Vizitator Craciunescu Cristian Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Buna dimineata! Cum alimentez un tub de 30w pentru un acvariu. Exista drosser pentru el? Sau o schema electronica? Va multumesc! Link spre comentariu
stefan94stefan Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Il alimentezi cu drosser normal ca doar nu il bagi in apa tubul ...daca te intereseaza am ceva drossere electronice Link spre comentariu
validae Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Cu un drossel electronic cumpărat separat, sau chiar unul recuperat de la o lampă ,,economică,, de putere apropiată... Link spre comentariu
Vizitator Craciunescu Cristian Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Cu un drossel electronic cumpărat separat, sau chiar unul recuperat de la o lampă ,,economică,, de putere apropiată... Am un bec economic de 36w. Poate afecta in vreun fel tubul de 30w? Link spre comentariu
gica70 Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 (editat) Nu cred, daca era invers, poate! Eu folosesc demult timp un tub de 14W alimentat dintr-un bec de 15. Editat August 12, 2016 de gica70 Link spre comentariu
puriu Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Drosselul de 36 W se foloseste la tuburile de 40 W. La un tub de 30 W merge bine si un drossel de 20 W. Link spre comentariu
validae Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Eu folosesc de un an un tub de 36W cu invertorul unei lămpi economice de 20W şi nu dă niciun semn de oboseală.Consumul este de 20W binenţeles, dar lumina dată de tub e mai bună decât dacă aş fi folosit un singur tub de 20W, tubul de 36W fiind de două ori mai lung.... Link spre comentariu
Vizitator Craciunescu Cristian Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Eu folosesc de un an un tub de 36W cu invertorul unei lămpi economice de 20W şi nu dă niciun semn de oboseală.Consumul este de 20W binenţeles, dar lumina dată de tub e mai bună decât dacă aş fi folosit un singur tub de 20W, tubul de 36W fiind de două ori mai lung.... Deci, montajul de la un bec economic de 36W afecteaza negativ tubul de 30W ? Link spre comentariu
Dxxx Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Limitarea puterii in montajele uzuale este ... relativa... Si precizia masuratorilor / sau seriozitatea a ce spune fabricantul este discutabila. Ce zice Validae si Puriu este varianta cea mai sigura, puterea mai mica nu are ce strica, vei fi sigur in situatia de a avea putere reala mai mica decat cea "prescrisa" deci este OK. Cum doresti tu, sa pui drossel de putere mai mare poate teoretic sa-i scada viata. Insa nici 30W nici 36W nu sunt extrem de precise, mai mult exista sanse bune ca becul de 36W sa fi avut real putere semnificativ mai mica. Daca faci testul practic singura problema poate fi scaderea sperantei de viata a tubului, deci nu se intampla nimic catastrofal, daca ambele componente sunt bune! Link spre comentariu
gica70 Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 (editat) "Drosselul de 36 W se foloseste la tuburile de 40 W. La un tub de 30 W merge bine si un drossel de 20 W." Inainte de a aparea tuburile cu diametru mai mic de 18W si 36W erau numai drosele de 20 si 40 adica eau "imperecheate" ca sa zic asa, cu tuburile de 20 si de 40 de tip vechi cu diametrul mai mare. Acum s-au mai amestecat, dar nu cred ca se intampla mai nimic asa cum s-a spus deja. (Aici nu fac referire la tuburile de 65 ci numai la cele de 20 si 40 care echipau lampi cu 2 tuburi de 20 si cu drosel de 40, spre exemplu sau un tub de 40 cu droselul corespunzator de 40). "La un tub de 30 W merge bine si un drossel de 20 W." Aici nu sunt de-acord; asa cum a spus si Dxxx si stiu si din proprie experienta deja drosele actuale sunt facute cu mare economie. Totusi cred ca este o diferenta intre alimentarea tuburilor prin drosel si cu invertoare din becuri economice, desigur referirea o fac tot la "potrivirea puterilor". Imi cer scuze, acum imi dau seama ca toti v-ati referit la drosele electronice. Editat August 12, 2016 de gica70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum