Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor,chinezarie

ciupacabra

Postări Recomandate

am cumparat un invertor 12v-220v de pe un site de profil

neprobat

surpriza: nu mergea !

l-am sunat pe inculpate,a venit cu altul,surpriza:nu mergea nici asta !

a aparut cu alt model ,mai puternic,miracol :asta mergea !

dar,dupa o saptamana de utilizare la un incalzitor de biberoane de 100w (aparatul scoatea 500w),cedeaza subit !

l-am desfacut,nu pare nimic afumat . de unde sa incep ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• vasile eugen

2

• ciupacabra

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De la siguranță.Dacă e arsă, măsori toți mosfeții, începând cu cei ai ridicătorului de tensiune și apoi ai inversorului de polaritate.De obicei mai crapă și se pune în scurt câte unul-doi sau toți...apoi vezi și starea condensatorilor electrolitici. Nu se mai aprinde nimic, sau se aprinde ledul ,,Fault,, ?   Aceste invertoare ieftine sunt foarte firav construite, de multe ori schemele sunt simplificate pentru economie sau se folosesc componente de proastă calitate, e un noroc să meargă totul bine din prima....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator costel62

buna ziuaAm un invertor TBE 1000w 12v/230v si 5v W - A - 8partea de intrare functioneaza ,am tensiunea de 320v pe condensatorii de 22 uf/400v insa nu am 230 v pe iesirePe iesire am 4 IRF 840 ,rog o schema si cateva sfaturi de verificare a componentelor...(ele par bune la masurat)va multumesc anticipat

Editat de costel62
Link spre comentariu

Ați verificat acei IRF 840 ? Fiindcă aceia sunt responsabili de partea de curent alternativ cu formă rectangulară pe ieșire....

Mosfeții nu-i poți verifica pe placă cu aparatul decât dacă-s scurtcircuitați sau nu între Sursă și Drenă. Se pot verifica mai ușor dați jos. Se pune aparatul pe domeniul Diode și cu sonda de (-) a aparatului pe pinul sursă al IRF840, se pune sonda de (+) pe pinul drenă. Tranzistorul fiind blocat (nepolarizat pe poartă) aparatul va trebui să indice ,,Infinit,, dacă tranzistorul e bun, sau o valoare apropiată de zero dacă e străpuns. Cu sonda de (+) a aparatului se atinge scurt timp pinul poartă al tranzistorului, apoi se pune iar pe pinul drenă. Aparatul va indica o valoare diferită de zero, fiindcă tranzistorul este în conducție acum. Pentru a-l bloca, se inversează sondele pe pinii sursă și poartă, pentru scurt timp, puneți (-) pe poartă și (+) pe sursă. Acum tranzistorul va fi blocat din nou, aparatul indicând,,infinit,,....

Link spre comentariu
Vizitator costel62

Ați verificat acei IRF 840 ? Fiindcă aceia sunt responsabili de partea de curent alternativ cu formă rectangulară pe ieșire....

ce metoda aplic la masurarea lor(direct pe cablaj? )

Ce metoda sa aplic la masurarea lor direct pe cablaj?...

E posibil sa aiba rezistente de control tensiune pe iesire (sa fie intrerupte)?

Va multumesc

Link spre comentariu

Am scris mai sus, în postarea #4, dar între timp a postat și colegul....nu poți să-i măsori corect decât dați jos, pe cablaj nu poți determina decât dacă sunt scurtcircuitați, nu și întrerupți.

Link spre comentariu
Vizitator costel62

buna ziuaAm un invertor TBE 1000w 12v/230v si 5v W - A - 8partea de intrare functioneaza ,am tensiunea de 320v pe condensatorii de 22 uf/400v insa nu am 230 v pe iesirePe iesire am 4 IRF 840 ,rog o schema si cateva sfaturi de verificare a componentelor...(ele par bune la masurat)va multumesc anticipat

post-260544-0-78402900-1473181184_thumb.jpg

post-260544-0-00800100-1473181275_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator costel62

Incearca sa inseriezi doua becuri de 40-60W/220v si pune pe  acel condesator pentru a fi sigur ca ramine tensiunea.

am pus doua becuri de 15 w (serie) ,tenisunea este de 280 Vcc (in gol 400)

Link spre comentariu

Atunci e posibil să nu fie comandați corespunzător. Eu testez tranzistorii mosfet prin utilizarea într-un mic montaj cu un bec pe post de sarcină, e mai relevant decât cu multimetrul.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări