roscatu Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Salutare,de ceva timp tot citesc despre invertoare,dar tot nu m-am lamurit. Mai exact,din ce se compune un invertor pentru sudura. Acest aparat se poate realiza in regim DIY? lasand la o parte garantia oferita. Banuiesc ca si pret, nu poti iesii tot acolo,deoarece mai intervin unele adaosuri care nu sunt tocmai mici. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 http://www.emil.matei.ro/weldinv3.php Link spre comentariu
roscatu Postat August 5, 2016 Autor Partajează Postat August 5, 2016 Am citit inainte aceea pagina,si nu am inteles,deaia am postat.Daca cineva are timp sa ma ajute.Multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Nu inteleg, tu nu intelegi o pagina cu explicatii dar totusi vrei sa te apuci de facut un invertor de sudura in balcon? Un invertor de sudura are: un redresor al retelei pt ~ 320VDC ce alimenteaza invertorul propriuzis, invertorul propriu zis cu MOS-uri sau IGBT-uri in mai multe configuratii, transformatorul coboritor, redresorul de iesire si eventual o bobina serie la iesire, partea de comanda, control si protectie. Fiecare bloc in parte se poate detalia mai mult dar principial cam asta este. Da, se poate si DIY dar trebuie sa intelegi la perfectie functionarea, nu-i ca la un amplificator audio unde iei o schema de pe net, o faci, si daca schema e buna si nu ai gresit, merge din prima. Iti mai trebuie si ceva aparatura de masura, minim un osciloscop rezonabil. Link spre comentariu
roscatu Postat August 6, 2016 Autor Partajează Postat August 6, 2016 Multumesc de raspuns Link spre comentariu
mihaighe Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 Multumesc de raspuns Ai aici tot ce trebuie. http://www.elforum.info/topic/28751-schema-aparat-sudura-rusesc-in-cc/page-71 Link spre comentariu
Nicolae Chitimia Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 DOMNILOR DACA CONSTRUESC PARTEA DE ALIMENTARE FILTRAJ INVERTORUL DE INALTA FRECVENTA TRAFO COBORITOR + REDRESAREA SI DROSELU CREDETI CA AS PUTEA SUDA ? FARA CIRCUITELE DE P[ROTECTIE UNEORI ANUMITE LUCRURI MA UIMESC CUM REGLEAZA CURENTUL IN GOL (ADICA FARA SARCINA) LA UN INVERTOR DE SUDURA CE ESTE CURENTUL ??? OMISCARE DIRIJATA A ELECTRONILOR INTR-UN CIRCUIT INCHIS NU AI SARCINA ELECTRICA NU AI CUREN T Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Da mai omule 500 de lei pe o chinezarie din Dedeman cu garantie 2 ani si nu te mai chinui, ca o sa te coste mult mai mult si necesita experienta si scule sa faci unul dyi care "sa mearga". Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Și nu mai scrie doar cu majuscule, asta e ca și cum ai țipa la ceilalți. Se vede clar că nici nu te-ai obosit să citești Regulamentul... Nu te aventura să construiești un invertor de sudură dacă nu ai înțeles funcționarea unei surse în comutație cu limitare de curent. Când lipsește experiența, compensezi cu multă cheltuială....este destul de greu uneori chiar să repari un invertor industrial defect, dar să construiești unul de la zero.... Referitor la ,,chinezăria,, de 500 Lei, vei fi norocos să te țină la o utilizare lunară ocazională până la sfîrșitul garanției. Dacă ai de gând să sudezi garduri sau chestii mai dificile și de durată, ia-ți gândul de la unul ieftin. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Nu prea am stiut unde sa pun aceasta adresa, cred ca si aici ajuta pt orientare.http://www.tecnoimprese.it/user/0900_Doc/2014092711030923_Infineon%20parte2.pdf Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Domnilor,am si eu o idee creata si as vrea sa stiu din start daca merita pusa in aplicare sau nu.Pe scurt,am un aparat migmag ,cu transformator si un o placa electronica de la un aparat de sudura cu electrod invelit (invertor) pe care as vrea sa le combin,astfel incat sa obtin un migmag invertor. Ce nu stiu eu din toata treaba asta,este cum as putea modifica (sau cine ar putea face asta?!) felul in care functioneaza reglajul,astfel incat sa pot modifica tensiunea la iesire ,momentan sursa lucrand cu modificarea curentului,tensiunea ramanand constanta... Se poate face sau mai bine ma orientez spre un aparat cumparat direct cu invertor? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Tensiunea de ieșire nu are cum să rămână constantă, fiindcă altfel nu mai poți regla curentul.E cazul să luați ceva gata făcut, nu mai faceți experimente cu ce aveți deja, mai bine le vindeți și mai investiți ceva în plus.... Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 La migmag curentul se regleaza prin lungimea arcului,viteza sarmei...ma gandeam ca poate pot face ceva cu ce am ,nu prea as vrea sa cumpar acum inca un aparat Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Domnilor,am si eu o idee creata si as vrea sa stiu din start daca merita pusa in aplicare sau nu.Pe scurt,am un aparat migmag ,cu transformator ..................... Cred ca nu am inteles eu bine dar daca ai un Mig/Mag deja ce vrei sa-i mai faci? Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Nu ai ce sa "combini" dintre un traf clasic de sudura si o placa electronica de la un invertor, poate doar sa folosesti diodele de putere si cam atat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum