentiometri Alps/Piher si condensatori de calitate.

Va multumesc.

Cred ca, din modul de prezentare, char tu ti-ai dat singur raspuns. :smt045

Daca ai deja o schema cu opa+alps as fi si eu interesat.

Numai bine :smt028

Link spre comentariu

Salut. Multumesc pentru raspunsuri. Inca nu am o schema de corector de ton cu potentiometri alps. Voi incerca sa folosesc una proiectata de Rod Elliot... oricum, o sa caut una de calitate.Cu stima, Palade Vlad.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Am citit postul si e adus la discutie opa2134 ca fiind bun pt preamplificator. Ok am gasit scheme pt el dar nu l-am gasit in nici un mag. Cine il are sa imi spuna de unde l-a luat.Am nevoie de cateva bucati de proba :smt003

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator tr1ppo

Am citit postul si e adus la discutie opa2134 ca fiind bun pt preamplificator. Ok am gasit scheme pt el dar nu l-am gasit in nici un mag. Cine il are sa imi spuna de unde l-a luat.Am nevoie de cateva bucati de proba :smt003

andreius imi poti da o schema buna de corector de ton cu opa :) chiar si o proiectare pe pcb ... multumesc
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări