Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pwm

adi ps2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi ps2

21

• sesebe

9

• kinderu56

7

Zile populare

Top autori în acest subiect

pentru sesebe: Il folosesc la bormasina de cablaje, merge cu motor, am si dioda pusa. pe bec am subliniat pentru ca e cel mai mare consumator pe care l-am avut la indemana. am mai actionat tot felul de ventilatorase cu el. 

L-am gasit.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pai ai 555 sau ai EEPROM?

Diferenta este enorma. Un EEPROM nu are destula tensiune la iesire ca sa deschida la saturatie un tranzistor MOS iar pt 555 iti trebuie 12V alimentare. Cu 555 la 5V nu o sa-ti mearga.

Link spre comentariu

nunu eu ziceam de placa originala care avea eeprom din aparatu de sudura  avea ceva mc908jl3ecdwb care sa dus de aia mam pus eu sa fac alt controler pt motor 

eu cu 555 mam pus sa fac controleru pt el comanda pt transformatorul de putere am pus cum era pe original un releu pe celalalt bobinaj de la traful pus de mine de 12v pt ca in placa originala pt motor avea alimentare separata din trafu mare d nu este tensiunea constanta se modifica in functie de cum modifici voltaju la sudura dar credca aia facea eepromu ca el inainte schimba voltaju la sdura da turatia era la fel eu am pus separat ca sa nu imi vina curent mai mult pt ca ala urca si pana la 50v cand dai la maxim aparatu 

Editat de adi ps2
Link spre comentariu

Nu se poate ca la mii de oameni sa mearga schema iar la tine sa nu mearga.

Sigur ai ceva greseli pe acolo pe care le faci repetat fara sa-ti dai seama.

De asta vreau schema desenata de tine de pe circuitul realizat si vreau si poze la circuit. Care este codul EXACT la 555-ul folosit de tine. Sint mai multe variante constructive.

Link spre comentariu

insfarsit merge era puscat mosfetu de ieri merge cu dioda pusa multumesc mult inca ceva mai pot pune inca un semireglabil sa reglz punctu ala mort cand e la minim sa nu arda motoru din greseala ca nu face nimic numa bazaie

Link spre comentariu

Nu inteleg.

Ma intrebi daca poti pune sau unde trebuie sa-l pui ???

In capatul semireglabilului in care motorul nu se mai misca dar biziie, inseriaza un semireglabil ca o rezistenta reglabila si regleaza-l pina motorul incepe sa se miste cu viteza dorita de tine cu primul semireglabil dat la minim.

Acum reglind primul semireglabil ai control pe plaja dorita de tine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări