Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Butelie Argon - achizitionare sau imprumutare ?

silent_light

Postări Recomandate

Buna ziua,

Sunt o persoana fizica (nu juridica - nu detin firma sau pfa) din Oradea si am un aparat de sudura kemppi Minarc 150 .

Sunt multumit de cum sudeaza cu electrod pana la 3.25 rutilic si bazic.

Doresc sa folosesc si sudura Tig, dar nu detin o butelie inca.

Va intreb cum este mai bine sau mai avantajos :

- sa cumpar un tub gol pentru argon si apoi sa merg sa il umplu ? de unde cumpar si unde incarc ?

- sa inchiriez o butelie si sa merg periodic sa o incarc ?

Problema este ca :

-eu ca si persoan fizica nu pot inchiria butelii de orice fel. Daca se poate atunci va rog sa ma indrumati undeva in Oradea sau in imprejurimi.

-daca cumpar tubul gol pentru argon , el este autorizat de ISCIR cel mult 10 ani, dupa acea trebuie reverificat si nu stiu daca in calitate de persoana fizica pot sa merg la ei ca sa imi verifice tubul. Sau sunt alte metode de verificare sau autorizare ?

-am inteles ca tubul de otel este mai calitativ decat cel de aluminiu.

- referitor la transport : as avea voie sa transport cu masina proprie tubul gol respectiv incarcat ? sa il incarca la 150 bar sau la 200 bar ?

Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spik

3

• silent_light

1

• mac01

1

• Lastwish

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Bodel

Salut, de umplut incearca la Buse Gas, in Buc lucreaza si cu persoane fizice ii poti face si revizia de 10 ani tot la ei , nu cumpara tub de Al ca nu se mai incarca nicaieri iar de transport dub de 40 sau 50 litri respectiv 150 sau 200 bar si gol nu il poti manipula de unu singur. Daca iei ceva SH uita-te la data de fabricatie ca are durata maxima de folosire 40 ani.

Link spre comentariu
Vizitator Bodel

Am vazut ca este din Oradea , l-am indrumat catre Buse deoarece Linde si Air Liquide nu lucreaza cu persoane fizice, si cred ca Buse are reprezentanta in zona.

Link spre comentariu
Vizitator Bodel

Sincer inafara de pret nu am vazut nici o diferenta, cel putin argonul spectral este la jumatate de pret fata Linde si dureaza 2 zile sa umple butelia fata de 7 lucratoare .

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Salut! Pot folosit o butelie de dioxid de carbon (tub  folosit la sifonarie), pt a-l umple cu argon/corgon?Afecteaza cu ceva puritatea argonului sau  calitatea sudurii, daca butelia a fost folosita pt CO2?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări