Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contacte releu cu diferite tensiuni

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

La 50A@220V se foloseste un contactor/releu static, uita de relee. E si o chestie de siguranta, arcul poate face mai mult decat o simpla ardere a contactelor.NB: Sa nu iti vina idei cu punerea contactelor in paralel ca sa mergi cu un contactor mai mic/ieftin.

Link spre comentariu

Nu este o idee bună să folosiți acolo acel releu. Distanța dintre pastile este prea mică și există posibilitatea apariției arcului electric, străpungerii aerului dintre pastile, lucruri care pot cauza probleme. În general, nu trebuie să depășim prescripțiile. A fost proiectat să lucreze așa, testat în sensul ăsta și garantat pentru ceea ce scrie pe el. De mers poate să meargă, dar va pune în pericol. Eu nu as risca.

Link spre comentariu

Un calcul simplu ar fi dat raspunsul imediat.

12V/70A, ar insemna o putere de 840W

220V/50A, ar insemna o putere de 11000W

50A pentru 220V (230V actual) ii poti lua doar din bransament trifazat, intre o faza si nulul de lucru, printr-o siguranta de protectie de 63A pentru sarcina rezistiva sau 80A pentru sarcina inductiva-reactiva.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Releele care sunt la 12V fata de cele la 220V, in afara de distanta intre contante mai au si izolatia diferita, ma refer la protectia impotriva atingerii accidentale. La 12V avem ULV in timp ce la 220V avem LV.

Oricum releul nu este potrivit si s-a spus de ce.

Leco, calculul puterii are o valoare relativa caci prin releu nu trece "puterea". Nu se poate compara de exemplu un releu de 10V, 100A cu unul de 100V 10A.

Editat de one
Link spre comentariu

Normal ca nu se pot compara cele 2 relee nici chiar daca puterea in cele 2 cazuri este identica. Este vorba despre capabilitatea de curent suportata de contactele releului cind circuitul este inchis cit si la intreruperea circuitului.Exact asta am incercat sa explic si in postarea mea anterioara.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări