Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BEKO wmb 71443le

cornel1962

Postări Recomandate

Va salut! ...am si eu nevoie de putin ajutor la aceasta masina de spalat , la care nu se roteste cuva pe nici-un program, ...se aude releul de pe motor cuplare/decuplare. Motorul este cel electronic ( M500 ), mai exact acesta : 

www.google.ro/search?q=motor+m500&espv=2&biw=1280&bih=923&tbm=isch&imgil=aKQ-tzJqQFclLM%253A%253BOOz1bTJRs1JNgM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.ebay.com%25252Fitm%25252FBeko-WMB81445-LR-Washing-Machine-Motor-Askoll-M500-Cod-2828010100-%25252F182093009486&source=iu&pf=m&fir=aKQ-tzJqQFclLM%253A%252COOz1bTJRs1JNgM%252C_&usg=__eQsOy74qXiTaBBrzCzWbaNltRlQ%3D&ved=0ahUKEwjPwK_etKfOAhXB8RQKHfLcCXMQyjcINA&ei=GQajV4_QA8HjU_K5p5gH#imgrc=84dY7LGW5h_94M%3A

am dat motorul jos, l-am alimentat pe bornele de 220v si acelasi lucru ...tacane releul!. T Tensiunile din placa de sus, sunt urmatoarele :

1 - GND

2 - 0-4,8v

3 - 4,8v

4 - L 220v

5 - N 220v

...masurate, dar nu stiu daca sunt si corecte!... Pot oare sa testez acest motor fara conectare la masina de spalat ?,si cum !,...ceva  idei mi-ar prinde bine de la cei care s-au lovit de acest tip de motor. Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iop95

4

• cornel1962

3

• gymy

1

Top autori în acest subiect

... ???, iarasi probleme de editare, sau "google translate" face asta? Rog un moderator sa stearga postul!

Editat de cornel1962
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Motorul e fara perii cu partea electronica integrata.

Cel mai probabil e o problema la partea electronica.

E greu de spus daca se poate testa separat fara schema; daca pe pinul 2 e o comunicare digitala cu placa de control (cel mai probabil - pentru ca turatia e variabila in functie de faza programului)... probabil nu se poate testa.

Daca desfaceti motorul, puteti masura cele 3 infasurari si daca dau cumva la masa. Depanare driver-ului e mai complicata dar nu imposibila.

Link spre comentariu
Vizitator vili popa

Dupa cate vad eu e o masina de spalat din ultima generatie posibil cu motor trifazic controlat in fregventa. In cazul asta defectul vine categoric din placa electronica mai exact niste tranzistori defecti. Se pot inlocui dar cauta sa respecti exact pdf-ul lor.Am intanlit vre-o 3 masini cu defectul asta, mai exact un ARISTON pe care l-am rezolvat cu succes si doua INDESIT la care nu prea ma pot lauda. Adica scor final 1-3 au castigat ele. La Indesit nu am avut acces la piese originale. Nu stiam ca si Beko fac asa ceva. BAFTA

Link spre comentariu
Vizitator vili popa

Am zis exact pdf-ul pentru ca la Indesit am respectat doar tensiunea si curentul( mai mari), adică am pus ce-am găsit. Rezultatele s-au văzut imediat. O masina nu a reușit sa termine un program de stoarcere, a doua s-a defectat instantaneu. Au cedat alti tranzistori. Totuși cred ca ai dreptate mici toleranțe se acceptă

Dupa cate vad eu e o masina de spalat din ultima generatie posibil cu motor trifazic controlat in fregventa. In cazul asta defectul vine categoric din placa electronica mai exact niste tranzistori defecti. Se pot inlocui dar cauta sa respecti exact pdf-ul lor.Am intanlit vre-o 3 masini cu defectul asta, mai exact un ARISTON pe care l-am rezolvat cu succes si doua INDESIT la care nu prea ma pot lauda. Adica scor final 1-3 au castigat ele. La Indesit nu am avut acces la piese originale. Nu stiam ca si Beko fac asa ceva. BAFTA
Am zis exact pdf-ul pentru ca la Indesit am respectat doar tensiunea si curentul( mai mari), adică am pus ce-am găsit. Rezultatele s-au văzut imediat. O masina nu a reușit sa termine un program de stoarcere, a doua s-a defectat instantaneu. Au cedat alti tranzistori. Totuși cred ca ai dreptate mici toleranțe se acceptă
Link spre comentariu

...in afara de componente electronice care se pot defecta, acest motor este echipat cu un PICxxxx, al carui soft se poate altera!!! stie cineva unde se gaseste ?

Link spre comentariu
Vizitator vili popa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări