Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

D669 si B649

dan cod

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• balanelsimiaunel

4

• dan cod

3

• orgasmo

2

• Giorgian tv

2

Top autori în acest subiect

Japonezariile astea aveau ceva ce europenele si americanele nu aveau niciodata: hfe si Ft mare , cob mic...Poti incerca cu mje15030...34 da au hfe mic si ft asisderea...

Bd139, 140 de la o firma serioasa ar putea sa reziste.

2SA968/2SC2238 sunt cei mai buni da la fel...din State tata!

2sa1837/2sc4793-astia se apropie

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/30017/TOSHIBA/2SA1837.html

http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/122501-driver-transistors-2sc5200-1943-a.html

Link spre comentariu

mje340/350, eu pun de ani de zile ca prefinali in locul celor enuntate de tine...sigur e final de boxa amplificata china

dar au doar 0.5 A...comparat cu 1.5 A , iar hfe la mje-uri ...doar la niste chinezarii C-dil care mie mi-au parut indoielnice  am vazut pana pe la 170.Nu stiu daca hfe se mentine si la 0.2 A sa zicem, ca de mai mult nu cred ca se pune problema .La ST originale hfe nu sare de 50.Pana la 300 mai e cale lunga.

Cine folosea tranzistorii aia nu era nebun.sunt si rari si scumpi .

Editat de balanelsimiaunel
Link spre comentariu

Masurarea betei la un curent de 100 ori mai mic decat  cel la care va fct. tz, este de regula pacalitoare....  :(

Editat de shambala
Link spre comentariu

de aia si intrebam...daca un mje340 original iti da hfe sub 50 la 1ma...deja nu mai conteaza restul.Pe de alta parte...daca in specificatiile de catalog si conform indexului inscris pe trz gasim ca un trz ar trebui sa aiba hfe 100....300 la 0.5A, iar in realitate masuram 170 la 1ma asta inseamna ca hfe nu poate fi mai jos de 100 la 1a si asta mai inseamna totodata o posibila variatie a hfe de doar 70 la o variatie a curentului de 500x WORST CASE SCENARIO..Prin urmare, datele de catalog coroborate cu o masuratoare la 1ma sunt inca folositoare.

Editat de balanelsimiaunel
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări