Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare Legea lui ohm

allez001

Postări Recomandate

Ce fel de tensiune , continua sau alternativa? Daca ar fi Ui alternativ , nu este de mirare !

citez @Spitfire

,,Altminteri, am vazut o sursa star-plug Raytheon ce putea oferi la iesire FIX 5V(5.000V) la curent de peste 25A, cu orice tensiune de intrare intre 0,8 si 1200V,, 

exemplu , o sursa de 5V/0,5A care permite Ui alternativ cuprinsa intre 100 si 240V 

Posted Image

Posted Image

Editat de romicap
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

5

• validae

4

• allez001

4

• Spitfire

3

Top autori în acest subiect

Bine domnilor, am inteles. Multumesc pentru efortul depus.Mie asa mi se explicase la orele de fizica. Imi cer scuze pentru aberatile mele. Si inca odata multumesc !!!

Link spre comentariu

Generalizati prea mult topicul.

Orice sursa in comutatie are si condensator pe alimentare, iar asta n-are nici un motiv sa fie dimensionat la o tensiune mult peste cea de alimentare standard. Apoi in fapt nu se stie nimic despre consumator, deci avand in vedere sectiunea unde se afla topicul este mai simplu si eficient sa zici ca nu se poate cu o tensiune mai mult de dublu fata de standard.

PS: Referitor la mersul mai bine cu alimentare mai mare, disipatia se muta de pe integrat pe dioda, dioda aia ar putea fi dimensionata pentru disipatia estimata la alimentarea standard, marind atat de mult alimentarea, poti mari semnificativ disipatia pe dioda, si o poti supune unui regim termic nedorit.

Link spre comentariu

,,Altminteri, am vazut o sursa star-plug Raytheon ce putea oferi la iesire FIX 5V(5.000V) la curent de peste 25A, cu orice tensiune de intrare intre 0,8 si 1200V...  :rade:"

WTF? O dam in povestea povestilor, sau in povestea vorbei?

Gluma, gluma! Dar nici chiar asa!

Mai exista si incepatori sau nestiutori, care pot lua de buna afirmatia dumneavoastra!

Si eu am citit fabula elefantului ucis de o furnica, dar parca la varsta si experienta de viata pe care o am acum,

incep sa am indoieli!

Putem sa ne amuzam un pic de lipsa de cunostinte, a unor novici sau colegi incepatori, dar nici chiar asa!

Toti am fost novici la un moment dat!

Inchipuiti-va cum ar fi fost, ca un ,,profesor" care ne preda materia respectiva, sa se distreze sau sa se amuze

pe baza ,,necunostintelor noastre".

Toti cei care posteaza si dau sfaturi la intrebarile novicilor / incepatorilor / nestiutorilor, trebuie sa isi asume 

calitatea de ,,stiutori", dascali fara rasplata materiala!

Link spre comentariu

Dl. morarul ma tem ca sunteti ori foarte in varsta(multi inainte!) ori nu v-ati actualizat prea recent cunostintele in materie de surse in comutatie...e drept ca am dat un exemplu extrem, acea sursa se afla intr-un computer dintr-un aparat medical vechi, dar daca va ganditi bine, existau inca din anii `60 surse universale cu termoelemente care se situau pe un palier de performanta similar(mai putin randamentul...).

Ce nu vi se pare credibil, oare?!Pai, asa, daca va spun ca tot aparatul ala avea un tub electronic care "scuipa" in impulsuri succesive 5,5MW(MEGAWATTI)la frecventa de 21 Ghz chiar o ziceti...dar ma rog, omul cat traieste, invata. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări