Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru toroidal

Vizitator pmarian

Postări Recomandate

Vizitator pmarian

Salut.Imi cer scuze daca postul nu l-am incadrat la sectiunea care trebuia, nu am stiut unde.Am un filtru toroidal. Inductanta este de 1mH (toleranta de 15%, masurata la 1KHz).Rezistenta : 60 m ohmi max.Curentul nominal : 1A max.Tensiunea de lucru : 260V max.Dimensiuni maxime : diametrul extern 21mm max, inaltimea torului max 9mm.Greutate : 10g circa.Despre tor stiu ca e din ferita.Acuma, avand aceste date eu trebuie sa calculez de cata sarma am nevoie : diametrul firului folosit si numarul de spire.Va rog foarte mult sa ma ajute cineva. Multumesc foarte mult anticipat.Bafta la toti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu F

2

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

Un material ce cuprinde toate etapele de calcul gasesti aici: http://ece-www.colorado.edu/~pwrelect/book/slides/Ch13slide.pdf.

Totusi tie iti lipseste un parametru important: Al =relatia dintre inductanta unui miez si numarul corespunzator de spire, iar acest parametru depinde de tipul de ferita utilizat... 8)

Numarul de spire N , pentru o inductanta data L si un material cu un anumit Al

este:

N = radical din( L / AL )

Link spre comentariu

Sa inteleg ca vrei sa-l rebobinezi. Pt noua inductanta trebuie sa determini cati nH/spira*2 (inductanta specifica) are torul, ceea ce este usor avand valoarea inductantei pt bobinajul actual (nu-ti mai ramane decat sa-l desfaci si sa-i numeri spirele).In ceea ce priveste diametrul sarmei cred ca daca vei lua 3,5A/ mm*2 este suficient. Daca rezulta un diametru prea mare pentru a fi usor de bobinat poti folosi 2 sarme in paralel, cu diametru mai mic.

Link spre comentariu
Vizitator pmarian

Am gasit despre tor :d=20mmd=10mmh=7mmAL=2130 nHAcuma fac n=radical [0,001 / (2130*10 la -9)]=21.66 . Rezulta ca infasurarea mea trebuie sa aibe 22 de spire.Tin cont de corespondenta 3.15A - 1mm*2Pentru un curent de 1A rezulta ca imi trebuie 0,28 mm*2 => diametrul firului de 0.58 mmAm facut corect calculele? Multumesc celor ce s-au gandit la problema mea.Bafta la toti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări