Vizitator pmarian Postat Decembrie 15, 2004 Partajează Postat Decembrie 15, 2004 Salut.Imi cer scuze daca postul nu l-am incadrat la sectiunea care trebuia, nu am stiut unde.Am un filtru toroidal. Inductanta este de 1mH (toleranta de 15%, masurata la 1KHz).Rezistenta : 60 m ohmi max.Curentul nominal : 1A max.Tensiunea de lucru : 260V max.Dimensiuni maxime : diametrul extern 21mm max, inaltimea torului max 9mm.Greutate : 10g circa.Despre tor stiu ca e din ferita.Acuma, avand aceste date eu trebuie sa calculez de cata sarma am nevoie : diametrul firului folosit si numarul de spire.Va rog foarte mult sa ma ajute cineva. Multumesc foarte mult anticipat.Bafta la toti. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Decembrie 15, 2004 Partajează Postat Decembrie 15, 2004 Un material ce cuprinde toate etapele de calcul gasesti aici: http://ece-www.colorado.edu/~pwrelect/book/slides/Ch13slide.pdf. Totusi tie iti lipseste un parametru important: Al =relatia dintre inductanta unui miez si numarul corespunzator de spire, iar acest parametru depinde de tipul de ferita utilizat... 8) Numarul de spire N , pentru o inductanta data L si un material cu un anumit Al este: N = radical din( L / AL ) Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 15, 2004 Partajează Postat Decembrie 15, 2004 Sa inteleg ca vrei sa-l rebobinezi. Pt noua inductanta trebuie sa determini cati nH/spira*2 (inductanta specifica) are torul, ceea ce este usor avand valoarea inductantei pt bobinajul actual (nu-ti mai ramane decat sa-l desfaci si sa-i numeri spirele).In ceea ce priveste diametrul sarmei cred ca daca vei lua 3,5A/ mm*2 este suficient. Daca rezulta un diametru prea mare pentru a fi usor de bobinat poti folosi 2 sarme in paralel, cu diametru mai mic. Link spre comentariu
Vizitator pmarian Postat Decembrie 16, 2004 Partajează Postat Decembrie 16, 2004 Am gasit despre tor =20mmd=10mmh=7mmAL=2130 nHAcuma fac n=radical [0,001 / (2130*10 la -9)]=21.66 . Rezulta ca infasurarea mea trebuie sa aibe 22 de spire.Tin cont de corespondenta 3.15A - 1mm*2Pentru un curent de 1A rezulta ca imi trebuie 0,28 mm*2 => diametrul firului de 0.58 mmAm facut corect calculele? Multumesc celor ce s-au gandit la problema mea.Bafta la toti. Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 16, 2004 Partajează Postat Decembrie 16, 2004 Pt 3,5A/ mm*2 diametrul trebuie sa fie de 0,6mm.Nr. de spire este calculat corect. Link spre comentariu
Vizitator pmarian Postat Decembrie 16, 2004 Partajează Postat Decembrie 16, 2004 ok, multumesc frumos la toti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum