puriu Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Am ramas si eu gura-casca. Am apasat degetul pe ecran in locul marcat, in difuzor s-a auzit un zgomot de pompa, pe ecran au aparut impulsurile la tensiunea maxima si au disparut la tensiunea minima, etc. La fel ca la un tensiometru electronic. Valorile afisate erau aceleasi ca si cele masurate cu cinci minute inainte cu tensiometrul meu.Important este ca masuratorile sa se faca intotdeauna in aceeasi pozitie a corpului si la aceeasi inaltime, recomandabil la nivelul inimii. Presiunea hidrostatica a sangelui face ca valorile sa difere functie de inaltimea la care se masoara. O diferenta de 13 cm corespunde unei diferente de 1 cm coloana de mercur.Acelasi program poate sa dea valori diferite pe telefoane diferite, de aceea este bine sa se aleaga programul cel mai potrivit. Oricum, daca se urmareste numai evolutia in timp a tensiunii arteriale, valoarea exacta este mai putin importanta. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Nu-si face nimeni pomana sa spuna si numele aplicatiilor respective? Link spre comentariu
puriu Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 A se incerca si aici: http://android.informer.com/social/Finger_Blood_Pressure_Software.html Link spre comentariu
tommymd Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 (editat) Eu recomand tensoval de la Hartman. Este recomandat tensiometru cu manseta. Tensiunea se masoara intins in pat, dupa 5 min de repaus. Orice efort creste tensiunea, chiar si tusea. Atentie la tensiometrele astea oscilometrice, orice crestere de presiune poate fi conisderata unda de puls. (daca in timpul masurarii miscati, vorbiti etc). De asemenea va recomanda sa nu va uitati la ecran in momentul masurarii, puteti avea emotii despre rezultat si atunci sa vi se accelereze pulsul sau sa va tineti respiratia si sa scada pulsul, ceea ce va duce la valori eronate. De obicei dimineata valorile tensionale sunt mai crescute datorita eliberarii de cotizon la inceputul zilei. Daca va mentineti tensiunea cu regim, atentie sa nu consumati mai mult de 2,5 g sare/zi. Nu adaugati sare la mancare (daca cioba sau tocanita are putin gust, nu maI adugati sare in plus), mancati rosiile sau salata fara sare, atentie la conserve si preparate din carne care contin foarte mult sodiu (clorura de sodiu, bicarbonat de sodiu, monoglutamat disodic etc) si astfel se aduna o foarte mare cantitate de sodiu. Regimul e mai greu la inceput, dupa un timp va obisnuiti si nu mai simtiti nevoia de a adauga sare. Noile recomandari sunt valori tensionale pana in 140/90 mm Hg. Atentie la masuratori, sa fie dupa repaus. Daca intrati in casa dupa ce ati urcat niste scari si dupa cateva minute va masurati tensiunea, cu siguranta veti avea peste 150, ceea ce nu e chiar hipertensiune, este ceva normal. Masurati regulat, de vreo 3 ori pe zi, cam la aceeasi ora, cand sunteti pe acasa nu neaparat intervale regulate si asa va puteti monitoriza daca variaza. Notati valorile si orele pe un carnetel. Daca nu sunt valori bune cu regim, va recomand sa incepeti un tratament. Valorile tensionale crescute rigidizeaza arterele, favorizeaza formarea de placi aterosclerotice si pana la un infarct miocardic sau accident vascular cerebral este doar o problema de timp, la un moment dat cu siguranta se va produce. Fiti riguros in ceea ce priveste sanatatea proprie. Nimeni nu va poate ajuta daca nu va ajutati si singur. Va doresc multa sanatate. Editat August 23, 2016 de tommymd Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum