Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temperatura placi video

FLORIN IORDACHE

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

9

• stefan94stefan

5

• Den

2

• bmwh548

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fara un airflow corect in carcasa PC-ului, temperaturile vor creste foarte mult, uneori in ciuda celor n ventilatoare, de cele mai multe ori montate aiurea...este deajuns un ventilator de 120mm pe spatele carcasei, care sa scoata aerul cald, apoi racirea sursei tot cu ventilator de 120mm, admisia aerului numai pe panoul frontal al carcasei+filtre de praf, si se obtin rezultate excelente. Procesorul meu Intel Q6600 nu trece de 38 gr.C cu 26 gr.C in camera, coolerul e pasiv, la fel si la placa video(8800GTX)-tot pasiv, nici un fel de probleme cu temperatura.

Exact asta este cea mai mare diferenta intre sistemele de firma serioasa (IBM, Dell, etc...) si toate celelalte no-name-uri sau firme slabe. Intr-un sistem de firma o sa vezi canale de aer, circuite, ventilatoare care trag aerul pe traseul respectiv, si automat temperaturi mult mai mici, sistemul mult mai stabil, performanta ridicata fara sa simta incarcatura.

Multi isi construiesc calculatoare si isi cumpara un MAXI-MEGA-COOL-COOLER-X5783452-PRO la care i-a facut cineva un review si a fost incantat de faptul ca se invarte, poate are si niste beculete pe el si chiar corpul transparent, deja e cel mai tare, dar ei nu realizeaza ca doar invarte acelasi aer cald in interiorul calculatorului si cooler-ul ala nu o sa concureze niciodata cu un sistem cu traseu de aer care trage aerul de afara, raceste ce trebuie, si il da inapoi afara in partea opusa, totul prin trasee special concepute sa treaca pe deasupra componentelor calde.

Ontopic: cu cat poti sa reduci temperatura cu atat mai bine, chiar si asigurandu-te ca ti calculatorul departe de aer cald, soare, ca are loc destul sa scoata aerul cald afara fara sa il traga inapoi (fara gauri pe partea din spate sau unde il scoate), chiar izolatie prin zonele unde este aer cald sa blochezi circuitul. Se castiga niste grade bune asa.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru informatiile oferite !!!

Va anunt ca,cand o sa am banii,o sa-mi iau o una din cele doua placi video...

1: Gigabyte nVidia GeForce 210 1GB DDR3, 64bit  sau

2:  GIGABYTE GeForce GT 630 2GB DDR3 128bit

O zi minunata va doresc !!!  Doamne ajuta !!!

Link spre comentariu

Gandeste-te Ia gt630,cu gt210 nu merita sporul de performanta fata de ce ai tu integrat pe placa de baza

Ok,asa am sa fac,dar mai e pana atunci...deocamdata nu am banii pentru asa ceva.....

Va multumesc mult !! O seara minunata !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări