Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lumina LED pe muzica

Vizitator Obscur

Postări Recomandate

Vizitator Obscur

Buna seara!

Sunt nou pe acest forum si nu am cunostiinte prea avansate in electronica. Am creeat acest topic pentru a gasi o solutie in proiectul meu de camera.

Sa o luam cu inceputul.. am luat o banda de led la 12v si am facut-o sa se aprinda dupa muzica cu ajutorul tranzistorului TIP31C. Cand ii dau semnal audio din calculator aceasta se aprinde nu numai pe bass, dar si pe voce si alte minunatii care fac parte din melodie. Eu as vrea sa fac cumva ca banda LED sa "bata doar pe bass".. adica sa nu se aprinda pe altceva decat pe bass. In acest caz se poate monta un condensator ca fie ca un fel de filtru ca si atunci cand il montezi pe difuzor sa taie din voce? Daca da, cum? Si daca nu, cum as putea sa fac? - asta ar fi o "chestie" ca sa spun asa

A doua "chestie" ar fi sa amplific putin semnalul audio din calculator deoarece banda led are cam 3m si necesita mai mult semnal ca sa se aprinda corespunzator cum mi-as dori eu. Am auzit ca odata cu separarea frecventelor, scade si puterea semnalului, este adevarat? 

Va rog sa ma ajutati cu solutii mai simplute si explicate babeste, si sa ma corectati daca am gresit cu ceva.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• modoran

1

• Paul Ionut

1

Top autori în acest subiect

Ai putea sa faci ca mine si adica de la un sistem 2.1 sa pui banda cu led direct pe bornele difuzorului de bass si asa merge ok, dar se va aprinde doar la un volum mai mare,

sau ai putea folosi un controler de leduri rgb inseriat cu difuzorul...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări