ctepeo Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 (editat) Am încercat să formatez o dischetă (un floppy) de 5.25" în <<Windows>> XP şi nu a mers. Nu pot să selectez nimic îainte de a da formatare. Este o dischetă de 1.2 M.B. În rest, pot să citesc şi să scriu dischete având acel format. Editat August 3, 2016 de ctepeo Link spre comentariu
ctepeo Postat August 3, 2016 Autor Partajează Postat August 3, 2016 Am reuşit... cu Command Prompt Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Ok,da,da mergea si cu o dischetă cu startup wind...95.98 sau wind...me.... Am reuşit... cu Command Prompt Link spre comentariu
ctepeo Postat August 3, 2016 Autor Partajează Postat August 3, 2016 Am o dischetă din aia... că am pus 98-ul pe un computer. Link spre comentariu
belasajgo Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Eu nici unitatea de dischete de 3,5" nu am mai folosit deloc de cel putin 10 ani si voi vorbiti de dischete de 5,25"... Ce vremuri faine erau... Cu vreo 15 ani in urma eu inca ma chinuiam sa pun fisiere mai mari cu WinZip pe 10-15 dischete, azi deja cam de la toate firmele multinationale primesti gratuit stick-uri USB de 8-16 GB ca si cadou la diferite evenimente. Cu 15-20 ani in urma inca ne jucam jocuri care au incaput pe o discheta de 1,44 MB si am fost foarte multumiti de calitatea imaginii si ne-am bucurat ca le putem juca, azi deja multe jocuri au nevoie de un spatiu minim de 20-40 GB si au nevoie de hardware de ultima generatie pentru a rula bine. Link spre comentariu
ctepeo Postat August 5, 2016 Autor Partajează Postat August 5, 2016 Ce să-i faci, dacă unele antichităţi merg numai cu floppy. Eu am reuşit să găsesc diskete de 5.25" nefolosite... dar sunt din alea de 360 k.B. Culmea, formatate. Acum vreo 20-26 de ani încă le făceau bine. Link spre comentariu
sesebe Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 (editat) Eu nici unitatea de dischete de 3,5" nu am mai folosit deloc de cel putin 10 ani si voi vorbiti de dischete de 5,25"... Ce vremuri faine erau... Cu vreo 15 ani in urma eu inca ma chinuiam sa pun fisiere mai mari cu WinZip pe 10-15 dischete, azi deja cam de la toate firmele multinationale primesti gratuit stick-uri USB de 8-16 GB ca si cadou la diferite evenimente. Cu 15-20 ani in urma inca ne jucam jocuri care au incaput pe o discheta de 1,44 MB si am fost foarte multumiti de calitatea imaginii si ne-am bucurat ca le putem juca, azi deja multe jocuri au nevoie de un spatiu minim de 20-40 GB si au nevoie de hardware de ultima generatie pentru a rula bine. Pe atunci inca le pasa de cum sint utilizate resursele HW ale calculatorului si nici nu facea orice guter aplicatii grafice, acum, din 3 clicuri ai generat fundalul grafic de 500k care ocupa 10mega.... Evoluan nene, evoluam. Apropo, a prins careva un FPS pe spectrum? Editat August 5, 2016 de sesebe Link spre comentariu
XAN77 Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 ce-i FPS? shooter pe spectrum ? Link spre comentariu
belasajgo Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 Pe atunci inca le pasa de cum sint utilizate resursele HW ale calculatorului si nici nu facea orice guter aplicatii grafice, acum, din 3 clicuri ai generat fundalul grafic de 500k care ocupa 10mega.... Evoluan nene, evoluam. Exact asta tot spun si eu la altii. De exemplu in Germania sunt niste mari companii care fac programe de contabilitate, culmea este ca la fiecare 2-3 ani firmele de contabilitate trebuie sa faca upgrade la hardware-ul calculatoarelor sau trebuie sa le inlocuiasca, cerintele acelor programe crescand de la an la an. Si ce fac acele programe? Administreaza niste baze de date si fac niste calcule. Nu mi se pare deloc normal ca niste programe de acest tip sa necesite la fel de multe resurse ca niste jocuri video de ultima generatie. Dar cum fiecare firma cauta de multi ani angajati cat mai ieftini (cu studii indoielnice), nici nu ma mai mira asa mult acest lucru. Nemaivorbind de faptul ca pentru a utiliza acele programe, se platesc lunar sume de sute de euro. Si alte alternative nu prea exista. Link spre comentariu
elmar Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 Mai e posibil ca să existe pe acolo nişte băieţi deştepţi care vor să facă şi ei un ban...schimbând Hardware-ul cât mai des posibil! Aşa se mişcă economia ...şi la nemţi e de unde toca caşcaval! Link spre comentariu
puriu Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 Mai am pe undeva niste dischete de 8". Ultima data am avut mult de lucru cu dischete acum zece ani. Un tanar a primit cadou de la un amic ce venise de afara un laptop 386 (probabil de la gunoi). Cineva m-a rugat sa-i pun un sistem de operare si niste editoare ca sa poata scrie acasa la teza de doctorat. Laptopul nu avea nici CD si nici USB, doar o unitate de discheta de 3,25 si un HD de aproape 400 MB. Am cautat ceva soft onorabil si compact si am gasit cea mai mica varianta de W95, vre-o 50 MB pe dischete, pe care am instalat-o. Am mai gasit un Word 6 si un Excel 5, tot pe dischete, pe care i le-am bagat, A ramas destul loc pe disc pentru tot ce avea nevoie plus diverse poze, muzica si jocuri. Teza, cu tot cu poze, grafice si tabele a incaput pe 5 dischete. Acum are un baiat mic ce freaca laptopul zilnic cu diverse joculete. Pacat ca nu mai gaseste dischete noi ca lumea. Link spre comentariu
belasajgo Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 Mai e posibil ca să existe pe acolo nişte băieţi deştepţi care vor să facă şi ei un ban...schimbând Hardware-ul cât mai des posibil! Aşa se mişcă economia ...şi la nemţi e de unde toca caşcaval! Da, m-am gandit si eu la asta. Dar programele respective sunt foarte prost facute si consuma o gramada de resurse si pe cele mai noi sisteme, probabil se face economie (de timp) si la partea de testare si optimizare a programelor, toti gandindu-se ca resursele sunt oarecum nelimitate. Toate firmele practica in ziua de azi code-recycling la greu, chiar si acolo unde nu ar fi voie, programele vandute find de multe ori niste carpeli de slaba calitate si cu un numar foarte mare de bug-uri necorectate... Link spre comentariu
Spitfire Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 Arhitectura X86 e pe duca, din cauza asta se practica "code-recycling", nu mai merita sa investesti intr-un soft creat de la zero, iar cu optimizarea e si mai greu. Procesoarele X86 au devenit foarte stufoase din cauza necesitatii de a mentine compatibilitatea cu sistemele de operare si softurile vechi. La ARM/Android e alta viata, acolo vrei un Android nou, trebuie procesor nou, in felul asta procesoarele RISC sunt continuu optimizate pentru softul pe care il vor rula nu exista nici o "mostenire" care sa ingreuneze degeaba arhitectura CPU, un ARM depasit la 833 MHz cu 256 MB RAM ruleaza si continut HD720p, iar un ARM nou cu 4 sau 8 nuclee+2GB RAM iti permite sa te uiti si la fisiere video 4K.Totul cu un consum de 2W, fata de minim 45W la X86... Dischetele au fost utile la vremea lor, nu aveai cum sa creezi o matrice RAID sau sa faci update la un BIOS fara unitate floppy pe atunci. Link spre comentariu
ctepeo Postat August 6, 2016 Autor Partajează Postat August 6, 2016 Diskete de 8" am şi eu Provin de la fosta fabrică pentru instalaţii automate (sau cum îi zicea) care era pe locului mizeriei ăleai de complex dintre Şos. Fabrica de Glucoză x Cal. Floreasca x Şos. Pipera x Str. Barbu Văcărescu (pe unde trecea o dată calea ferată). O să mai iau dischete de 5.25". Şi de 3.5", că şi astea sunt rare (azi am luat din talcioc o cutie sigilată cu 1 leu - sper să fie în stare bună). Că dacă umblu cu lucru vechi... Link spre comentariu
modoran Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 Arhitectura X86 e pe duca, din cauza asta se practica "code-recycling", nu mai merita sa investesti intr-un soft creat de la zero, iar cu optimizarea e si mai greu. Procesoarele X86 au devenit foarte stufoase din cauza necesitatii de a mentine compatibilitatea cu sistemele de operare si softurile vechi. Code recycling se practica din cele mai vechi timpuri pentru reducerea costurilor cu softul. Tot asa presupun ca practica si cei de pe forumul asta cu programarea microcontrolerelor, ca tot se folosesc la greu. Optimizarea in ziua de azi o face automat compilatorul destul de bine, nu prea trebuie sa-ti mai bati capul cu secvente de cod ASM decat in unele cazuri. Nu prea cred ca arhitectura X86 e "pe duca", desi strict vorbind mai toata lumea astazi foloseste AMD64 sau Itanium (pe partea de servere). Cum insa AMD64 provine din X86, nu stiu care ar fi exprimarea corecta (nu ar fi deloc rau sa se renunte complet la sisteme de operare pe 32 de biti, cred ca sunt mai bine de 10 ani de cand toate procesoarele suporta AMD64). La ARM/Android e alta viata, acolo vrei un Android nou, trebuie procesor nou, in felul asta procesoarele RISC sunt continuu optimizate pentru softul pe care il vor rula nu exista nici o "mostenire" care sa ingreuneze degeaba arhitectura CPU, un ARM depasit la 833 MHz cu 256 MB RAM ruleaza si continut HD720p, iar un ARM nou cu 4 sau 8 nuclee+2GB RAM iti permite sa te uiti si la fisiere video 4K.Totul cu un consum de 2W, fata de minim 45W la X86 Nu e adevarat ce zici, sunt cipuri X86 gen Intel J2900 http://ark.intel.com/products/78868/Intel-Pentium-Processor-J2900-2M-Cache-up-to-2_67-GHz ce are un TDP doar de 10W si poate rula 4K fara probleme, ba inca poate face conversie video in timp real cu ajutorul QuickSync, ceea ce ARM-ul nu stiu daca poate, probabil ca nu. Ideea e ca ARM-ul are decodare hardware integrata (sau nu) pentru unele formate, nu ca face fata sa decodeze in software, dupa cum lasi sa se inteleaga. Evident ca e folosit des ca e ieftin, Androidul e gratis, putina personaliozare facuta pe genunchi si gata produs bun de vanzare (sa inteleg ca e vorba de un media player daca tot pomenesti de redare video). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum