vio_gl Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 de curind am primit la reparat un amp cu tda7250 driver.merge perfect dar la un volum mai mare se intrerupe sunetul ptr cateva secunde.cred ca e protectia din integrat si as vrea sa o scot .sa fie oare rezistorii de 33 ohmi din colectoarele tranzistorii finali? Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 la volumul ala tensiunea de alimentare nu scade cumva? adica traf subdimensionat, o dioda din punte bulita, condensatori de filtraj uscati, etc? PS: vezi http://home.eunet.cz/rysanek/pdf/tda7250.pdf Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 de curind am primit la reparat un amp cu tda7250 driver.merge perfect dar la un volum mai mare se intrerupe sunetul ptr cateva secunde.cred ca e protectia din integrat si as vrea sa o scot .sa fie oare rezistorii de 33 ohmi din colectoarele tranzistorii finali?poate 0,33ohm din emitori,oricum nu umbla la nici o rezistenta de pe final ,nu rezistentele fac protectie,in unele amplificatoare sunt integrate specializate in domeniu si nu fac altceva decit intrerup releulcare face cuplajul de masa sau intrerupe boxele Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2007 Partajează Postat Aprilie 13, 2007 Sau daca nu are protectie cu releu, e o limitare/mut pe calea de semnal cind depaseste un nivel anumit. Poate ai pus boxe de 4Ohmi si nu trebuia... :smt003 Link spre comentariu
vio_gl Postat Aprilie 13, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2007 nu are nici un releu ca asa ma bagam eu dar as vrea totusi sa functioneze fara protectia din integrat.cred ca re si protectia asta o componenta externa pe care sa o pot modifica sau sa o scot Link spre comentariu
djx700 Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 Si eu am problema asta....MA DISPERA !!! 3 kituri de la adelaida am avut 3 au facut aceeasi problema ..... de ce ? crapa integratele? eu ma pun sa scot si sa modific valori daca bubuie imi pare bine , daca il repar postez pe forum kitu care il am acum un canal merge bine maxim pana apar distorsiunile si unu nici bine nu ii dau volum ca intra protectia ... daca cuplez 4 ohm sare imediat .... nu tine 4 ohm decat la volum mic culmea dracului ca daca leg ambele sarcini da odata toate afara . am sunat la Adelaida si nu stiu despre aceasta problema.... mizerii de kituri puteau pune 2 3 tranzistori in locul la mizeria aia de tda Am gasit solutia : Din cate imi aduc aminte TDA-ul prezenta simptomele acestea care le-ai mentionat daca impedanta difuzorului era de 4Ohmi sau daca utilizai un difuzor de 8Ohmi iar amplitudinea semnalului de pe intrare era prea mare (altfel spus, depaseai sensibilitatea nominala a montajului). Acest lucru inseamna defapt intrarea in suprasarcina a amplificatorului. Odata sesizat acest lucru TDA-ul intrerupe semnalul de audiofrecventa pentru comanda tranzistoarelor finale. Amplificatorul cu TDA7250 am observat ca functiona numai cu difuzoare sau incinte 8 Ohmi daca semnalul de atac pe intrarea lui nu depasea o anumita valoare. Puterea circuitului era de maxim 50W. si schema cu mizeria de TDA http://www.adelaida.ro/pub/Docs/AD020V1V3.pdf Link spre comentariu
stefan33 Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Am si eu acest kit si eram foarte multumit de el,dar acum intra protectia...... Protectia intra dupa aprox 100W si mai devreme la muzica populara (ciudat). Nu se poate anula ori modifica aceasta protectie ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum