Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pwm

adi ps2

Postări Recomandate

buna ma rugat un prieten sa il ajut cu un aparat de sudura in argon sa il repar i sa dus total placa avea pe ea un eeprom si am zis ca fac un controler pwm pt motorul de la sarma tot ok am facut  schema asta  http://www.circuitstoday.com/wp-content/uploads/2011/02/dc-motor-controller.png

dar am pus un 2n3055 si in loc de 39r 100 merge tot doar ca se infoaca rezistenta de 100 r pana e neagra si mi sau cam dus si vreo 10 555 uri... un pic de ajutor va rog 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi ps2

21

• sesebe

9

• kinderu56

7

Zile populare

Top autori în acest subiect

Schimba partea de forta. Foloseste mosfet si nu ai probleme. Daca trebuie sa tragi un curent mai mare iti recomand sa pui 2 mosfeturi in paralel, vor imparti sarcina si vor sta mai reci, ceea ce e mai bine. Pune radiatoare. Daca pui mosfet nu vei mai arde integratul. Schema testata.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am pus 2n3055 din cauza ca prima data am pusun irf540n si imi ramane blocat. Am pus o rezistenta intre minus si comanda o rezistenta de 10k, nu mai ramane blocat dar nu regleaza turatia. Motorul este de 24v .

Link spre comentariu

In 7812 am pus deja pentru 555 alimentat la 12, eu as ramane la 555 nu vreau sa ma complic acum cu picuri pentru atat...

Editat de adi ps2
Link spre comentariu

M-ar interesa doar partea de puterea ca partea cu 555 am facut-o doar ca imi tot ramane deschis irf-u sau nu merge, cu 2n3055 merge dar imi infoaca rezistenta dintre 555 si 2n

Link spre comentariu

Schimba partea de forta. Foloseste mosfet si nu ai probleme. Daca trebuie sa tragi un curent mai mare iti recomand sa pui 2 mosfeturi in paralel, vor imparti sarcina si vor sta mai reci, ceea ce e mai bine. Pune radiatoare. Daca pui mosfet nu vei mai arde integratul. Schema testata.

asta 

Link spre comentariu

asta am facut si eu doar ca in schema mea avea un bd139 pe partea de putere si merge tot ok doar ca mi se inegresc rezistentele de pe pinu 3 spre partea de puetere si irf.ul ramane bloca am facut asta https://engenhocas4you.files.wordpress.com/2012/04/trsw07.jpg nu mai ramane blocat da nu imi regleaza turatia cum trebe doar la maxim merge si ff putin scade nesemnificativ

Editat de adi ps2
Link spre comentariu

Tu ai ceva gresit acolo. Nu se poate ca la altii sa mearga iar tie sa nu-ti mearga. Verifica mai bine ceea ce ai facut.

PS: Ma refer la schema din postul 2.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

asta am facuto prima si prima data si imi regla foarte putin turatia nu era ff ok mergea prea repede sarma la minim 

in schema arata irf540 eu am pus irf540n are ceva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări