Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componente

danutz-

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

6

• validae

3

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca tot am deschis subiect vreau sa mai  intreb ceva : 

Pot folosii in suguranta bateria din imagine pentru a alimenta un aparat (ii trebuie 2.4 v, o folosesc impreuna cu un regulator de tensiune) ?

Ea are in partea de sus un circuit care din cate am inteles face urmatoarele :

-protejeaza bateria de scurt-circuit

-protejeaza de bateria sa nu se descarce definitiv

-protejeaza de supraincarcare.

Pot incarca aceasta baterie la usb direct ? https://drive.google.com/open?id=0B6X8PCqW0jc0amtOS2ptTVJiOW8

Editat de danutz-
Link spre comentariu

Nu direct, cel puțin printr-o rezistență de limitare de câțiva Ohmi.Dacă pui o rezistență de 5 -10 Ohmi și în paralel cu ea un Led roșu, obții și o indicație vizuală a stării de încărcare, la terminarea încărcării ledul se va stinge.Ledul să aibă și el o rezistență de limitare de circa 47 - 100 Ohmi.

Link spre comentariu

Nu direct, cel puțin printr-o rezistență de limitare de câțiva Ohmi.Dacă pui o rezistență de 5 -10 Ohmi și în paralel cu ea un Led roșu, obții și o indicație vizuală a stării de încărcare, la terminarea încărcării ledul se va stinge.Ledul să aibă și el o rezistență de limitare de circa 47 - 100 Ohmi.

Multumesc mult pentru raspuns! Inca o intrebare : 

De cati Watti trebuie sa fie rezistenta de limitare pentru baterie ?

Pentru coborarea tensiunii la 2.4 de la 3.7 o sa folosesc circuitul apl1086.

L.E.

Cam asa ar trebui sa arate circuitul ?  (desenat groaznic, stiu ) https://drive.google.com/open?id=0B6X8PCqW0jc0Sk1hWHJwVEpyZGc

Editat de danutz-
Link spre comentariu

Da, aşa trebuie făcută încărcarea, doar că ledul trebuie pus invers, sensul curentului fiind dinspre sursă spre acumulator. Rezistenţa poate fi de 1W.

Link spre comentariu

Tensiunea de la bornele bateriei va crește în mod normal lent până la 4,2V atunci când acumulatorul va fi decuplat intern de la sursă de către circuitul lui de protecție și tensiunea la bornele lui crește brusc la 5V sau chiar mai mult, în funcție de tensiunea inițială în gol....dar ledul aflat în paralel se va stinge la terminarea încărcării.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări