Vizitator SORIN ION Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Buna seara. Intentionez sa realizez doua incinte unde vor intra , in fiecare cate o difuzor oval si unul rotund, de 16cm diam. Ambele sunt difuzoare auto.Ceea ce caut , esta un sfat legat de dimensiunile incintelor, eventual vreun labirint, etc, material(mdf sau lemn).Daca este cazul , voi posta si fotografii cu difuzoarele . Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator claus Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 Sorine,cu difurile auto poti face cam ce doresti,nefiind atat de pretentioase la punerea intr-o carcasa/cutie. E drept ca le poti ajuta putin.... Despre ce difuzoare este vorba,mai exact? Link spre comentariu
tomalex Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 https://ro.scribd.com/doc/14534921/Proiectarea-Incintelor-Bas-Reflex-Subwoofer-Boxe - Uite atat de simplu e sa faci o boxa... A, era sa uit, beleaua e ca ''viata bate filmul'' iar cand te apuci de facut, o sa vezi ca trebuie sa mai si desfaci Exemplu: eu am facut o pereche de boxe cu niste difuzoare oarecare si nu mi-au iesit la fix - mergea sa mai testez putin desi studiasem cateva luni bune, cu difuzoarele in fata, cam ce cutie as putea face - si mi se pare ca era loc si de mai bine - le poti gasi pe forum pe aici Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 http://www.ultrahighendreview.com/kyron-audio-kronos-open-baffle-loudspeaker/Fa open baffle. Link spre comentariu
Vizitator SORIN ION Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Este vorba de patru difuzoare ALPINE. cum spuneam , unul de 16 cm- rotund altul oval(nu stiu exact dimensiunile, nu il am langa mine) . Teoretic nu e nimic complicat, o cutie , evantual dreptunghiulara , poate chia adanca, mai mult decat latimea, pt un port de bass reflex, jos si gata. cel rotund pus peste cel oval si am terminat. Dar am zis daca tot fac sa caut si ceva detalii, poate le fac sa sune mai bine, sau cel putin cat de bine se poate , pt niste incinte facute acasa.In momentul cand voi incepe , am sa adaug si poze.In paralel cu documentarea pt boxe sunt in cautarea transformatorului pt sursa de alimentare.Si aici ma puteti sprijini cu un sfat daca cumva gresesc-daca o punte redresoare si un condensator sunt suficinte pt a fredresa si filtra curentul de alimentare. Cat despre dimensionare si valoriule pieselor, la momentul respectiv. Mircea Crisan, ,,open baffle,, m este un pic cam mult pt mine, in sensul ca nu contest ca or fi studiate si calculate, dar cum am crescut cu conceptul de boxa inchisa, indesat vatelina sau un tunel de bass, cand vezi asa ceva , ai sensaztia ca e ceva provizoriu , neterminat. https://ro.scribd.com/doc/14534921/Proiectarea-Incintelor-Bas-Reflex-Subwoofer-Boxe - Uite atat de simplu e sa faci o boxa... A, era sa uit, beleaua e ca ''viata bate filmul'' iar cand te apuci de facut, o sa vezi ca trebuie sa mai si desfaci Exemplu: eu am facut o pereche de boxe cu niste difuzoare oarecare si nu mi-au iesit la fix - mergea sa mai testez putin desi studiasem cateva luni bune, cu difuzoarele in fata, cam ce cutie as putea face - si mi se pare ca era loc si de mai bine - le poti gasi pe forum pe aici Foarte util articolul . Multumesc.Studiez si evantual daca am vreo nelemurire, mai vin cu o intrebare, Link spre comentariu
Vizitator claus Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 (editat) O punte redresoare este suficienta,evident,dar un singur condensator,fie si de capacitate mare,nu. Depinde si de amplificator. Eu am pus la ultimul 3x10.000 micro farazi pe o singura ramura. Altele vor mai mult altele mai putin. Editat August 12, 2016 de claus Link spre comentariu
Vizitator SORIN ION Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 la ce amplificator te referi Claus? ceea ce alimentez este un casetofon Alpine( nu am modelul la indemana) si o magazie de cd uri. Link spre comentariu
Vizitator claus Postat August 14, 2016 Partajează Postat August 14, 2016 Am crezut ca alimentezi un amplificator, dar cam tot acolo ajungi cu conditiile de filtrare. 1x4700uf e prea putin. Pentru 12vcc gasesti valori mari la pret mic. 8-9 lei 10.000uf la 25v Link spre comentariu
Vizitator SORIN ION Postat August 16, 2016 Partajează Postat August 16, 2016 Unitatea are un amplificator. 4 X5o Wati, ar trebui sa fie, acum cat o fi puterea nominala, nu stiu, Dar presupun ca fiind o firma serioasa(ALPINE) , nu sunt mult in afara valorilor reale,fata de ceea ce afiseaza In concluzie unul de 10000mf ar fi suficient. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum