Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ipa 800 brum

Vizitator cosmin_08

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sandu_alex_999

3

• mircea888

3

• retrosong

3

• ionut20

2

Vizitator cosmin_08

am incercat boxele pe alt amplif si nu are brum mere perfectPosted: Thu Apr 12, 2007 9:44 am Post subject: -------------------------------------------------------------------------------- Vezi poate tii transformatorul prea aproape de amplificator, ai incercat sa pui intrarea la masa? vezi daca ai brum asa. am pus intrarea la masa si nu mai are brum

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Cauza este puterea transformatorului si constructia lui (tole E+I) care la puteri mari are un zgomot propriu mare si mai putin conteza faptul ca am amplasat amplificatorul la o distanta de 50cm de traf sau 20cm.Iti recomand sa schimbi transformatorul cu un toroidal de 1600VA. Partea metalica a potentiometrului de volum ai conectat-o direct la punctul de masa ?NUMAI BINE

Link spre comentariu

Monteaza condensatori de 10 pana la 47nF pe fiecare dioda din puntea redresoare.Condensatorii sa fie de minim 160V.Transformatorul de alimentare incearca sa-i modifici pozitia pentru minim de brum si la prinderea de cutie foloseste saibe de cauciuc.

Link spre comentariu

Brumul este de la placa de sunet..probabil boxele sunt sensibile..la fel si ampliful.prea sensibil.pune un potentiometru de 100k pe intrarea amp-ului si "da-l" mai incet,si dai semnal din placa de sunet mai mare si o sa dispara brumu ala..fasait..de fapt nu o sa se mai auda.

Link spre comentariu

sau regleaza castigul in tensiune a amp-ului (daca poti); eu tot timpul aveam problema zgomotului de fond din cauza castigului mare (zgomotul e constant nu creste odata cu nivelul semnalului scos de placa de sunet).

Link spre comentariu
Vizitator cosmin_08

am vazut in unele amplificatoare de fabrica ca roata dupa secundar avea o folie de cupru subtire si mam gandit sa pun si eu folia dinastat ce parere aveti, ar fi bine?

Link spre comentariu
Vizitator cosmin_08

sau regleaza castigul in tensiune a amp-ului (daca poti); eu tot timpul aveam problema zgomotului de fond din cauza castigului mare (zgomotul e constant nu creste odata cu nivelul semnalului scos de placa de sunet).

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

am vazut in unele amplificatoare de fabrica ca roata dupa secundar avea o folie de cupru subtire si mam gandit sa pun si eu folia dinastat ce parere aveti, ar fi bine?

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Vrei sa fii mai explicit cu "roata aia" ?
Link spre comentariu
Vizitator Budiul Daniel

Am facut si eu un IPA 400 si am si eu aceeasi problema cu zgomotul de fond la volum mic. Am un traf toroidal de 1200W facut de Petra. Boxele sunt cu C15-400B si Wn D-63. Am incercat boxele pe alt amplif si merg bine. Deci Ampliful e de vina. Sa fie problema din sursa sau din ce ziceti voi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări