Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator mosfet laterali Rod Elliott

Postări Recomandate

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc, nu trebuie neaparat sa fie cu finalii pe care ii am.

Ampzilla este mult prea complicat  , cred ca o sa merg pe varianta 2 a lui R. Elliot. Parametrii sunt ok la fel si complexitatea. Am citit pe diyaudio despre altii care l-au construit si care spuneau:

"They sound great-real tight bass-very detailed highs- Virtually no background noise." "I have built a pair and it does very well. accidentally shorted the outputs once and blew the fuse. nothing else was damaged. very quiet and very good sound quality.  the power rating that rod gives them seem to be small but they sound more powerful than what he says."

Oricum diferentele de de ordinul 0,2% vs 0,17% THD sau mai stiu eu ce parametrii nu cred ca sunt sesizabile pentru o ureche care nu asculta zi de zi diferite amplificatoare si incinte.

Link spre comentariu

Daca nu a editat @smod  , atunci cine ar fi facut acest lucru :) ?

Oricum nu conteaza , mesajul este oricum ontopic :) deoarece userii avizati pot citi printre randuri , cu sau fara cenzura .

Data viitoare va fac de basme , exact ca DjLeco , orice post va fi insotit de un printscreen pentru siguranta  , deci adio definitiv  cu manipularea , indiferent din partea carui moderator va veni  .

Personal , sunt ferm convins ca nu e vina ta @validae , dar pentru mine conteaza ca userii sa cunoasca adevarul direct de la sursa .

Link spre comentariu

Din cauza modificarii/editarii/ascunderii/stergerii posturlor noastre de catre cei ce au aceasta facilitate, se isca fel si fel de discutii precum cea de deasupra.Eu am mai propus, ca orice editare facuta de mod sau s-mod sa fie insotita si de o completare scrisa cu rosu gen "editat de mod Xxxxxx" iar ceea ce s-a editat/mutat/ascuns sa fie pus undeva vizibil la pubela sau o sectiune anexa denumita offtopicuri sau chiar mizeriile userilor, impreuna cu link-ul topicului de unde provine, astfel incit sa poata exista dovezi ale abaterilor oricui.Astfel nu va mai fi nevoie de printscreenuri, increderea fata de moderatori va intra (sper) pe fagasul normal si bunul mers al forumului va progresa.Ca sa nu se considere ca am fost offtopic, scriu si ceva referitor la discutiile despre THD si raspuns armonic; pot confirma 100% ca raspunsul armonic este foarte dependent de valoarea biasului.Acest aspect l-am observat masurind raspunsul armonic si jucindu-ma cu biasul.O modificare cu +/- 10% a valorii peste biasul optim, modifica vizibil raspunsul armonicelor pare si impare.Din pacate topicul ce continea acele poze, ba chiar si filmarea, nu mai exista pe forum...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

...scriu si ceva referitor la discutiile despre THD si raspuns armonic; pot confirma 100% ca raspunsul armonic este foarte dependent de valoarea biasului.Acest aspect l-am observat masurind raspunsul armonic si jucindu-ma cu biasul.O modificare cu +/- 10% a valorii peste biasul optim, modifica vizibil raspunsul armonicelor pare si impare...

Poti da mai multe detalii?Multumesc.
Link spre comentariu

Polarizarea etajului final ( bias/curent de mers in gol/curent de repaos...etc ) liniarizeaza etajul final in zona trecerii prin 0 a semnalului, trecerea nu va fi niciodata perfecta, insa va fi totusi mult mai acceptabila fata de cum ar fi fara o polarizare. Orice variatii ale curentului de mers in gol afecteaza direct acea zona de trecere, deci si THD-ul. Am precizat interdependenta asta inca de acum 2 ani de cand am scris articolul asta pe blog:

http://www.elforum.info/blog/8/entry-9-biasul-optim-la-amplificator-cu-etaj-final-bipolar/

Dar la momentul respectiv am fost luat in ras. Chiar daca etajele finale mosfet sunt diferite de bipolari, totusi dependenta exista si are in principiu cam aceleasi cauze, doar alte mecanisme.

Link spre comentariu

Leco cum ramane cu faptul ca ai sustinut acuzatia nefondata a lui Victor cum ca i-ar fi fost editata postarea? Poate datorezi si tu niste scuze moderatorilor, nu stiu, zic si eu...

PS: Toate experimentele tale au explicatii teoretice usor de inteles pentru cei care vor sa le inteleaga, cine insista sa reproduca mecanic, n-are decat :)

Link spre comentariu

Nicidecum nu cred asta., recomandati-mi o schema cu parametri ok si fara sa trebuiasca facute reglaje deosebit de complicate.

Ai aici o schema simpla care necesita numai reglaj de bias, ofera circa 50W/4R si 25-30W/8R.

De observat ca doar unul dintre laterale este "compensat".

Posted Image

Pentru cine doreste ceva putin mai aprofundat de putere mai maricica, capabila de la DC la minim 300kHz, dar tot cu mos lateral:

Posted Image

Atentie la partea de comanda a iesirii, ma refer la releele pentru cuplarea intirziiata a incintelor (contactii lor si tipul de releu).

Atentie schema nu este si protectie DC out!

Leco cum ramane cu faptul ca ai sustinut acuzatia nefondata a lui Victor cum ca i-ar fi fost editata postarea? Poate datorezi si tu niste scuze moderatorilor, nu stiu, zic si eu...

PS: Toate experimentele tale au explicatii teoretice usor de inteles pentru cei care vor sa le inteleaga, cine insista sa reproduca mecanic, n-are decat :)

Unde am sustinut eu asa ceva?

Iar citesti numai cum si ce iti place tie?

Vezi vreo acuzatie din partea mea adresata vreunui moderator?

Am scris undeva in citatul meu,  ca Sharky, Ratza, Validae i-a editat postarea lui Victor?

Hai sa recitim impreuna!

"Din cauza modificarii/editarii/ascunderii/stergerii posturlor noastre de catre cei ce au aceasta facilitate, se isca fel si fel de discutii precum cea de deasupra.

Eu am mai propus, ca orice editare facuta de mod sau s-mod sa fie insotita si de o completare scrisa cu rosu gen "editat de mod Xxxxxx" iar ceea ce s-a editat/mutat/ascuns sa fie pus undeva vizibil la pubela sau o sectiune anexa denumita offtopicuri sau chiar mizeriile userilor, impreuna cu link-ul topicului de unde provine, astfel incit sa poata exista dovezi ale abaterilor oricui.

Astfel nu va mai fi nevoie de printscreenuri, increderea fata de moderatori va intra (sper) pe fagasul normal si bunul mers al forumului va progresa".

De ce le infloresti Mariane?

Atacurile tale "subtile" sint josnice, si lipsite de adevar...

Ce polite ai de platit de intervii mereu offtopic?

Posted Image

Pe deasupra esti si offtopic, postarea ta cu numarul #44 cea quotata este facuta numai ca sa "platesti polite", este total offtopic cu subiectul in cauza!

Se accepta offtopic din partea moderatorilor, Vasile, Validae??????????????????????

Eu am facut raport pentru offtopic, postarea 44 a lui Marian este total offtopic, nu contine nimic din ceea ce a cerut initiatorul topicului, astept sa vad aplicarea corecta a ceea ce Vasile a scris aici:

http://www.elforum.info/topic/118052-off-topic/

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări