Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer cu bazait dupa pana de curent

Postări Recomandate

salut!

se pare ca enelul mi-a facut o bucurie: am un subwoofer infinity care dupa ultima pana de curent se pare ca a "achizitionat un "bazait" de fond, indiferent daca are vreo sursa de semnal sau nu. nu sunt mare electronist, dar daca e vorba doar de inlocuit de un condensator de filtrare, ma descurc.

atasat am pus o inregistrare a zgomotului si 2 poze cu cele 2 placi de baza ale subwooferului.

intuiesc corect ca ar putea fi condensatorii de filtraj? care sunt acestia? cei 4 mari din prima poza? daca nu, pls incercuiti-mi si mie va rog ce ar trebui sa schimb, sau dati-mi o sugestie ce as mai putea incerca

multumesc mult!

Posted Image

Posted Image

sub.wav

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

salut!

se pare ca enelul mi-a facut o bucurie: am un subwoofer infinity care dupa ultima pana de curent se pare ca a "achizitionat un "bazait" de fond, indiferent daca are vreo sursa de semnal sau nu. nu sunt mare electronist, dar daca e vorba doar de inlocuit de un condensator de filtrare, ma descurc.

atasat am pus o inregistrare a zgomotului si 2 poze cu cele 2 placi de baza ale subwooferului.

intuiesc corect ca ar putea fi condensatorii de filtraj? care sunt acestia? cei 4 mari din prima poza? daca nu, pls incercuiti-mi si mie va rog ce ar trebui sa schimb, sau dati-mi o sugestie ce as mai putea incerca

multumesc mult!

Posted Image

Posted Image

In mod normal poti incerca sa schimbi doar pe cei doi mari care sunt la 50v din cate vad. Cei doi mai mici par sa fie pe ceva tensiuni auxiliare. Ca sa fii linistit si sa nu desfaci de 10 ori...inlocuieste-i pe toti patru. Verifica si vizual dc mai sunt ceva electrolitici mai mici....umflati...in preamplificare.

Eventual pune la aceeasi capacitate dar la tensiune mai mare..gen 65V....se cam obisnuieste sa se puna la tensiunea limita.

Link spre comentariu

daca tii mortis , dar nu se rezolva schimband "ceva mare indicat cu o sageata in poze "

sunt necesare cateva msuratori pentru identificare componente defecte , posibil sa fie mai multe .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări