M.Adrian Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 (editat) Am deschis acest topic pentru a afla metode de a reface cablaje exfoliate etc. pentru ca eu am o metoda, dar mi se pare cam , cu toate ca am folosit metoda asta de destul de multe ori. Eu asa procedez: daca e un cablaj simplu, il desenez simplu cu un marker(pentru cablaje) direct pe placa sau il transpun pe o hartie milimetrica, scanez desenul, printez cablajul pe o placa, dupa corodare etc. Daca e mai dificil de facut la mana, scot toate componentele de pe placa(cu poze inainte sa stiu unde si cum erau asezate, asta in cazul in care nu am schema de la dispozitivul respectiv), las placa goala, incerc sa prind cumva cablajele exfoliate sa stea cat de cat la locul lor, scanez placa, dupa putin photoshop la imagine sa evidentiez traseele, dupa printez cablajul pe o placa de circuit. Suna cam aiurea, se intampla foarte rar sa trebuiasca sa fac chestia asta, dar se intampla, si in cazul in care nu gasesc solutii mai simple, cam asa procedez. Voi cum/ce faceti daca intampinati astfel de probleme? p.s. Daca am gresit categoria, rog un moderator sa mute topicul. Editat August 5, 2016 de M.Adrian Link spre comentariu
M.Adrian Postat August 5, 2016 Autor Partajează Postat August 5, 2016 .."mai departe ma abtin de la comentari...." Nu e nevoie, nefiind depanator sau electronist in toata regula, nu aveam de unde sa stiu ce si cum sa fac, asa ca m-am gandit sa incerc solutia asta, care, sincer sa fiu a fost prima care mi-a trecut prin cap . Ati putea da cateva detalii? Link spre comentariu
sesebe Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Sirme domnul, sirme. Pai cu metoda ta, care nu zic ca-i rea, pierzi o multime de timp. Eu daca am de refacut traseie, le refac cu bucatele de sirmacositorita incercind sa urmez pe cit pposibil traiectul initial si , daca sirma este prea lunga si ar exista riscul sa se miste, dupa ce am terminat de facut toate lipiturile, o lipesc si pe ea de placa cu adeziv. Link spre comentariu
M.Adrian Postat August 5, 2016 Autor Partajează Postat August 5, 2016 Sirme domnul, sirme. Pai cu metoda ta, care nu zic ca-i rea, pierzi o multime de timp. Eu daca am de refacut traseie, le refac cu bucatele de sirmacositorita incercind sa urmez pe cit pposibil traiectul initial si , daca sirma este prea lunga si ar exista riscul sa se miste, dupa ce am terminat de facut toate lipiturile, o lipesc si pe ea de placa cu adeziv. , la asta chiar nu m-am gandit, si e asa de simplu.... Link spre comentariu
Kreator Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 ... cu toate ca am folosit metoda asta de destul de multe ori. .. se intampla foarte rar sa trebuiasca sa fac chestia asta, dar se intampla Mestere, ai fractura de logica in expunere! Abtine-te de la postari irelevante. Spor la refacut cablaje exfoliate! Link spre comentariu
DIYWorks Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Mai poti folosi si adeziv electroconductor Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 (editat) Am avut candva de refacut o placa de TV color Gunding rupta efectiv in 2 asta era prin 2000 cand nu gasea-i sasiuri pe toate cararile ca acuma. toata am refacut-o cu strap si fire lungi consolidarea am facut-o cu o placa de textolit taiata fasi si in locuri unde am putut face gauri sa pun suruburi am facut . Nu va imaginati ce ochi o facut proprietarul cand si-o vazut tv functionand stind ca placa are piese rupte . Dar nu va imaginati ce urat arata ditai panza de paianjen de pe dosu/fata placi (circa 100-120 fire si strap ) PS Deci concluzie e ca folosim fire /strap la remediere exfoliere . Editat August 7, 2016 de pop_ady44 Link spre comentariu
dan-a2 Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Am avut candva de refacut o placa de TV color Gunding rupta efectiv in 2 asta era prin 2000 cand nu gasea-i sasiuri pe toate cararile ca acuma. toata am refacut-o cu strap si fire lungi consolidarea am facut-o cu o placa de textolit taiata fasi si in locuri unde am putut face gauri sa pun suruburi am facut . Nu va imaginati ce ochi o facut proprietarul cand si-o vazut tv functionand stind ca placa are piese rupte . Dar nu va imaginati ce urat arata ditai panza de paianjen de pe dosu/fata placi (circa 100-120 fire si strap ) PS Deci concluzie e ca folosim fire /strap la remediere exfoliere . Da ai avut rabdare nu gluma sa faci atatea legaturi , eu refuzam din start !! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Da ai avut rabdare nu gluma sa faci atatea legaturi , eu refuzam din start !! Ei eram un baiat tanar, care avea nevoie de 1 leu cinstit ca sa iasa cu ”iubita „. Acuma fii sigur ca no mai fac ,una nu cred ca mai detin acea rabdare si 2 acuma sunt destule rezolvari mult mai ieftine . Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Cât timp a funcționat nu stiti?Nu v-ati mai întâlnit cu respectivul client?Totusi in acest caz vorbim de un tv color dar acuma multi ani cineva care repara televizoare i-a tot carpit un tv alb negru cu lămpi bunicului meu.Functiona maxim o luna si iar se defecta il carpea din nou si isi revenea si tot asa pana i-a luat locul alt tv mai modern chiar daca tot alb negru. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 (editat) A functionat ani buni ,dar avea o deviatie(imaginea era ondulata in partea de sus) a imagini din cauza interferentelor. Editat August 7, 2016 de pop_ady44 Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Imi amintesc ca si eu am avut un caz de acest gen pe vremuri cu un joystick de la o consola.Deci cablajul de la interior era rupt cam pe jumatate de-a latul(poate de la prea mult apasat pe butoane).Cel la care am apelat pentru reparatie a lipit placa dar nu a functionat apoi a verificat fiecare piesa si fir de a constatat ca unul dintre fire era oleaca rupt iar dupa lipirea acestuia joystck-ul si-a revenit.Ma intreb totusi cum era daca lipea firul fara sa lipeasca si cablajul. Link spre comentariu
puriu Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Cand se dezlipesc trasee lungi, eu pun fire subtiri izolate (nu emailate). Cand s-au dezlipit numai lipiturile, pun sarma cositorita mai groasa cu inel la un capat. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Cand se dezlipesc trasee lungi, eu pun fire subtiri izolate (nu emailate). Cand s-au dezlipit numai lipiturile, pun sarma cositorita mai groasa cu inel la un capat. Dar daca a-i placa fisurata ,si a-i trasee multe si subtiri ce facii? Link spre comentariu
dan cod Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 In peste 90℅ din cazuri refac traseele cu sarma/lita cositorita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum