Vizitator tyc Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Si imbraci un felinar in celule fotovoltaice ... Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Si imbraci un felinar in celule fotovoltaice ...ei na ...trag direct un cablu' Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Periculos dom'le,periculos ! Dincolo era mai sigur ! Link spre comentariu
gabiunu Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 "Forta Fie cu Voi", sau mai bine-zis cartea... inca mai aveti nevoie... la fel si Eu! Numai ca am ajuns la o concluzie: dupa o anumita varsta mai inveti doar daca renunti la altceva! De fapt nici macar nu inveti, doar faci un schimb de info cu Recycle_Bin. Link spre comentariu
omidebulas Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Dupa mine si cei care au studiat nu exista nimica nici la nivel de element sau sistem care sa poata transforma energia cu randament de 100 la 100 fara sa se piarda energie in mediul dinprejurul transformarii ; ca sa poti face o transformare foarte eficenta trebuie FABRICAT un mediu in care energia se apropie la randament maxim ; ca sa poti avea energie libera trebuie FABRICATA o sursa . Singura sursa de energie este SOARELE , energia emisa de SOARE se consuma si se transforma in toate tipurile de energii existente(lumina, caldura,magnetism ,energiile rezultante, etc) . Uni gandesc ca restul de energie emis de soare se pierde dar nu e asa, toata energia se transforma si interfereaza cu tot sistemul solar (este ca un tot) in care daca modifici ceva se modifica altceva tinzand catre echilibru. Concluzie ... ce fac uni care zic ca creaza energie libera ,este ca intervin intr-o transformare deja existenta in care sursa este SOARELE si depind de cerintele sistemului putin optimizat care functioneaza ca atare ,dar nimeni nu a reusit sa creeze o sursa independenta care sa genereze energie fara sa interfereze cu sistemul in sine sau si sa interfereze dar care sa fie capabil de a produce energie libera INEPUIZABILA. Pentru a putea face o sursa care sa nu depinda de sistem si sa genereze energie libera este nevoie de o minte stralucita care inca nu a iesit la suprafata. Link spre comentariu
valangjed Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 @gabiunu In mare masura ai dreptate dar iti dau un exemplu:Sora mea , cea care imi dadea cu cartea de fizica in cap , la 32 de ani s-a apucat sa faca niste cursuri de engleza , dupa trei saptamani a renuntat , avea doi copii , sotul plecat in strainatate , probleme .La 37 de ani a plecat in Danemarca , cu sotul , si a invatat engleza vrand-nevrand , ca era mai "usoara" si mai utila decat daneza.Concluzia mea , daca vrei poti!Banuiesc ca atunci cand spui Recycle-Bin te referi la lucruri pe care le-am "auzit" sau "vazut" dar nu le-am bagat in seama sau , foarte mult timp nu ne-au fost necesare si intr-o situatie, "emergency" , "triinc ,ezigsta o explicatie" .Toate aceste lucruri nu ne pot opri de la a studia si de la "a avea obiceiul de a gandi".Nu am spus si , daca nu ma sclerozez , nu voi spune ca "Se stie totul in fizica" dar lucruri experimentate si rasexperimentate nu are rost sa le "rasrasexperimentam" , e mai bine sa ne punem "mintea la contributie" in domeniile care , inca , au intrebari fara raspuns.Ca sa inchei in "ton stiintific":Erwin Schroediger , la 40 de ani , se considera un fizician ratat si voia sa se faca profesor de Filosofie , cand, un tanar fizician, de Brogllie, a descoperit ca electronul nu este doar particula, este si unda.Schroedinger a "imbratisat" ideea iar adversarii i-au spus , daca e unda gaseste-i ecuatia.Omul s-a retras cateva luni la o cabana si a venit cu ceea ce se cheama acum "Ecuatia de unda a lui Schroedinger" , dezvoltata de Dirac a ajuns baza "principiului de functionare al dispozitivelor semiconductoare".Ideile noi sunt bune daca nu sunt prea vechi Link spre comentariu
gabiunu Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 ... Banuiesc ca atunci cand spui Recycle-Bin te referi la lucruri pe care le-am "auzit" sau "vazut" dar nu le-am bagat in seama sau , foarte mult timp nu ne-au fost necesare si intr-o situatie, "emergency" , "triinc ,ezigsta o explicatie" . Toate aceste lucruri nu ne pot opri de la a studia si de la "a avea obiceiul de a gandi".Nu am spus si , daca nu ma sclerozez , nu voi spune ca "Se stie totul in fizica" dar lucruri experimentate si rasexperimentate nu are rost sa le "rasrasexperimentam" , e mai bine sa ne punem "mintea la contributie" in domeniile care , inca , au intrebari fara raspuns. ............... Ideile noi sunt bune daca nu sunt prea vechi Ai intuit foarte bine. O sa vezi ca in scurt timp o sa iti dai seama ca ti-au trecut zi de zi, prin fata ochilor, cel putin trei lucruri... toate par la fel... mai tarziu o sa spui: "Cum oare am fost atat de orb, cu raspunsul corect in fata ochilor?". Eu nu sunt adeptul creatorilor de energie, sunt pentru imbunatatirea conversiei/ transformarii. Daca vreti sa va luati de cineva, aveti exemple pe cei care dau randamente intre 105-110% la eficienta arderii... ce mai conteaza restul! Apropo de cabluri de forta. Un coleg se pare totusi ca ar sti cum sa extraga energie, metoda wireless, dintr-un cablu de forta ingropat in pamant. Nu am vazut prea multe cabluri de forta, dar de obicei sunt si ecranate, ceva in genul din link-ul de mai jos: Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 nu asa se face cu cablu'..... e mai bine asa. Link spre comentariu
valangjed Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Idee de afaceri Facem o sala de fitness si in loc de toate greutatile , franele , etc. legam mecanic la un generator electric , e un pic de munca.Si cand vin toate pirandele si mai ales pitipoancele, la sala, sa slabeasca , produc energie electrica.La astea , mai de "lume buna" , le dam si "certificat de ecologist" , pe feisbuc ,ca oricum altceva nu le intereseaza , pentru ele hartia nu s-a inventat.Ei ce ziceti , ma duce mintea ... la tampenii? Link spre comentariu
gabiunu Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Un sfert de certificat verde... e foarte bun. . Dar sa stii ca ala e pentru tine, nu pentru ele. Ele trebuie sa se multumeasca doar cu ideea ca vor salva planeta. Colegul @maxim_sedilec! Dragut filmul, numai ca este un cablu de telefonie. Daca ai ceva si pe 220/380v e si mai bine. Link spre comentariu
valangjed Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Dupa ce dezvoltam afacerea , trecem si la baietii care-si pupa bicepsul din 10 in 10 secunde , aici inseamna productie "la greu" dar astia sunt mai greu de convins.Ar fi bine sa facem sala comuna cu pitipoancele , ii atrag mai ceva ca lumina pe fluturi.Asta energie moca nu Bedini Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Singura sursa de energie este SOARELE , energia emisa de SOARE se consuma si se transforma in toate tipurile de energii existente(lumina, caldura,magnetism ,energiile rezultante, etc) .Nu cred ca soarele este singura sursa de "energie", in principiu orice entitate care are masa > 0 este o potentiala sursa de energie. Oricum termenul "energie" este destul de vag, in principiu, cand vorbim despre energie, in general ne referim la o forma utila precum energie termica, chimica sau electrica. Cred ca problema nu este in a face un dispozitiv care sa genereze "free energy", (energia este in principiu "free", transformarea acesteia costa), ci mai mult in a concepe un procedeu prin care sa producem energie foarte ieftina pe o perioada indelungata de timp. Link spre comentariu
omidebulas Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Singura sursa de energie este SOARELE , energia emisa de SOARE se consuma si se transforma in toate tipurile de energii existente(lumina, caldura,magnetism ,energiile rezultante, etc) .Nu cred ca soarele este singura sursa de "energie", in principiu orice entitate care are masa > 0 este o potentiala sursa de energie. Oricum termenul "energie" este destul de vag, in principiu, cand vorbim despre energie, in general ne referim la o forma utila precum energie termica, chimica sau electrica. Cred ca problema nu este in a face un dispozitiv care sa genereze "free energy", (energia este in principiu "free", transformarea acesteia costa), ci mai mult in a concepe un procedeu prin care sa producem energie foarte ieftina pe o perioada indelungata de timp. Pentru prima afirmatie eu zic sa mai studiezi (daca nu ar exista nici o sursa energetica nici transformarile nu ar mai avea loc si ar fi mai rau ca si pe luna ) ,pentru a 2 afirmatie sunt de acord cu tine. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Dar forta gravitationala nu e data de nucleul pamantului, independent de soare? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Cititi Legea atractiei universale a lui Sir Isaac Newton. http://ro.wikipedia.org/wiki/Legea_atra ... universale Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum