gica70 Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Dupa cum vezi aceasta forta depinde si de ce este in jurul planetei noastre Pamant, adica ea este direct prop. cu produsul maselor si invers prop. cu patratul distantelor dintre cele 2 corpuri ceresti. Legea e valabila si intre corpurile de pe Pamant si el insusi (de aceea cad merele din pom!). Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Dar forta gravitationala nu e data de nucleul pamantului, independent de soare?Aia e cimp magnetic, gravitatatie manifesta si un corp "inert", un asteroid de exemplu, si care nu are cimp magnetic...... Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Pentru prima afirmatie eu zic sa mai studiezi (daca nu ar exista nici o sursa energetica nici transformarile nu ar mai avea loc si ar fi mai rau ca si pe luna ) ,pentru a 2 afirmatie sunt de acord cu tine.Pai de fapt singura sursa de energie este materia, nu soarele. Faptul ca soarele este locul in care se fac mare parte din transformarile energetice, nu il face pe acesta unicul loc cu potential energetic. Gravitatia este cel mai bun exemplu. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Pai de fapt singura sursa de energie este materia, nu soarele.Primordial vorbind, pina una alta asa e. Materia din Soare sau din alte locuri.Faptul ca soarele este locul in care se fac mare parte din transformarile energetice, nu il face pe acesta unicul loc cu potential energetic. Gravitatia este cel mai bun exemplu.Din asta n-am inteles nimic. Ce e cu gravitatia? Link spre comentariu
gabiunu Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Curios ca, la ultimul fenomen de gaura neagra, totul a fost supt, inafara de nucleu. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Deja discutiile deviaza crunt de la specificul sectiunii, se vede necesitatea unui moderator care sa puna capat agoniei acestui topic. Link spre comentariu
gabiunu Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Pai Free www nu prea exista, asa ca discutiile sunt libere. Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Dap, cred ca am deviat putin de la subiect. Scuzele mele! Link spre comentariu
omidebulas Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Dar forta gravitationala nu e data de nucleul pamantului, independent de soare?soarele este nucleul principal , pamantul interactioneaza si este inclus in sistem. Link spre comentariu
omidebulas Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Pentru prima afirmatie eu zic sa mai studiezi (daca nu ar exista nici o sursa energetica nici transformarile nu ar mai avea loc si ar fi mai rau ca si pe luna ) ,pentru a 2 afirmatie sunt de acord cu tine.Pai de fapt singura sursa de energie este materia, nu soarele. Faptul ca soarele este locul in care se fac mare parte din transformarile energetice, nu il face pe acesta unicul loc cu potential energetic. Gravitatia este cel mai bun exemplu. Materia este materialul din care s-au construit aceste sisteme , gravitatia si toate fortele care interactioneaza intre elemente si materie nu pot exista fara aceasta materie. Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Eu cred ca Newton a fost foarte clar. Aceasta forta se manifesta intre oricare 2 corpuri cara au masa. Facand abstractie de celelalte corpuri ceresti, pe Pamant gravitatia se manifesta intre orice corp cu masa si planeta noastra. Daca luam in considerare si sistemul de forte ale celorlalte corpuri din univers gravitatia, pe Pamant, se diminueaza. Asa se explica imponderabilitatea (gravitatia "0"); acolo e locul unde se anuleaza fortele gravitationale. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Hai să lansez eu o provocare (teoretică): materia este o formă de manifestare a energiei. Link spre comentariu
valangjed Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Se poate interpreta si asa dar atunci trebuie sa adoptam teoria stringurilor care , pentru moment , nu are confirmare experimentala. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Echivalenţa masă-energie este o consecinţă a teoriei relativităţii, constând în faptul că între masa totală a unui sistem fizic şi energia sa totală există o relaţie de proporţionalitate, exprimată prin relaţia E=mc2 unde E este energia sistemului, m este masa sa, iar c este viteza luminii în vid.Discutiile de pe sectiunea Energie Alternativa devin din ce in ce mai filosofice, nu prea mai vine nimeni cu idei practice, reale sau realiste, abunda in schimb de amatori de ,,energia vidului" sau Perpetuum Mobile. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Ca cam asa-i cu spui ,mai bine muta careva subiectul la bodega unde-i si un pahar devorba s-apoi e mai potrivit sa stea acolo. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum