Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigider samsung cu invertor, merge pe 300 volti curent continuu?

cavit

Postări Recomandate

Intrebarea este punctuala si se refera strict la acest caz, deoarece nu mai pot repara modulatoarele sinusoidale si nici nu am gasit o protectie 100% eficienta pentru orice tip de sarcina dar am sursele de dc toate bune si cu protectie eficienta.

Astept raspuns cateva zile daca nu oricum il bag in priza de300 vdc fie ce o fi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

3

• iop95

3

• orgasmo

2

• cavit

1

Top autori în acest subiect

Cel mai probabil face redresare la 230 si totul merge pe 310Vdc.

Motor asincron pe compresor cu turatie variabila din invertor pentru eficienta ridicata si zgomot redus...

Care e defectul? La ce protectie va referiti? Modulatoare sinusoidale = invertoare?!

Link spre comentariu

Ce modulatoare sinusoidale ? Este motor de curent alternativ ? Atunci cum sa pui pe el curent continuu ?

Nu gasesti un inverter pe care sa il poti adapta ? Eventual de la alt frigider.

Link spre comentariu

In poze modulele din Samsung RSA1ZHPE/XEF...o problema similara, remediat prin inlocuirea a doi condensatori electrolitici 47uF/25V si 47uF/50V.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de orgasmo
Link spre comentariu

Frigideru cu invertor are moror brushless trifazic cu magneti permanenti si e comandat de o placa cu un microcontroler si de 6 IGBTuri

deci trebui sa mearga si cu 300v cc.

Link spre comentariu

In primul post se specifica "nu mai pot repara convertoarele sinusoidale".

Daca modulatorul este defect ce mai faci cu 300Vcc caci brushlessul nu merge direct cu curent continuu ?

Cavit spunea "am sursele de dc toate bune" deci de ce ii lipseau 300Vcc ? Ce mai era defect ? Convertoarele astea moduleaza ac direct din ac ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări