unuldinei Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Am o dilema pe care o voi rezolva empiric dar pe care o voi supune si atentiei dumneavoastra ? Cam ce valori satureaza schema pentru a alimenta un releu sau ceva ce functioneaza ciu tensiune mai mare de 5V? Ar exista ceva si mai simplu pentru un micorocontroler de tipul ATMEGA? Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 (editat) Pai si tu crezi , considerand ca secventa aia poate sa functioneaze corect , ca rezista microcontrolerul cu 10V intre 2 pini PB0 si PB2 ? Diodele trebuie puse spre pini ca sa nu "vada" tensiunea de iesire . Oricum ma indoiesc ca poti scoate un curent cat de cat folositor , altfel s-ar fi facut . Editat August 8, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Mircea Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 (editat) Schema de dublor de tensiune cu LM555 foloseste un singur pin (#3). Mai simplu decat sa folosesti 3 pini de la Atmega. Un singur pin cu PWM ai folosi la Atmega. Schema cu 555 o gasesti pe Google si o adaptezi la proiectul tau. As propune un totem-pole ca sa obtii cei 50mA.Eu nu sunt sigur ca am inteles exact ce vrei sa faci, asa ca scuze daca raspunsul meu nu are pertinenta. Editat August 8, 2016 de thunderer Link spre comentariu
unuldinei Postat August 9, 2016 Autor Partajează Postat August 9, 2016 ideea este cam asa , sunt multe montaje care folosesc alimentarea de pe portul USB si care integreaza si componente ce inevitabil trebuie alimentate la 10...12Vcc. Deci avem nevoie de "ceva" care sa dubleze tesiunea de 5V simplu si eficient in limita curentului admisibil de pe portul USB. Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Nu te astepta ca folosind PWM pe porturile adecvate ale uC sa poti sustine un curent de max.500mA (crapa cu brio). Mai degraba foloseste un CI de comutatie ridicator de tensiune (gen MC34063 sau altele) care este capabil sa furnizeze un astfel de curent. Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 (editat) Se poate incerca un convertor boost simplu fara reactie negativa , cu un tranzistor o dioda si o bobina , comandat de la un pin cu semnal cu factor de umplere 50% ( in teorie tensiune dubla de iesire ) , sau diferit , daca programul se repeta in bucla poti usor seta empiric cat timp sa fie ON/Off un pin , fara pwm ca sa nu folosesti resurse . Bineinteles fara pretentii , doar pentru relee . Editat August 9, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
one Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Daca releul este de putere mica, se poate construi un dublor direct de la iesirea microcontrollerului, altfel se poate folosi un CD4049 sau 4050 cu portile in paralel. Vezi aici o idee la pagina 1-6. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum