Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voce in subwoofer

Darius_Tm

Postări Recomandate

Buna

Am un sistem 5.1 format din boxe Akai SS006A-305 si amplificator AKAI AS005RA-750 .

Am urmatoarele probleme :

1.Am conectat sistemul la pc prin cablu rca-jack (nu am placa de sunet). Subwoofer-ul se comporta ca si o boxa normala (se aude bass dar si voce tare). Am legat toate canalele bine iar cablul rca-jack este conectat la AUX .Este lo problema la acel filtru pentru subwoofer ?

2. La subwoofer daca cobor volumul la minim sau la 0  se aude un barait dar la celelate canale nu se aude daca le cobor la 0 (daca opresc muzica din winamp nu se mai aude bazaitul )

4. Piesa din plastic unde intra cablul la subwoofer vibreaza foarte tare la anumite frecvente joase.Am desfacut-o si am pus o izolatie din cauciuc intre ea si incinta dar problema ramane . Cred ca in interiorul ei vibreaza ceva ...poate arcul ).La inceput am crezut ca difuzorul de la subwoofer face acel zgomot dar dupa ce am ascultat bine am auzit cel mai tare acolo unde intra cablul .

In viitor vreau sa cumpar o placa de sunet Asus Xonar DX folosita . Ce parere aveti despre acest sistem ? cu un Xonar DX+reglaje din soft se merita pentru asculatat muzica pe terasa si filme in casa ?

Manual amplificator http://www.akai.com.ro/Resurse/Produse/Manuale/AS005RA_750_MANUAL.pdf

Manual boxe http://www.akai.com.ro/Resurse/Produse/Manuale/SS006A_305_MANUAL.pdf

Multumesc,

Editat de Darius_Tm
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

7

• Darius_Tm

7

• puriu

2

• maryuss2011

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai daca nu ai placa de sunet cum obtii sunetul?

In ce mufe ai bagat cablurile de la sistemul 5.1?

Vezi daca si placa de sunet integrata pe care o folosesti acum este setata pe 5.1 (in drivere sau din control panel).

Apropo, sistemul ala de sunet este unul cam ieftin si s-au scumpit la tot ce tine de filtre in boxe, altfel spus, subwooferul tau nu are nici un filtru inauntru in boxa.

Link spre comentariu

Mufa jack este conectata la placa de baza care are sunet onboard dar nu este 5.1 .In aplicatia de la Realtek este setat pe stereo dar in imaginea ce apare in aplicatie se vede doar 2 boxe ...... ce inseamna 2.0 dar alte variante sunt 5.1 sau 7.1 dar nu am cum fizic sa conectez astfel la placa de baza.

Cablu jack are 2 mufe (alb si rosu) ce le-am conectat la auxiliar la amplificator .

post-213285-0-42532000-1470292833_thumb.jpg

Editat de Darius_Tm
Link spre comentariu

E normal sa se auda vocea, chiar daca boxa are filtru LC. Vocea se aude bine si la puterea de 50 mW, dar frecventele foarte joase au nevoie de putere mult mai mare.

Link spre comentariu

Mai am un sistem CJC 2.1 la care daca ii scot cele 2 boxe se aude doar bass la subwoofer(iti dai seama greu ce melodie este pentru ca trebuie sa o recunoasti dupa bass) . EU cred ca daca conectez la o placa de sunet care are 5.1 poate nu se mai aude vocea.

Editat de Darius_Tm
Link spre comentariu

Mufa jack este conectata la placa de baza care are sunet onboard dar nu este 5.1 .In aplicatia de la Realtek este setat pe stereo dar in imaginea ce apare in aplicatie se vede doar 2 boxe ...... ce inseamna 2.0 dar alte variante sunt 5.1 sau 7.1 dar nu am cum fizic sa conectez astfel la placa de baza.

Cablu jack are 2 mufe (alb si rosu) ce le-am conectat la auxiliar la amplificator .

Poti seta din aplicatie si alte configuratii gen 5.1 sau 7.1?

Se activeaza?

Ce placa de baza ai? Poate are toate iesirile si-i mai trebuie numai un adaptor cu mufele jack care sa se conecteze intr-un conector de pe placa de baza.

Link spre comentariu

Mai am un sistem CJC 2.1 la care daca ii scot cele 2 boxe se aude doar bass la subwoofer(iti dai seama greu ce melodie este pentru ca trebuie sa o recunoasti dupa bass) . EU cred ca daca conectez la o placa de sunet care are 5.1 poate nu se mai aude vocea.

Acel sistem are filtru integrat pt subwoofer pt ca are numai intrare stereo dar celalat sistem are "si" intrari dedicate pt fiecare canal si fiind o ieftineala nu au mai pus si filtre/filtru pt subwoofer atunci cind mergi pe stereo. Crede-ma ca am vazut schema interna la un Akai in genul cum ai tu si e simplificata la maxim.

Legat de placa de sunet...  ce placa de baza ai ca sa vedem daca are si celelelte iesiri? Vad ca-i un MSI dar ce model?

Exista optiunile in meniu dar se si activeaza?

Daca activezi 5.1, nu iti apar indicatii despre ce mufe sa folosesti pt ce canal? In dreapta imaginii ai mufele.

Link spre comentariu

msi h81m-p32 este placa de baza . Am am conectat la alt pc ce are 5.1 onboard msi k9vgm-v dar  tot se aude vocea .Mufa jack am conectat-o la CE-SW iar cele doua mufe RCA la grupul de mufe 5.1 de la amplificator unde scrie CE si SW . Langa acest grup de mufe mai este o mufa jack pe care scrie SW OUT.Eu subwoofer-ul l-am lasat legat unde se leaga si celelalte canale.

post-213285-0-64852000-1470309987_thumb.jpg

Editat de Darius_Tm
Link spre comentariu

Uite SECRETOSULE cum cu numai 4 mufe se poate obtine un sunet 5.1.

Se activeaza autodetectia la conectarea/deconectarea mufelor jack si atunci cind introbagi o mufa, sistemul te va intreba pt ce-i mufa aia si poti sa-i spui ca este pt CENTER / SUBWOOFER.

Posted Image

EDIT:

SW OUT ar trebui sa fie o iesire FILTRATA si trecuta prin pot de volum, pt un SW activ.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Uite si o parte din convorbirea cu un prieten, un alt nefericit posesor de asa scule:

Posted Image

Din fericire el mai este si electronist si a rezolvat singur problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări