Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Avertizor/alarma - ceva idei?

tommymd

Postări Recomandate

Buna ziua.

La o balta curge permanent apa din rau pe o teava. Balta nu este supravegheata (este intr-o alta localitate de cea in care locuiesc), iar acum cu ploile astea se intampla sa vina raul mare si sa infunde teava. Vreau sa fac ceva care sa ma avertizeze cand nu mai curge apa.

Ideea ar fi sa folosesc o alarma cu avertizare prin SMS, dar nu stiu ce senzor as putea folosi si cum. Aceste alarme au senzori de fum, usa (contact) si de prezenta cu infrarosu. Eventual daca s-ar putea adapta ceva la ei.

Ma gandeam de la un senzor de usa de la care sa trag 2 electrozi in apa la evacuarea din teava, si in momentul cand nu mai curge sa nu mai faca contact si sa se declanseze. Dar nu stiu daca fac contact suficient in apa curgatoare si daca ar functiona asa.

Are cineva vreo idee?

P.S.: Nu am cumparat inca nici un fel de alarma pana nu ma lamuresc cum as putea sa fac.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tommymd

4

• validae

2

• fratello

1

• kinderu56

1

Top autori în acest subiect

Problema e dată de efectul de electroliză la nivelul electrozilor parcurși de curent continuu, chiar și la curenți mici.Se creează o acoperire nedorită cu bule de gaz și scade suprafața de contact a senzorului, mărindu-se rezistența. Dar poți face un sistem cu flotor mobil și senzor magnetic, totul introdus într-un tub deschis, astfel încât la un nivel dorit să fii avertizat.Nici nu e nevoie de o alarmă GSM, doar un simplu telefon cuplat cu senzorul de nivel al apei printr-un circuit care să apeleze o tastă cu apelare predefinită.S-a mai discutat asta într-un topic mai vechi despre alarmare prin telefonul mobil. Dacă telefonul apelează numărul dorit, repetarea de două ori a apăsării tastei ,,Apel,, va duce la apelarea aceluiași număr. Se leagă două fire în paralel cu tasta ,,Apelare,, și se conectează la un circuit care să dea două impulsuri (două contacte succesive) la detectarea evenimentului semnalizat.

Link spre comentariu

Oare ce telefon sta foarte bine cu semnalul? Am gasit pareri bune despre Sagem myx-1 si Nokia 5110. Are cineva ceva experienta cu vre-un telefon cu semnal bun in zone retrase?

Link spre comentariu

Am mai vazut astfel de kituri dar in zona nu prea este semnal.

De aceea ma gandesc la un telefon cu semnal foarte bun sau o alarma pentru ca are acea antena care probabil preia mai bine semnalul.

Am incercat sa amplific semnalul cu un repeater chinezesc cu antena verticala, insa fara succes. Urmeaza sa cumpar o yagi sa vad daca merge mai bine repeaterul sau daca pot sa o conectez la antena externa a telefonului.

Am incercat candva cu un fix de la Orange si avea ceva semnal.

Nu vreau sa investesc prea mult deocamdata pentru ca am alte prioritati si chestiile astea mai imi ocupa timpul liber.

Am avut o oferta profesionala din partea cuiva dar era de la 3400 lei in sus. Eu acolo am pesti de 400 lei, asa ca nu merita prea multa investitie, mai bine ceva munca si poate la final si satisfactia. 

Multumesc tuturor.

Editat de tommymd
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări