Vizitator Claudiu82 Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Salut ! De curand am intrat in posesia unor difuzare de 25cm diametru , alien de 8 ohm. codul lor este an-0810-8 , si nu pot gasi nicaeri specificatii despre ele ...adica ce tip de difuzare sunt , bass medii , bass , pe ce plaja de hetzi merg ...nimic. vreau sa imi fac incinte pt ele si nu stiu de unde sa incep. din ce am verificat eu si le-am probat vad ca fac fata la 100W pe 8 ohm cred ca undeva la 80W mai precis sa fiu 100% sigur ca nu le prajesc . pentru boxe am 2 filtre monacor dn4 pe 3 cai , tweeterele sunt ...alda de 100w pe 8 ohm , mediile sunt dibeisi de 15wati max 25?? (cred ca astea o sa se prajeasca la 100W daca nu isi face treaba filtrul....nu am idee). are cineva o idee cam la ce dimensiuni sa fac incintele? Link spre comentariu
bercenaru Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 http://pro-audio.myforum.ro/1-vt180.html?postdays=0&postorder=asc&start=0 Link spre comentariu
nelugavrila Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Sunt bune,eu zic sa renunti la medii,iar la inalte foloseste tot alien driver.Uite ce am facut eu: Link spre comentariu
Vizitator Claudiu82 Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 am cumparat pal , acum caut furnir ca nu vreau sa le imbrac in mocheta. ma refeream la ceva specificatii , cum ar fi plaja de hertzi in care functioneaza difuzorul la cati hertzi este frecventa rezonanta... sa stiu cum fac cutia ca sunt 1000 de aplicatii care te ajuta sa faci asta dar nu gasesc detalii. difuzoarele pe care le-am luat eu sunt : 10cm g4001/8ohm astea pt medii dar mi se par mici (cred ca m-am grabit aici ca pe el scrie 15W max 25W ) Tweeter dinamic 100W MAX. 8ohm AVD-502 Difuzor 10inch Alien AN-0810 8ohm vreau sa fac 2 boxe de 100W la 8 ohm , filtre voi folosi Filtre boxe Monacor DN-4 3 cai o sa incerc cu mai multe incinte sa ii gasesc volumul si configuratia ideala . 55 hz am vazut intr-un proiect ....o sa incerc si eu sa vad cum se aude. vreau sa fac 2 cutii compacte pentu raft Link spre comentariu
Vizitator Claudiu82 Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 am cumparat 2 cutii de unitra de 75W , le-am relipit , am cumparat de la un tip 2 filtre monacor de 100W 8ohm , totul e e la locul lor , dar pe volum mic difuzoarele de medii gajaie de la filtre . unul din filtre cred ca a mers in scurt deoarece carcasele de plastic a bobinelor sunt deformate de caldura. bobinele le-am masurat si au identic cu cele de la al doilea filtru. am schimbat 2 din cele 3 condensatoare dupa filtre cu condensatori de la conex....sau ceva de genu.. dar ma dispera . este posibil ca difuzorul de medii sa fie prea mic ??? 15W rms si 30 max... nu stiu ce sa zic . se aude de zici ca e descentrat ca si cum atinge de ceva innauntul difuzorului dar daca il scot separat se aude perfect . filtrul ala de e cacao ce sa zic ...dar macar sa-l repar ..da nu stiu de unde sa incep ... Link spre comentariu
sesebe Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 Cu ce ai masurat bobinele? Ai folosit o punte RLC ca sa afli inductanta? Daca ai masurat numai rezistenta atunci ar trebui sa stii ca este imposibil, chiar si cu aparate foarte scumpe si precise, sa verifici daca nu ai ceva spire in scurtcircuit. 1-2 spire in scurt din citeva sute nu prea au sa dea diferenta la masuratoare. O medie de numai 15W se poate folosi cu succes la o boxa de vreo 100W dar cu conditia ca sa limitezi destul de mult banda pe care o va reproduce acel difuzor. Folosind filtre generice nu ai nici o sansa sa-ti iasa asa ceva, ar trebui sa fii prea norocos..... Link spre comentariu
Vizitator Claudiu82 Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 bobinele le-am masurat sa nu fie in scurt au 1,6 ohm si 1,8 exact ca cea intacta....pana acum m-am jucat cu combinatie de condensatori.... aveam pe difuzorul de medii unul de 40 de micro , am bgat unul de 22 micro si deja s-a schimbat toata treaba... cred a mai mult tweeter acum dar se aude vocea perfect pe el . am gasit o schema de la un visaton de 120W parca dar deja e alta mancare ...a mea are o singura bobina care nu am nici o idee ce inductanta are si nu am aparat... oricum cred ca o sa incerc sa fac schema de la visatonul asta . e numai bine ca pot pune in functiune si comutatoarele de inalte si medii dupa boxe ca acum sunt anulate ... inaltele si basul se aude impecabil dar era cat pe aci sa paradesc difuzoarele astea de draci... cred ca nu am ce face decat sa caut un calcul a inductantei pe net sa stiu cata sarma si ce grosime sa folosesc si la ce diametru al bobinei sa ma rezum... daca ai stii ca am 2 boxe sony care se aud super si ghici ce tot filtrul este pe inalte si pe medii cate un simplu condensator care nu cred ca e bipolar si cu poshirca asta imi scot peri albi VISATON-HW-3_130-NG-8Ohm.pdf Link spre comentariu
sesebe Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 O spira in scurtcircuit nu o sa o poti detecta cu o masuratoare de rezistenta dar inductanta va fi foarte foarte mult afectata. Cu filtrul Visaton, Monacor sau ce o fi chiar nu conteaza, tot aia este daca nu-i facut pt difuzoarele pe care le ai. Poate sa fie si de talcioc, si chiar se poate ca unul injghebat pe genunci dar de o persoana cu ureche formata sa sune infinit mai bine. Am obosit sa tot spun ca nu asa se face un filtru. Spor. Link spre comentariu
Vizitator Claudiu82 Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 ok oricum multumesc ca macar te-ai deranjat deci trebuie sa caut un aparat sa masor inductanta , dar cred ca cel mai bine e sa schimb difuzoarele sa pun unele normale nu trompetele astea... problema e ca am gasit de 13cm diametrul iar astea sunt de 10cm sper ca 75W pe 8 ohm sa fie mai ok decat ce am eu. cam aiurea cand cumperi difuzoarele astea ca pe site scrie ca sunt de 30W si cand sunt de 15 W si max 30 , pe alien scrie 250W parca dar vad ca au 100W ca rezista ok la un onkio A8450 . oricum boxele se aud ok adica sunetele sunt proportionate bine nu ai inalte stridente sau medii lipsa ...problema e ca am medii gajaite...cand schimb volumul se schimba si gajaiala ... maine vad cum se aud cu difuzoarele pe care le-am cumparat ...sau vineri ca le-a pus la posta :( .daca nici asa nu rezolv nimic le trimit la bucuresti la un prieten sa le regleze el ca eu nu am rabdare... Link spre comentariu
Vizitator Claudiu82 Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 ok am testat cu alte difuzoare de medii ...se aude perfect , am examinat mai bine difuzoarele de medii pe care le aveam.si se pare ca au o problema gajaie orice as face deci asa sunt facute se pare pentru a asculta manele ca sa para melodia gajaita nu caraita.... problema e ca trebuie sa decupez cutiile sa maresc gaurile si nu prea vreau.... trebuie sa o iau de la capat .. mama lor de ciuciunghezi ...sigur a fost unu beat sau nemancat la munca si nu a asamblat bine difozorul ala Link spre comentariu
sesebe Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Vezi ca se gasesc o multime de difuzoare pe net si nu-i neaparat necesar sa modifici cutia. Ai cutie inchisa si separata acustic sper pt medii. Link spre comentariu
Vizitator Claudiu82 Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 am cautat , am cumparat dar ce am primit sunt mari ....se aud super bine trebuie doar sa maresc putin gauza de medii . in poza 001 sunt difurile de la connex cred... iar in dreapta am panarama aia de difuzor... o sa ma apuc sa le decupez , maschez cu banda sa nu zgarii boxele ...dupa mai ramane doar sa le fac mastile de protectie . zic ca a uiesit super bine tinand cont ca au fost colatate...furnir nu am de unde sa iau din oras , si ma gandesc ca imi consuma o groaza de timp mai ales ca e prima data cand pun furnir... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum