Vizitator AndyK Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 (editat) Buna domnilor Am o problema cu subwooferul de la un 5.1. Anume am conectat totul cum trebuia , am ridicat volumul si difuzorul scoate un bazait. Am fost sfatuit ca s-ar putea sa fie dus circuitul integrat, asa ca l-am inlocuit asa cum se vede in poza atasata. Circuitul este STA540, l-am inlocuit dar tot asa face. Cu niste ajutor am verificat daca centralul functioneaza si merge, in schimb subwooferul nicicum nu vrea. Aveti sugestii ce as putea sa ii mai fac? Ce anume sa verific? Am uploadad si un video cu sunetul bomba Editat August 9, 2016 de AndyK Link spre comentariu
validae Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Trebuia mai înainte de a înlocui integratul să te asiguri că ai semnal audio la intrarea integratului și că tensiunea de alimentare este cea care trebuie la bornele lui. Identifică după datasheet-ul integratului pinii de intrare audio și conectează o cască de telefon fix înseriată cu un condensator de 1uF între borna respectivă și masă.Vezi dacă se aude ceva semnal..... Casca trebuie să aibă o rezistență internă cât mai mare, căștile de telefon fix provenite de la fostul Romtelecom sunt foarte sensibile.... Măsoară tensiunea de alimentare la pinii corespunzători și vezi dacă există și are valoare corectă... Ar fi bine să verifici prezența semnalului audio fără integrat, e riscant, dar ar fi bine să-l dezlipești cu mare grijă, folosind o tresă absorbantă sau cel puțin o tresă de la un cablu de microfon sau alt cablu audio... Am ascultat sunetul și acela nu pare al unui integrat final audio defect, cred că ai o problemă de la selectorul de cale audio... ce sursă de semnal folosești la probe ? Link spre comentariu
Vizitator AndyK Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Multumesc pentru sfaturi, din pacate nu sunt mare expert dar imi dau silinta. Am folosit telefonul pentru probe, am sa verific si tensiunea Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Mai poate introduce barait o mufa proastă, un contact prost, oxidat. Link spre comentariu
validae Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Dacă zgomotul se suprapune peste semnalul util.....dar se pare că aici se aude doar zgomot, din câte am înțeles.Nu cred că a răspuns la întrebarea mea referitoare la sursa de semnal folosită la proba filmată. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 Nu a zis deasupra de mine ca a folosit telefonul pentru probe? Ma face sa inteleg ca a scos audio din mufa telefonului si l-a aplicat pe intrare. Link spre comentariu
validae Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 Eu înţelesesem că a folosit casca de la telefonul fix ca să verifice semnalul audio, se pare că m-am înşelat... ea am făcut legătura cu telefonul fiindcă-i recomandasem casca telefonică pentru ascultat semnalul audio. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 Acum nu stiu ce a vrut sa spuna, daca 2 insi intelegem 2 lucruri diferite din aceiasi expresie, inseamna ca nu a fost foarte concis, poate revine si confirma sau infirma. Link spre comentariu
DIYWorks Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 Este evident ca omul a folosit ca sursa de semnal,telefonul Link spre comentariu
Vizitator AndyK Postat August 14, 2016 Partajează Postat August 14, 2016 Folosisem telefonul ca sursa de semnal, ca sa lamurim situatia In final s-a rezolvat, sistemul functioneaza iar problema era o lipitura rece pe placa.... Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum