Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

free energy

Vizitator kronan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 451
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AdrianI

48

• EmyRulz

27

• validae

21

• ratza

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@mifty, arata-mi o lucrare de fizica in care se discuta despre costul energiei si te cred!@optiX, eu zic sa mai studiezi un pic, si o sa iti mai schimbi modul de gandire. Problemele in fizica nu se pun de genul "nu se poate asta". Fizica nu ofera decat o explicatie(folosind un limbaj, care este tocmai matematica pentru ca... se pare ca este cel mai bun pt a descrie fenomenele ce ne inconjoara si chiar mai mult de atat!). Natura este asa cum este ea, indiferent de ce zicem sau ce ni se pare noua oamenilor!

Link spre comentariu

emyrulz, o intrebare, inainte sa faci cunostinta cu un luuuung post mifty-style: esti credincios???aka genul care isi face cruce cand trece pe langa o biserica, pupa mana popii, etc??later: pe cuvant, maine o sa aveti parte de o conferinta lunga. documentata, nu promit... manualele mele de fizica sunt la parintii mei, care stau in celalalt capat al orasului, si mi-e leneeeee!!!

Link spre comentariu
:ras: Inteleg ce vrei sa ma intrebi, si iti raspund ca nu sunt credincios in stilul pe care il prezinti tu. De discutie lunga, nu stiu cat isi are rostul, dar energia, NU este ieftina, orice ar zice oricine, si aici NU ma refer strict la bani!!!!
Link spre comentariu

Cred ca inca e in vigoare teorema aia cu conservarea energiei, chiar daca nu intotdeauna e evident de unde provine energia aia.Asa ca ne ramine doar sa captam energie din surse care nu ne trimit facturi (soare, vint, apa, contorul vecinului, hamsterul personal) si ne ramine sa platim doar achizitia si intretinerea echipamentului de captare.Eu astept cu nerabdare sa ajunga panourile solare la o eficienta decenta si la un pret accesibil. Sper sa se intimple inainte sa se termine soarele.

Link spre comentariu

fizicianu X a inventat teoria Y care spune ca e imposibil sa mergi cu viteza luminii, poate pe acel fizician nu l-a dus mintea mai mult de atat dar nu inseamna neaparat ca e imposibil

Cred ca e o interpretare cam simplista. Fizicianul X nu numai ca a inventat teoria, dar a si demonstrat-o. Nu s-a limitat la o simpla afirmatie. Sursele "free energy" sunt deocamdata niste simple afirmatii nedemonstrate matematic, nici macar experimental. Sper sa nu aduci aici argumentul iutub, ca atunci vin si eu cu fizica desenelor animate. Am pus o intrebare simpla la care nu mi-a raspuns nimeni pana acum: cati dintre sustinatorii "free energy" sunteti independenti energetic? Functioneaza la cineva acasa un singur aparat din asta? Sau se argumenteaza numai din filmele vazute pe iutub sau aiurea pe net?

Si ca veni vorba... Stii pe ce se bazeaza demonstratia ca viteza luminii e viteza limita? Pe un zero care apare la numitorul unei fractii cand viteza se apropie de viteza luminii. O fractie cu zero la numitor este infinita. Morala este ca iti trebuie energie infinita ptr a atinge viteza luminii si asa se ajunge la concluzia ca un corp cu masa nenula nu poate atinge viteza luminii.

Am auzit ca niste jmekeri au facut o speculatie ca ce-ar fi daca viteza luminii ar fi viteza minima? Asta ar fi un sistem in care nu te-ai putea opri, ptr ca, din cauza zeroului de la numitor, ti-ar trebui energie infinita ca sa te opresti... Hm!

MifTy, astept cu interes conferinta :)

Cirip

Link spre comentariu

Ca tot a incitat un pic cirip lucrurile, o sa mai auzi de unde(electromagnetice) care au viteza de faza mai mare decat viteza luminii, lucru adevarat, numai ca energia si informatia undei se propaga tot cu viteza luminii!Apropo de free energy, nu v-ati intrebat de ce in domeniul asta(electric) aproape toate jucarele au in componenta lor magneti sau bobine care se invart sau campuri magnetice variabile(sau ceva in genul asta) ? Eu cred ca toata confuzia vine de la faptul ca atunci cand ai un camp rotational(indiferent ca e magentic sau electric), rotorul sau fiind diferit de zero, pot sa parcurg un contur inchis si atunci cand m-am intors de unde am plecat am alta energie, mai mare, de exemplu o particula intr-un camp de acest fel se poate deplasa pe o traiectorie inchisa si sa fie accelerata, deci sa capete energie(sau cu alte cuvinte, circulatia vectrului campului respectiv pe o curba inchisa este diferita de zero). Aparent, nu s-ar mai aplica principiul conservarii energiei, lucru care este adevarat! Campurile rotationale NU sunt conservative. Problema(unde majoritatea nu isi dau seama) este ca energia care apare "in plus" provine chiar de la camp si acel camp trebuie intretinut intr-un anumit fel sau altul, iar energia consumata pt a face acest lucru este intotdeauna mai mare decat ceea ce obtin, deci global, energia se conserva!

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Si apropo pentru "sorin6", care vad ca se agita ca si sucu ala nasol si se baga in seama degeaba fara sa fie prea documentat se pare, ii pot da exemple si dovezi concrete ca exista noi surse de energie free pe care nimeni nu vrea sa le scoata la iveala, dar ii dau tot in cap cu ele ca poate o sa se linisteasca apoi cand o sa le vada.

Care "noi" surse in afara de binecunoscutul trio vant/hidro/geotermie, la care care SIGUR nu te referi :nebunrau: Levitatia, magnetismul, energia din gaurile negre (si eventual, paroase...) ? SICTIR :nas: Vezi, si tu si ortodoxu' ca pe aici nu tine cu Tesla vopsita... :ras:
Link spre comentariu

later: pe cuvant, maine o sa aveti parte de o conferinta lunga. documentata, nu promit... manualele mele de fizica sunt la parintii mei, care stau in celalalt capat al orasului, si mi-e leneeeee!!!

Vrei sa ne tii in suspans nu? :ciuda:
Link spre comentariu

"defecatio meridiana, neque bona, neque sana

defecatio vespertina, buona tamquam medicina" :nebun:

mai jos, aveti prima parte...

cui n-are chef s-o copieze, o dau in paste mai jos...

promisesem o luuunga conferinta... nu, n-am uitat!!insa deh, io sunt, cica "barbatu'n casa", si mai am si altele de facut... din nu stiu ce motiv misterios, exact cand nu am chef, sau vreau sa fac cu totul altceva... cine stie cunoaste!!spuneam ca o sa demonstrez cum suntem , practic, "inundati"  ceea ce numim "free energy", si asta fara sa apelez la teoriile mai mult sau mai putin trase de par ale cine stie carui guru spiritual sau tehnologic (da, exista si d'astia... sunt cei care ridica drapele pe net "baaaaa!!! am descoperit scretul energiei moca/inepuizabile... dati banu' daca vreti sa va spun la concret!!!"o sa apelez la ce va place voua cel mai mult sa folositi ca argument impotriva "free energy": manualele scolare!! :)ah... si apropo de manuale... de cand au aparut, acum vre-o suta sau doua de ani, si pana in prezent, ele se prezinta PERMANENT ca fiind "ultima expresie in materie de cunostinte", indiferent de domeniul prezentat... inclusiv mult-uratele manuale de matematica... matematica folosita cu seninatate ca "argument suprem" al ceea ce "oamenii de stiinta" numesc "adevar stiintific".partea proasta e ca, citind manuale mai vechi, afli ca un "adevar stiintific", se banuieste teoretic, e bazat pe ceea ce se cunoaste deja, apoi cu ajutorul matematicii se construieste o teorie, teorie care trebuie transpusa in practica, cu ajutorul unui experiment. stiintific, fireste!!!unul singur, insa, nu ajunge: experimentul trebuie sa poata fi reprodus, si, mai ales, sa dea invariabil aceleasi rezultate intotdeauna!!!ati putea crede ca toate teoriile curente urmeaza "algoritmul" de mai sus... o sa fiti surprinsi sa aflati ca NU este deloc asa!!!in realitate, validarea teoriilor si "adevarurilor siintifice" au mai degraba la baza principiul "magister dixit" ("magistrul a spus-o", pentru cei ce nu stiu latina), principiu ce vine haaaat... din vremea lui Aristotel... cele doua cuvinte terminand fara drept de apel "disputele stiintifice" dintre discipoli, pentru ca, normal, nimeni in afara lui Aristotel nu putea cunoaste mai bine cum sta treaba... orice treaba!!!vi se pare cunoscuta faza, de undeva?? :)pai, de-a lungul timpului, a fost reciclata, lustruita, i s-au adaugat panglicutze, clocotei (nu, n-am gresit, chiar "clocotei" am vrut sa scriu, nu "clopotei")... de pilda, sub forma "infailibilitatii papei", sau autoritatii de necontestat a Bibliei "ce nu scrie la Biblie nu exista", principiu urmat si azi cu sfintenie de "credinciosii" crestini, indiferent de craca de care apartin... catolica, protestanta, ortodoxa, baptista, anglicana, etc... sunt numai o droaie!!tot pe aceeasi filiera, aka Biblia, vine si binecunoscutul indemn "crede si nu cerceta"...ce pare din ce in ce mai des aplicat in "practica stiintifica curenta", ce considera ca teoriile sunt perfecte, iar lumea pe care ele, cica, o descriu, e imperfecta... si din acest motiv, experimentele destinate sa le dovedeasca corectitudinea dau gres!!!... si bineinteles, concluzia, (invariabil!!!) trasa e ca teoriile sunt corecte, dar experimentele sunt gresite... cu alte cuvinte, ceea ce numesc ei insisi "realitate" n-are nici o relevanta in fata atotputernicelor teorii... care bineinteles ca sunt "very ok, sir!!!"...revenind acum la oile noastre... statzi jos, domnu becali!!!! nu e vorba de oi care fac "beeeee!!!"... pusesem o intrebare simpla: ce intelegeti prin "free energy"... si pana la urma am intrebat si ce intelegeti prin "energie", si atat!!...sorin6 mi-a zis ceva gen "ceva care fac chestiile sa mearga, de preferinta, fara sa duc mana la buzunar", iar cirip... intai a declarat ca e o intrebare controversata, apoi mi-a servit definitia energiei mecanice... ceea ce e doar o bucatica din raspunsul la "ce e energia"...citind manualele, veti gasi cateva forme de energie... energia cinetica, aia din mecanica de clasa a 9-a... (se mai face fizica cu incepere din clasa a 9-a, si anume cu mecanica... stiti voi, legile lui newton, inertie, etc, etc??? eu tin minte ca facusem si prin a 8-a... insa n-am avut probleme... adica corigente, etc, asa c-am cam uitat faza... in schimb, in a 9-a chiar am avut probleme d'astea... ;))), rasfoind manualele de chimie, veti gasi formulari de tipul "energie chimica stocata in...", si in cel de biologie iar, aceeasi treaba, cand vine vorba despre plante, fotosinteza si clorofila...revenind la manualul de fizica, iar o sa gasiti diverse energii: de spin (o dracie complicata, cu muuulte ecuatii lungi cat 3-4 foi A4, potentiala (nu, n-are nici o treaba cu potentialul electric!!!), electrica (asta tre' s-o stiti fiecare... doar o folosim in draci de cand ne stim...), si in sfarsit, atomica... (asta e iar alta chestie complicata, care seamana cu energia de spin...)...dat fiind ca scriu fara sa am suspomenitele manuale sub nas (si sunt si offline, fara acces la gogu si wikipedia), sunt sigur ca am scapat cateva forme de energie mentionate prin manuale... oricum, si cate am pomenit, sunt de-ajuns...

(sa-mi fie rusine, am scapat totusi niste mici scapari de litere halite, etc... vedeti voi in txt-ul ala ce curatenii ortografice si de stil am facut intre "paste" si "submit")

repet, asta e prima parte...

cred ca puteam sa scriu mult mai pe scurt, insa asa macar pricepeti de unde vin si unde ma duc cu deductiile mele (ce sherlock holmes ma simt!!!! :rade: )

pe data viitoare...

(vasile, fa ceva cu numarul maxim de smiloi alocati, ca ma seaca limita de 5...)

Link spre comentariu

Multa vorba, fara substatna. Si asa ca fapt divers, energia potentiala ARE de a face cu potentialul electorstatic, care este tocmai definit ca energia potentiala pe unitatea de sarcina (sau lucrul mecanic efectuat pentru a aduce o sarcina unitate de la infinit pana in punctul x). De aceea definitia de potential si diferenta de potnential in aceasta maniera isi pierd sensul pentru campuri variabile in timp(e gresit sa folosesti termenul de "tensiune" ca diferenta de potential in regim dinamic!!).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări