devilgenius Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 (editat) Am o problema cu acest voltmetru, este dintr-un condensator audio pentru masina.... nu mai afiseaza voltajul pe display, posibil sa fi crapat controler-ul ? Pic-ul este EM78P156ELPJ-G, banuiesc ca si daca as gasii altul, trebuie reprogramat, nu? Editat August 16, 2016 de devilgenius Link spre comentariu
mircea888 Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Pe display nu apare nimic? nici 000? Ca sa inlocuiesti microcontrolerul (daca il gasesti) trebuie reprogramat cu codul original. Verifica totusi tensiunea pe pinii VCC si RESET de la microcontroler. Alimentezi cu 12V dintr-o sursa externa ca sa poti verifica in casa. http://www.kontest.ru/datasheet/unkn0wn/em78p156elp.pdf Daca nu ii dai de cap se poate face o placa asemanatoare cu un microcontroler de uz general, adica sa faci alt circuit cu totul. Bafta! Link spre comentariu
devilgenius Postat August 16, 2016 Autor Partajează Postat August 16, 2016 (editat) Nu apare nimic, se aprinde doar ledul acela de langa el foarte slab (un fel de galben, care ar trebuii sa fie verde), am masurat pe Vss si Vdd si am 4.8V. Vdd + RES - 0V Vss + RES - 4.8 V Editat August 16, 2016 de devilgenius Link spre comentariu
mircea888 Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Toate tensiunile se masoara fata de masa, adica VSS. Oricum din ce ai masurat imi pot da seama ca are 4.8V pe Vdd si RESET, deci este ok din acest punct de vedere. Probabil este problema la microcontroler. Nu ar strica sa refaci lipiturile pe placa. Link spre comentariu
devilgenius Postat August 16, 2016 Autor Partajează Postat August 16, 2016 Refacut tot, nimic... O schema ceva ? Link spre comentariu
mircea888 Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Circuitul e prea simplu ca sa ai nevoie de schema. Oricum nu cred ca gasesti schema la asa ceva. Poti scoate tu schema, macar partial, pe unde crezi ca te intereseaza. Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Dacă ai alimentare corectă pe controller și cablajul e în regulă, nu mai ai ce-i face.Poți cumpăra ieftin astfel de voltmetre chiar și de pe forum.La chinezi le găsești la 1-2$ cu transportul inclus.... Link spre comentariu
devilgenius Postat August 16, 2016 Autor Partajează Postat August 16, 2016 Ma refeream la alta schema, dupa cum spuneati in al doilea post cu alt microcontroller.... Link spre comentariu
adydep Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Mare atenție ce faci matale acolo cu condensatorul,întrucât are valuare foarte mare,și înmagazinează o cantitate apreciabilă de energie; o clipă de neatenție și se lasă cu bușeli serioase Link spre comentariu
devilgenius Postat August 16, 2016 Autor Partajează Postat August 16, 2016 Placa e data jos de pe condensator, nu am mesterit la ea conectata la el .... ) Link spre comentariu
puriu Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 E putin probabil sa fie un microcontroler. Mai degraba este un circuit dedicat, cum era stravechiul C520 RDG-ist. Circuitul nu poate fi inlocuit, dupa indicativ este un circuit facut la comanda pentru producatorul voltmetrului, eventual un microcontroler OTP (programabil o singura data). Asemenea voltmetre, foarte ieftine, se gasesc usor. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 (editat) http://www.elforum.info/topic/48639-microcontroler-em78p156elpj-g/ Editat August 18, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum