cornel1962 Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Va salut! ...am si eu nevoie de putin ajutor la aceasta masina de spalat , la care nu se roteste cuva pe nici-un program, ...se aude releul de pe motor cuplare/decuplare. Motorul este cel electronic ( M500 ), mai exact acesta : www.google.ro/search?q=motor+m500&espv=2&biw=1280&bih=923&tbm=isch&imgil=aKQ-tzJqQFclLM%253A%253BOOz1bTJRs1JNgM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.ebay.com%25252Fitm%25252FBeko-WMB81445-LR-Washing-Machine-Motor-Askoll-M500-Cod-2828010100-%25252F182093009486&source=iu&pf=m&fir=aKQ-tzJqQFclLM%253A%252COOz1bTJRs1JNgM%252C_&usg=__eQsOy74qXiTaBBrzCzWbaNltRlQ%3D&ved=0ahUKEwjPwK_etKfOAhXB8RQKHfLcCXMQyjcINA&ei=GQajV4_QA8HjU_K5p5gH#imgrc=84dY7LGW5h_94M%3A am dat motorul jos, l-am alimentat pe bornele de 220v si acelasi lucru ...tacane releul!. T Tensiunile din placa de sus, sunt urmatoarele : 1 - GND 2 - 0-4,8v 3 - 4,8v 4 - L 220v 5 - N 220v ...masurate, dar nu stiu daca sunt si corecte!... Pot oare sa testez acest motor fara conectare la masina de spalat ?,si cum !,...ceva idei mi-ar prinde bine de la cei care s-au lovit de acest tip de motor. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
cornel1962 Postat August 4, 2016 Autor Partajează Postat August 4, 2016 (editat) ... ???, iarasi probleme de editare, sau "google translate" face asta? Rog un moderator sa stearga postul! Editat August 4, 2016 de cornel1962 Link spre comentariu
Vizitator vili popa Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Motorul e cu carbuni? Link spre comentariu
gymy Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Sigur sint terminati carbunii.Sau un fir intrerupt in mufa de la motor. Link spre comentariu
iop95 Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Motorul e fara perii cu partea electronica integrata. Cel mai probabil e o problema la partea electronica. E greu de spus daca se poate testa separat fara schema; daca pe pinul 2 e o comunicare digitala cu placa de control (cel mai probabil - pentru ca turatia e variabila in functie de faza programului)... probabil nu se poate testa. Daca desfaceti motorul, puteti masura cele 3 infasurari si daca dau cumva la masa. Depanare driver-ului e mai complicata dar nu imposibila. Link spre comentariu
Vizitator vili popa Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Dupa cate vad eu e o masina de spalat din ultima generatie posibil cu motor trifazic controlat in fregventa. In cazul asta defectul vine categoric din placa electronica mai exact niste tranzistori defecti. Se pot inlocui dar cauta sa respecti exact pdf-ul lor.Am intanlit vre-o 3 masini cu defectul asta, mai exact un ARISTON pe care l-am rezolvat cu succes si doua INDESIT la care nu prea ma pot lauda. Adica scor final 1-3 au castigat ele. La Indesit nu am avut acces la piese originale. Nu stiam ca si Beko fac asa ceva. BAFTA Link spre comentariu
iop95 Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Nu e asa strict cu tranzistorii.. inlocuitorii trebuie sa aiba curentul si tensiunea cel putin la fel iar ceilalti parametri intr-o plaja de +/- 15%. Link spre comentariu
Vizitator vili popa Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Am zis exact pdf-ul pentru ca la Indesit am respectat doar tensiunea si curentul( mai mari), adică am pus ce-am găsit. Rezultatele s-au văzut imediat. O masina nu a reușit sa termine un program de stoarcere, a doua s-a defectat instantaneu. Au cedat alti tranzistori. Totuși cred ca ai dreptate mici toleranțe se acceptă Dupa cate vad eu e o masina de spalat din ultima generatie posibil cu motor trifazic controlat in fregventa. In cazul asta defectul vine categoric din placa electronica mai exact niste tranzistori defecti. Se pot inlocui dar cauta sa respecti exact pdf-ul lor.Am intanlit vre-o 3 masini cu defectul asta, mai exact un ARISTON pe care l-am rezolvat cu succes si doua INDESIT la care nu prea ma pot lauda. Adica scor final 1-3 au castigat ele. La Indesit nu am avut acces la piese originale. Nu stiam ca si Beko fac asa ceva. BAFTAAm zis exact pdf-ul pentru ca la Indesit am respectat doar tensiunea si curentul( mai mari), adică am pus ce-am găsit. Rezultatele s-au văzut imediat. O masina nu a reușit sa termine un program de stoarcere, a doua s-a defectat instantaneu. Au cedat alti tranzistori. Totuși cred ca ai dreptate mici toleranțe se acceptă Link spre comentariu
cornel1962 Postat August 28, 2016 Autor Partajează Postat August 28, 2016 ...in afara de componente electronice care se pot defecta, acest motor este echipat cu un PICxxxx, al carui soft se poate altera!!! stie cineva unde se gaseste ? Link spre comentariu
iop95 Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Greu de spus daca se gaseste soft-ul... nu prea cred. Cine a avut timp si scule sa faca RE, dar nu cred ca merita produsul. Link spre comentariu
Vizitator vili popa Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Am zis exact pdf-ul pentru ca la Indesit am respectat doar tensiunea si curentul( mai mari), adică am pus ce-am găsit. Rezultatele s-au văzut imediat. O masina nu a reușit sa termine un program de stoarcere, a doua s-a defectat instantaneu. Au cedat alti tranzistori. Totuși cred ca ai dreptate mici toleranțe se acceptă Link spre comentariu
iop95 Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Da, depinde ce faceau acei tranzistori, daca aveau sau nu legatura directa in schema respectiva cu cei schimbati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum