nico_2010 Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 @Lucian1122: Incearca si conexiunile din schema de mai jos test_arduino.BMP Link spre comentariu
Vizitator Lucian1122 Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 (editat) Nu a functionat nici cu aceasta conexiune, pot in schimb sa iau exact componentele din schema ta si sa mai incerc odata. Acum le-am si gasit http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=40550 si http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=36425 .Este neaparata nevoie de sursa de 9V ? Editat August 23, 2016 de Lucian1122 Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 Valoarea era pur informativa si pentru exemplificare. Ce am promis: #include <LiquidCrystal.h>LiquidCrystal lcd(7, 6, 5, 4, 3, 2);int Pin01 = 8;int Pin02 = 12;int pos = 0;void setup() { pinMode(9, OUTPUT); pinMode(10, OUTPUT); digitalWrite(9, HIGH); digitalWrite(10, HIGH); pinMode(Pin01, INPUT_PULLUP); pinMode(Pin02, INPUT_PULLUP); lcd.begin(16, 2); lcd.print("Start LCD");}void loop() { if (digitalRead(Pin01) == LOW) { digitalWrite(9, HIGH); digitalWrite(10, HIGH); delay(100); digitalWrite(9, LOW); digitalWrite(10, HIGH); lcd.clear(); lcd.setCursor(0, 0); lcd.print("Spre dreapta"); } if (digitalRead(Pin02) == LOW) { digitalWrite(9, HIGH); digitalWrite(10, HIGH); delay(100); digitalWrite(9, HIGH); digitalWrite(10, LOW); lcd.clear(); lcd.setCursor(0, 0); lcd.print("Spre stanga"); }} Este varianta ta un pic cosmetizata test_arduino.BMP Link spre comentariu
Vizitator andreyfitza Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 @andrefitza La final puneam pinii in 0V pentru ca motorul sa nu se mai invarta daca nu am nici un buton apasat. In caz contrar acesta continua sa functioneze pana cand apasam celalalt buton care ii comanda sensul opus si tot asa. M-am prins ca asta era intentia, dar este gresit. La momentul apasarii oricarui buton, loop-ul va intra in conditia if si va rula ce este intre acolade, apoi va iesi si iti va seta ambii pini la 0 V. Viteza la care se vor rula instructiunile este atat de mare incat motorul nu va avea timp sa reactioneze. Apoi la fiecare rulare a loop-ului, pini vor fi setati la 0V, deci nimic nu se va intampla. Daca nu ai inteles, da-mi un reply si incerc sa iti reexplic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum