ciupacabra Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 am cumparat un invertor 12v-220v de pe un site de profil neprobat surpriza: nu mergea ! l-am sunat pe inculpate,a venit cu altul,surpriza:nu mergea nici asta ! a aparut cu alt model ,mai puternic,miracol :asta mergea ! dar,dupa o saptamana de utilizare la un incalzitor de biberoane de 100w (aparatul scoatea 500w),cedeaza subit ! l-am desfacut,nu pare nimic afumat . de unde sa incep ? Link spre comentariu
validae Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 De la siguranță.Dacă e arsă, măsori toți mosfeții, începând cu cei ai ridicătorului de tensiune și apoi ai inversorului de polaritate.De obicei mai crapă și se pune în scurt câte unul-doi sau toți...apoi vezi și starea condensatorilor electrolitici. Nu se mai aprinde nimic, sau se aprinde ledul ,,Fault,, ? Aceste invertoare ieftine sunt foarte firav construite, de multe ori schemele sunt simplificate pentru economie sau se folosesc componente de proastă calitate, e un noroc să meargă totul bine din prima.... Link spre comentariu
Vizitator costel62 Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) buna ziuaAm un invertor TBE 1000w 12v/230v si 5v W - A - 8partea de intrare functioneaza ,am tensiunea de 320v pe condensatorii de 22 uf/400v insa nu am 230 v pe iesirePe iesire am 4 IRF 840 ,rog o schema si cateva sfaturi de verificare a componentelor...(ele par bune la masurat)va multumesc anticipat Editat Septembrie 6, 2016 de costel62 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Ați verificat acei IRF 840 ? Fiindcă aceia sunt responsabili de partea de curent alternativ cu formă rectangulară pe ieșire.... Mosfeții nu-i poți verifica pe placă cu aparatul decât dacă-s scurtcircuitați sau nu între Sursă și Drenă. Se pot verifica mai ușor dați jos. Se pune aparatul pe domeniul Diode și cu sonda de (-) a aparatului pe pinul sursă al IRF840, se pune sonda de (+) pe pinul drenă. Tranzistorul fiind blocat (nepolarizat pe poartă) aparatul va trebui să indice ,,Infinit,, dacă tranzistorul e bun, sau o valoare apropiată de zero dacă e străpuns. Cu sonda de (+) a aparatului se atinge scurt timp pinul poartă al tranzistorului, apoi se pune iar pe pinul drenă. Aparatul va indica o valoare diferită de zero, fiindcă tranzistorul este în conducție acum. Pentru a-l bloca, se inversează sondele pe pinii sursă și poartă, pentru scurt timp, puneți (-) pe poartă și (+) pe sursă. Acum tranzistorul va fi blocat din nou, aparatul indicând,,infinit,,.... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Pune o poza ca mai mult face.Poate te ajuta ceva de aici:http://www.elforum.info/topic/61188-convertor-dc-dc12-350v-2/page-19 acum lucrez si eu la asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator costel62 Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Ați verificat acei IRF 840 ? Fiindcă aceia sunt responsabili de partea de curent alternativ cu formă rectangulară pe ieșire.... ce metoda aplic la masurarea lor(direct pe cablaj? ) Ați verificat acei IRF 840 ? Fiindcă aceia sunt responsabili de partea de curent alternativ cu formă rectangulară pe ieșire.... Ce metoda sa aplic la masurarea lor direct pe cablaj?... E posibil sa aiba rezistente de control tensiune pe iesire (sa fie intrerupte)? Va multumesc Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Am scris mai sus, în postarea #4, dar între timp a postat și colegul....nu poți să-i măsori corect decât dați jos, pe cablaj nu poți determina decât dacă sunt scurtcircuitați, nu și întrerupți. Link spre comentariu
Vizitator costel62 Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 buna ziuaAm un invertor TBE 1000w 12v/230v si 5v W - A - 8partea de intrare functioneaza ,am tensiunea de 320v pe condensatorii de 22 uf/400v insa nu am 230 v pe iesirePe iesire am 4 IRF 840 ,rog o schema si cateva sfaturi de verificare a componentelor...(ele par bune la masurat)va multumesc anticipat Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Incearca sa inseriezi doua becuri de 40-60W/220v si pune pe acel condesator pentru a fi sigur ca ramine tensiunea. Link spre comentariu
Vizitator costel62 Postat Septembrie 18, 2016 Partajează Postat Septembrie 18, 2016 Incearca sa inseriezi doua becuri de 40-60W/220v si pune pe acel condesator pentru a fi sigur ca ramine tensiunea. am pus doua becuri de 15 w (serie) ,tenisunea este de 280 Vcc (in gol 400) Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2016 Partajează Postat Septembrie 18, 2016 Verificați tranzistorii din partea de sus a imaginii (lângă cablurile de 230Vc.a.) fiindcă acolo e problema. Link spre comentariu
Vizitator costel62 Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Verificați tranzistorii din partea de sus a imaginii (lângă cablurile de 230Vc.a.) fiindcă acolo e problema. sunt buni ...unul imi arata 1096 in conductie ....!!! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Atunci e posibil să nu fie comandați corespunzător. Eu testez tranzistorii mosfet prin utilizarea într-un mic montaj cu un bec pe post de sarcină, e mai relevant decât cu multimetrul..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum