kata_tel Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Se blocheaza apare imagine simpla albastra si trebuie dat restart.dupa mai multe incercari am observat ca alimentat doar din acumulator functioneaza . Cum am pus alimentatorul s-a blocat. Ce sa verific pe placa de baza??ms Link spre comentariu
validae Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Ai condensatorul de filtraj al procesorului dus, trebuie schimbat.De aia merge goar pe acumulatori şi pe alimentator nu. Caută pe partea opusă procesorului şi vezi un condensator mare şi pătrat pe care scrie NEC TOKIN....ala trebuie înlocuit cu câţiva condensatori cu niobiu de 330uF/6V. Se găseşte pe net procedura....http://laptoprepairblog.com/ignition-problems-toshiba-satellite-a300 Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Salutare ! Cu un alt alimentator ati incercat ??? Link spre comentariu
validae Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Problema e clar din condensatorul NEC TOKIN, fiindcă pe acumulator funcţionează bine....am remediat aşa ceva cu simptome identice, e o problemă cunoscută a laptopurilor Toshiba. Dacă era din cauza alimentatorului, nu mai apărea BSOD... Link spre comentariu
kata_tel Postat August 5, 2016 Autor Partajează Postat August 5, 2016 Incerc sa scot de pe placa respectivul Nec ..nu am statie de aer cald am un pistol de aer cald si pun cu staniol.ms Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Problema e clar din condensatorul NEC TOKIN, fiindcă pe acumulator funcţionează bine....am remediat aşa ceva cu simptome identice, e o problemă cunoscută a laptopurilor Toshiba. Dacă era din cauza alimentatorului, nu mai apărea BSOD... Ok,ok am inteles.atunci s-a verifice ce ia-ti zis dvs...mai sus. O zi minunata va doresc domnule, Validae ! Link spre comentariu
validae Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Sparge-l sau fărâmiţează-l cu freza, nu te mai chinui să-l dezlipeşti, oricum acolo pui condensatori SMD cu niobiu de 330uF/6V în loc şi ai destul loc....vezi să lipeşti cât mai rapid noii condensatori, să nu supraîncălzeşti soclul procesorului.Cineva recomanda să dai jos procesorul înainte, dar eu l-al schimbat cu procesorul pus fără probleme, poate am avut şi noroc.... Link spre comentariu
kata_tel Postat August 5, 2016 Autor Partajează Postat August 5, 2016 (editat) Pai de unde stiu ca sunt cu niobiu?? Sa fie cred ca in foto nu?? Editat August 5, 2016 de kata_tel Link spre comentariu
validae Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Uite un exemplu: http://www.adelaida.ro/condensator-smd-330uf-6.3v-niobium.html Din ăştia am pus eu...dar pot fi şi cu tantal, la aceeaşi valoare. Link spre comentariu
kata_tel Postat August 9, 2016 Autor Partajează Postat August 9, 2016 am gasit pe o placa de baza de laptop si am schimbat. functioneaza fara probleme. multa sanatate Domnule Vali... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum