Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pe voi va îngrijorează tensiunea rețelei?

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

230 v este tensiunea reglementata. 3.1.2.1/i7. Mi-ar plăcea să fie aproape de valoarea aia. Mulțumesc!Știu și că e în +- 10%. Oare toate echipamente mele pot lucra si la 250 și ceva ce volti? Au voie sa dea și cu 15%mai mult dar pentru o perioadă scurtă de timp.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pai si ce faci când te decuplează? Te duci si ridici și gata? Ar fi util să fie însoțit și de un voltmetru cred. Poate o sa pun si eu o bobină declanșatoare, mai am spațiu. De fapt, dacă supratensiunea persistă cred că nu o poți ridica.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Da, se armeaza manual. Sunt si solutii care se armeaza automat atunci cand tensiunea revine in limite normale.

Eu am tensiunea la prize relativ stabila, am vazut ca fluctuatii mai mari sunt in zonele rurale. Bobina MSU am instalat-o mai mult ca protectie la erorile umane, cand lucraza vre-un gigel la postul de transformare... 

Risc sa gasesc frigiderul dezghetat cand ajung acasa dar macar nu gasesc apartamentul in flacari...

Link spre comentariu

Pai ,scurtcircuitul chiar se produce!....in fiecare zi de sute chiar mii de ori,daca luam in calcul nenumaratele linii de MT de 20KV care alimenteaza miile de trafuri 20/0,4KV de pe cuprinsul tarii!.....este cel mai comun defect la aceste linii,scurtcircuitarea unei faze la pamant....electricienii o numesc punere la pamant....doar ca nu se produce in interiorul trafului ci pe linia de alimentare....din cauza faptului ca primarul acestor trafuri este legat in triunghi -fara neutru- iar secundarul in stea -cu neutru-disparitia unei faze pe medie tensiune ,ofera in secundarul trafului urmatoarele valori:

1 = 265V

2 = 155V

3 = 100V

Aceste valori pot diferi cu +/- 5 pana la 10% functie de consum si ora la care s-a produs defectul...

Link spre comentariu

O protectie ieftina, simpla, la indemina oricui, costa maxim 10 lei si citeva minute de munca.

http://www.elforum.info/topic/97045-cea-mai-ieftina-protectie-a-consumatorilor-impotriva-supratensiunilor-retea/?hl=%2Bprotectia+%2Bsupratensiune&do=findComment&comment=1077402

O singura data mi-au sarit sigurantele respective, intr-o seara a crescut tensiunea (s-a vazut si la becuri; erau variatii vizibile si apoi s-au aprins din ce in ce mai tare pina am auzit tzac-tzac), deh la mine se lucreaza intens (sper) la metrou...

In casa aveam lumina in continuare insa tot ce era in priza s-a oprit, PC-ul a ramas pe UPS.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări