robert1000 Postat August 15, 2016 Partajează Postat August 15, 2016 Am un amplificator Schneider cu final Stk ars. Originalul nu se mai fabrica iar cei chinezesti se prajesc rapid.Traful are iesire diferentiala de +-57 si iesire diferentiala +-21 . STK-ul se alimenta cu tensiunile mari, iar din 2x21 se alimenta preamplificatorul. Cum pot afla ce curent poate suporta iesirea de 2x21? traful e toroidal iar eticheta nu are specificatii. Ma gandeam sa alimentez un tda7294 dar nu stiu de ce curent e capabila iesirea asta. Ceva idei, pareri ? Vreo metoda eventual babeasca de aproximat curentul suportat de iesirea aia?Tin sa precizez ca am utilizat 2 punti redresoare de 4A si ambele s-au incalzit foarte tare pe iesirile de 21v. Asta inseamna ca amperajul trafului pe aceste iesiri e mai mare de 4A? Puntile respective merg reci pe trafuri de 12v 1A.O parere va rog Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat August 15, 2016 Partajează Postat August 15, 2016 S-au incalzit din cauza ca ai vreun scurt sau e posibil sa nu le fi conectat corespunzator. Pentru a afla cam ce curent "da" transformatorul pe infasurarile de 21V, poti masura sarma si in functie de ea, afli si curentul. Link spre comentariu
robert1000 Postat August 16, 2016 Autor Partajează Postat August 16, 2016 O punte stiu si eu sa leg. Am testat doua chiar, si ambele se incalzeau tare. Link spre comentariu
adydep Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Conectarea corectă a punții redresoare la transformator cu priza mediană,pentru obținerea tensiunii continue simetrice Link spre comentariu
robert1000 Postat August 16, 2016 Autor Partajează Postat August 16, 2016 Eu am conectat o iesire de 21v cu ground, gen alimentare simpla. Si totusi s-a incalzit foarte tare puntea. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Deseneaza cum a facut Andrei, electronica e cu scheme nu cu povesti. Daca ai facut ca in schema ai scurt cu o dioda pe o sectiune secundar, arzi traful. Link spre comentariu
robert1000 Postat August 17, 2016 Autor Partajează Postat August 17, 2016 Am facut ca in schema postata de dvs domnule Miticamy, doar ca o iesire de 21 si ground vin in punte si atat. Nu stiu ce cauta in schema dvs cele doua diode ce unesc secundarele. Eu pur si simplu am conectat o punte la o iesire de 21v si ground, lasand cealalta iesire de 21v libera, nefolosita. Am alimentat astfel un kit amplificator de putere mica si functiona insa nu inteleg de ce se incalzea puntea atat de tare. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 Am considerat ca cele 2 diode sunt din ampliful original, nu am citit ca puntea s-a pus la un traf deconectat de la schema veche.Cel mai obositor pe forum este sa scoti cu clestele detaliile de la cei ce vor ajutor.Daca citeam asa: am scos traful afara si am pus o punte acolo...Sau: am deconectat secundarul de 21V la cele 2 capete dar priza a ramas la masa...poate intelegeam mai bine.Orice interventie trebuie detaliata, mai avem colegi care spun ca nu detinem globuri de cristal. Link spre comentariu
robert1000 Postat August 17, 2016 Autor Partajează Postat August 17, 2016 (editat) Bun. Acum ca ati inteles, de ce credeti ca se incing atat de tare puntile pe o iesire de 21v si ground? am doua punti, de 4A si 600V, ambele se incing atat de tare incat miros a plastic ars. Pe alt traf de 12v 1A puntile respective merg reci. Aveti idee de ce ? Oare ce curent suporta iesirea aceea? Editat August 17, 2016 de robert1000 Link spre comentariu
vera Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 (editat) Daca ai facut schema de la postarea 6, atunci cand ai (-) sus, puntea este in scurtcircuit (dioda sus stanga).Fa schema din postarea 4 si nu vei avea probleme.Infasurarile de +/-21V, sunt de curent mic si sigur nu duc TDA7294. Editat August 17, 2016 de vera Link spre comentariu
puriu Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Un multimetru ordinar e aur! Daca c.a. la intrarea puntii este mai mare decat c.c. de la iesire, e de vina puntea. Daca nu, este ceva nasol in sarcina de c.c. Masuratorile nu se pot face de la distanta. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 De curios, ce "amplificator de putere mica" ai folosit? Ce ai conectat la punte cand ai folosit-o cu 12V si ce ai conectat cand ai folosit-o cu 21V? Condensatorii de filtraj au fost legati corespunzator? Au avut tensiunea minima de lucru de cel putin 1,4 ori mai mare decat tensiunea din secundar? Samd....Nu trebuie sa te superi daca punem atatea intrebari. De multe ori, din graba de a termina un montaj cat mai repede facem greseli de incepator. Link spre comentariu
robert1000 Postat August 25, 2016 Autor Partajează Postat August 25, 2016 Tda2009 2x10W .Am legat corect condensatorii. Am folosit pe 35V. Daca doreste cineva acest trafo toroidal, il pot vinde sau da la schimb cu alt trafo ce debiteaza o tensiune mai mica. Stima! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum