sesebe Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 ................ N-am sanse sa maresc luminozitatea pozei 1 cu vreun soft, fara alterarea imaginii de ansamblu. Oricum, procesarea imaginii cu soft-uri, duce la descalificare. .............. Nu sint de acord. Depinde si ce fel de procesare ai aplicat dar deja ai facut procesare a imaginilor: cel putin un resize pt ca pe forum apar foarte mici ca dimensiune. De salvat in ce format le-ai salvat pe aparat? Urca-le in format RAW pe un site de hosting si pune aici linkurile de download, please! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 @marius75 : Instaleaza-ti softul de procesare imagini ( e moka forever ) Photoscape http://www.photoscape.org/ps/main/download.php , dupa primele 10 secunde de la instalare te vei lamuri cum sta treaba cu ajustarile si poti sa te joci cu diversi parametri ai imaginii in format JPEG fara sa afectezi fisierul original , softul va face o copie de siguranta a originalului ... e foarte intuitiv si prietenos . Daca nu te multumeste , il dezinstalezi si gata . Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Liviu M : Timpul de expunere l-am setat eu, dar deschiderea diafragmei e pe automat (n-am gasit in meniu de unde pot modifica diafragma in modul de fotografiere "M" manual). In modul Av se modifica deschiderea diafragmei, dar nu ma intereseaza decat pe manual. Lumina suplimentara deja am cumparat-o si am facut poze cu obiectivul 28-90mm (inca nu luasem pe asta de 50 mm) si pozele au iesit ok dpdv al luminozitatii, dar focalizarea lasa de dorit (28-90 mm fiind un obectiv de distanta medie). Treaba este ca atunci cand montez lumina suplimentara fac ceva deranj in camera si am zis sa petrec sarbatorile in liniste. Dupa sarbatori, o sa revin cu o poza facuta cu obiectivul nou plus lumina suplimentara. In total vor fi 25.000 lumeni / jumatate de metru patrat. Victor : Trebuie intai sa aflu de unde ma pot juca cu diafragma, am cautat prin meniu si n-am gasit (n-am nici manualul utilizatorului). O sa caut pe net... Am photoscape de cativa ani si-l folosesc destul de des, dar nu pentru pozele de concurs, unde nu este admisa prelucrarea imaginii, cu exceptia taierii (crop). Sesebe: Eu nu m-am referit la pozele din postarea # 69, alea sunt micsorate cu Paint, impreuna au 100kb > rezolutie mica. Pozele originale aveau peste 4 mb fiecare. Le-am pus doar pentru comparatie luminozitate intre obiective. Pozele le salvez JPEG. N-am lucrat in format RAW. Pozele alea le-am sters, o sa fac altele... Multumesc pentru interventii si va urez Sarbatori Fericite ! Editat Decembrie 24, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 n-am gasit in meniu de unde pot modifica diafragma in modul de fotografiere "M" manual). Apesi butonul AV (pe spatele camerei) si rasucesti de rotita de "selectie". N-am lucrat in format RAW. Poate ar fi cazul s-o faci. O sa ai o surpriza. Algoritmii de compresie din camere lasa uneori de dorit. Cel putin la camera mea se simte diferenta. Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Multumesc de info. Am reusit sa modific deschiderea diafragmei si sa scap de efectul de bokef-ul pronuntat (la f4 e ok). Cam greu de descris combinatiile, avand in vedere ca exista atat un buton Av, cat si un mod de functionare denumit tot Av. Incerc totusi... Ca sa modific deschiderea diafragmei, trebuie ca aparatul sa fie pe modul Av si atunci rotesc de rotita de langa shooter, fara sa mai apas pe nimic. Deschiderea diafragmei ramane fixa, indiferent cata lumina este in cadru. Daca apas pe butonul Av si rotesc de rotita de langa shooter, cum ati spus, indiferent ca aparatul este pe modul Av, Tv sau P, se modifica luminozitatea pozei....dar se modifica asa: In primul caz (modul Av) prin intermediul timpului de expunere, (dar timpul de expunere nu este fix, ci oscileaza in functie de cata lumina este in cadru) In al doilea caz (modul Tv) prin intermediul deschiderii diafragmei, (dar deschiderea diafragmei nu se mentine fixa, ci oscileaza in functie de cata lumina este in cadru). In al treilea caz (modul P) atat prin intermediul deschiderii diafragmei cat si al timpului de expunere, (insa ambele oscileaza in functie de cata lumina este in cadru). In toate 3 situatiile este diferenta mare intre luminozitatea la -2 (intunecata) vs +2 (arsa). Pe modul manual (M), daca apas butonul Av, nu se intampla nimic. Mai trebuie ceva timp sa ma invat cu jucaria... Cat de adanca este vizuina iepurelui? Editat Decembrie 24, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 La pagina 71 in manual scrie exact ce am zis si eu. PS Nu merge decat ca poza. Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Imi cer scuze, n-am fost atent ori n-am apasat suficient pe butonul Av. Merge intr-adevar, asa cum ati spus, sa modific deschiderea diafragmei si pe modul manual. Toate cele bune va doresc. Editat Decembrie 24, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Cu placere. Sa stii ca scriu singur, "tu" e suficient. Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2016 In regula Liviu. Link spre comentariu
belasajgo Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Mare atentie la obiectivul cu pricina : https://www.dpreview.com/news/8394728182/canon-advisory-warns-of-counterfeit-ef-50mm-f1-8-ii-lenses Chiar si la obiectivele Canon 50 mm f/1.8 II originale au fost in ultimii ani foarte multe cu defect de fabricatie (calibrate incorect), care aveau front-focus sau back-focus. Foarte multe persoane s-au plans pe internet legat de aceasta problema si ca trebuia trimis obiectivul la service, multi au reusit si sa-si repare singuri obiectivul. Posibil ca cele contrafacute sa fie chiar mai bune decat cele originale cu defect de fabricatie nerezolvat. Pretul obiectivului nu a fost prea mare, insa avand in vedere ca tot obiectivul este din plastic, ar fi putut avea si pret mai mic. Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Costa firma/brand-ul chiar daca firma s-a mutat in tari unde mana de lucru este mai ieftina (si mai necalificata). Aparatul l-am luat de firma intr-adevar, dar macar e made in Japan. Obiectivele noi Canon 50mm, sunt made in Malaysia, tara care nu e departe de China (referitor la calitate) asa ca am preferat un yongnuo>china, la jumatate de pret fata de canon>malaysia. Obiectivul se comporta bine momentan. Nu stiu in timp ce va face... Link spre comentariu
belasajgo Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Cei de la DigitalRev au facut o comparatie cand a aparut obiectivul de la YongNuo (vezi mai jos). Ei au ajuns la concluzia ca imaginile sunt mai reusite cu obiectivul original Canon, insa si cu obiectivul YongNuo se obtin imagini bune. Raportul pret (achizitie obiectiv) / calitate (a imaginii obtinute) este clar mai bun la YongNuo decat la Canon, diferenta de calitate a imaginilor nu este asa mare ca sa se merite diferenta de pret. In rest, calitativ, ambele obiective sunt din plastic si sunt destul de sensibile... Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Mersi pentru link. Nu vazusem acest filmulet. Diferentele sunt mai mici decat ma asteptam (un lucru bun pentru mine). Sper sa nu-l scap pe jos... Link spre comentariu
Spotter.Cv Postat Februarie 16, 2017 Partajează Postat Februarie 16, 2017 Ma scuzati ca intervin, dar ce rost au alte detalii despre aparate foto, editari su programe dedicate, daca persoana respectiva nu stie macar de unde isi regleaza diafragma despre ce vorbim ? . Sunt o gramada de asa zisi fotografi pe internetul asta, care si-au luat fel si fel de aparate, si vor sa faca poze ca profesionisti, dar ei saraci nu stiu ce este ala iso, diafragma, timp de expunere, sau focalizare si ce fac asestea. La uni poti sa le dai su un aparat profesional de 5000 de euro si or sa fie dezamagiti, si o sa spuna ca aparatul este scump si prost ca nu stie sa faca poze. Atata timp cat nu cunosti toate acareturile despre a efectua o fotografie in diverse situatii, nu prea ai ce sa discuti, cu atat mai mult cand spui ca nici aparatul nu ti-l cunosti, sau de unde sa reglezi nu stiu ce. Va recomand inainte de asta sa cititi manualul de utilizare, ca aia nu de prosti l-au inventat, acolo cineva "sa obosit" sa scrie ceva, ca cei ce cumpara aparatul respectiv sa invete cum sa il foloseasca. Si inca ceva, daca se vorbeste de editari cu picasa, photo escape si alte bazaconii e clara treaba. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Despre M42 : https://youtu.be/R0R9wkyZX3A Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum