Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare combina audio Sony HCD-RX30

DIYWorks

Postări Recomandate

Buna seara tuturor! Am o combina Sony HCD-RX30 cu probleme la alimentare:transformatorul este intrerupt in primar.Am alimentat combina din alte transformatoare si merge ok,nimic nu e ars,totusi nu am un singur transformator care sa aiba toate tensiunile necesare deci nu este practica deloc aceasta improvizatie.Este posibil ca acel transformator sa aiba vreo siguranta termica in primar?Daca as avea 110v la priza n-ar fi o problema caci intre priza mediana si unul din capete nu am intrerupere. Daca nu se mai poate face nimic as vrea sa salvez integratul si sa fac un amplificator cu el.Finalul este STK4162II;ma puteti indruma catre un proiect cu acest integrat ,care sa contina si cablajul? Nu stiu sa proiectez cablaje decente.Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DIYWorks

7

• marius75

3

• zal

1

• maryuss2011

1

Top autori în acest subiect

De exemplul din datasheet stiam si eu.In orice caz,daca nu se gaseste altceva,pana la urma o sa-l incerc pe cel din datasheet.Totusi nu este ceea ce caut!Multumesc!

Link spre comentariu

Absolut toate trafo Bando sau altele folosite de Sony au siguranţe termice înseriate cu primarul, trebuie doar identificate terminalele lor şi şuntate, trafo va funcţiona în continuare protejat de siguranţa generală de reţea.

Link spre comentariu

In mod normal (dar nu obligatoriu) primarul este primul bobinat. Nu desface nimic deocamdata, incearca sa pui o poza din lateral (sa se vada infasurarile). Siguranta este protejata de un tub de material rezistent la temperatura, ar trebui sa se vada acel tub de protectie fara sa desfaci izolatia rosie...

Uite o poza mai veche cu un alt model de trafo, cauta pe lateral tubul de matase sau pune o poza/doua, tot in genul ala. (lateralele trafo).Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Faceti modificarea din poza si va functiona!....pentru siguranta , dupa ce faceti puntea , masurati cu ohmetrul rezistenta primarului,ar trebui sa fie mai mare de 10 ohmi,asa apreciativ....

Link spre comentariu

Nu este nevoie de fotografie,nu se putea observa nimic.Am rezolvat problema in urmatorul fel: am indepartat tablita de cupru si banda izoliera dar degeaba,siguranta nu era la vedere.Intr-un ultim act de disperare,am deconectat capatul sarmei dinspre partea intrerupta a primarului si am tras tare cu un patent...ce sa vezi...siguranta termica era sub secundar si a iesit cand am tras de sarma.Am eliminat-o si am refacut conexiunile iar acum merge perfect.Ca o nota personala,consider ca este o tampenie maxima sa pui o siguranta termica intr-un loc unde nu poti avea acces la ea.Ce rost are?

Faceti modificarea din poza si va functiona!....pentru siguranta , dupa ce faceti puntea , masurati cu ohmetrul rezistenta primarului,ar trebui sa fie mai mare de 10 ohmi,asa apreciativ....

Posted Image2724767900_1374590160 (FILEminimizer).jpg

Nu era intre acei pini,intreruperea era in partea cealalta,oricum multumesc mult pentru raspuns

Link spre comentariu

Trebuie să ai în vedere că aceste trafuri sunt de unică folosinţă, în ,,partea cealaltă,, se schimbă, nu se repară ca la noi.....

Eu am rebobinat multe din astea fără mari probleme, singura chestie deranjantă era faptul că sunt de multe ori sudate tolele....

Link spre comentariu

''Ca o nota personala,consider ca este o tampenie maxima sa pui o siguranta termica intr-un loc unde nu poti avea acces la ea.Ce rost are?''

daca ai fi producator de transformatoare ai da faliment in ritmul asta,  validae are dreptate,  că aceste trafuri sunt de unică folosinţă, în ,,partea cealaltă,, se schimbă, nu se repară

siguranta termica are rolul de a proteja sa nu ia foc traful si restul aparatului 

Link spre comentariu

Totusi,putea fi pusa intr-o zona accesibila,cum era exemplul lui marius75.Eu unul,nu as fi inlocuit transformatorul si probabil,multi dintre voi n-ati face-o.Producatorul de transformatoare are clientela lui,nu-l ajuta cu nimic in profit,faptul ca mie mi s-a dus transformatorul.Astfel de cazuri sunt cifre neinsemnate pentru ei

Link spre comentariu

Da,l-am montat deja inapoi si pot spune ca sunt multumit de rezultat,totusi,cand am alimentat combina din alt transformator cu cativa volti mai mult spre tensiunea maxima de alimentare a acestuia,aveam ceva mai multa putere.Probabil in viitor,o sa rebobinez un toroidal de la alt proiect cu tensiunile necesare pentru aceasta combina si desigur sa pun un radiator mai mare deoarece actualul este tabla.Urmatorul pas este sa incerc sa repar butonul de volum,o sa incerc sa-l curat sa vad daca isi revine,daca nu...ramane de vazut de unde fac rost de un alt encoder rotativ.O alta problema este la deck;intr-o parte primesc semnal doar pe un canal iar pe celalalt brum iar in cealalta parte nu am sunet deloc dar asta nu e asa grav.pe langa transformator,encoderul este cea mai mare problema

Link spre comentariu

aia era pusa acolo ca sa previna incingerea sarmelor. Probabil era izolat cu un lac mai slab si au dublat acest handicap prin protectia termica bagata i infasurari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări