Mircea Postat August 27, 2016 Autor Partajează Postat August 27, 2016 @SSB: cu un opamp AD8056 am coborat la 300ns (20Hz la 50kHz). Uite RT la 50kHz, precum si forma de unda fara overshoot-uri. LE: osciloscopul era pe 10x, eu eram legat bu cablu coax direct. Totul se imparte la 10. Link spre comentariu
sesebe Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Arata frumos dar nu prea am inteles exact ce spui pe acolo. Link spre comentariu
Mircea Postat August 27, 2016 Autor Partajează Postat August 27, 2016 Generatorul si-a redus RT la 300ns (cu alt opamp ca buffer) comparat cu varianta de 500ns din pagina precedenta. Link spre comentariu
UNIX Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Nu inteleg de ce cineva ar mai depune efortul sa construiasca asemenea schema.Gunoaiele trebuie sa ramana la tomberon. Link spre comentariu
sesebe Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Eu nu o consider deloc gunoi. 80-90 % din statiile care circula pe O..X sau altele de genul, au scheme mai slabe decit asta. Asta mai necesita ceva rafinare dar in rest.... Link spre comentariu
Mircea Postat August 27, 2016 Autor Partajează Postat August 27, 2016 N-am zis clar de la inceput: am vrut sa re-editez varianta originala asa cum a facut-o autorul. Neavand tranzistoarele originale, am optat pentru ceva cat mai aproape de epoca respectiva. D-aia si 3055/5872. Nu merita schema tranzistoare mai bune. Se pare ca nu poate mai mult. Nu esti singurul care-mi zice ca se poate imbunatati, dar cum nu intentionez sa o fac pentru ascultari... chiar nu conteaza daca se poate mai bine. Singura imbunatatire este super-dioda, caci imi era destul de dificil sa "lipesc" diode pe radiator. Am facut un singur exemplar, si nu da deloc rau. Era interesant daca comenta cineva tremuraturile din lisajou-uri. Sa fie un inceput de clipping? Link spre comentariu
sesebe Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Care era rezerva de tensiune C-E la finali in timpul masuratorilor? Schema este faina dar greu de stapinit, mai ales reactia multipla pe cele 2 bucle de reactie....dovada ca s-a preferat o supra compensare pe etajul de iesire sziklai cu gain. Ondulatiile alea eu zic ca apar din cauza unei "desincronizari" pe buclele de feedback, nu-s la fel de rapide cele doua bucle .... Link spre comentariu
Mircea Postat August 27, 2016 Autor Partajează Postat August 27, 2016 Sper sa fi inteles eu, caci vad unde vrei sa ma aduci.Nu putea fi clipping caci debitam cam 15W la 24-25V diferential. In testul original (inceput de tot) am debitat 30W la limita clippingului. Pe 8 ohmi.N-am memorat in imagine dar Vrms iesire era un pic peste 10V.La 30W era 15Vrms. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum