Vizitator Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 (editat) Va salut! Am luat niste carlige de-astea care in timp au oxidat si vizibil si masurabil. le foloseam la multimetru si a inceput sa arate niste valori pe rezistenta de te doare capul. Daca le mai frecam putin una cu alta in locul de contact arata ce trebuie, dar folosindu-le rar tot se oxideaza. Vad ca sunt din bronz-fosfor. Stiti vreo substanta care sa le curate si sa se gaseasca prin casa omului? Daca le acopar cu fludor fac ceva? Daca le incalzesc cu letconul si cu sacaz oare s-o duce oxidul? Ieftine dar m-au slujit si m-au scos din multe spatii mici greu de apucat. Editat August 4, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Dxxx Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Evident ca primul pas trebuie sa le cureti / apoi sa le protejezi cumva, posibil chiar si cositorire (mai bine ca nimic..) Primul lucru insa trebuie sa le dezasamblezi, din ce stiu eu singura varianta este sa "indrepti" carligul si la final sa-l indoi la loc. Solutia pe care ti-o recopmand insa este sa iei unele cu suprafata aurita care ar trebui sa reziste... la ce am eu nu am vazut semne de oxidare. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Nu e nevoie sa le desfac, daca le apas ies suficient cat sa le curat cu o fasie subtire de smirghel fin. Link spre comentariu
Dxxx Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Stii cum este? Chirurgii mari fac taieturi mari! Poate reusesti cum zici, dar cum le cositoresti fara sa deformezi plasticul? Eu zic sa nu faci aproximatii, daca doresti sa lucrezi ca lumea. Link spre comentariu
morarul Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 ,,Nu e nevoie sa le desfac, daca le apas ies suficient cat sa le curat cu o fasie subtire de smirghel fin." Ideal, dupa aceasta operatie de curatare mecanica, ar fi preferabil o operatie de curatare chimica sau electrochimica, urmata de o operatie de acoperire chimica sau electrochimica cu un metal nobil. Cel mai accesibil si mai pretabil ar fi Argintul. Argintarea prin metoda chimica sau electrochimica, ar fi cea mai la indemana metoda. Se scufunda piesa respectiva, curatata anterior prin metodele descrise (aici pot intervenii si degresarea si decaparea), intr-o solutie de ,,fixator foto uzat". Mai cauta si tu pe net, despre acoperiri metalice in regim de amator. Toate aceste indicatii isi au rostul doar daca acele ,,carlige" au o valoare sentimentala pentru tine! In rest, cum a spus si @Dxxx, exista solutia cumpararii unora de calitate superioara. Sa aveti o zi buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum